tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post2035325159160103823..comments2024-03-28T19:01:35.924+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Édes-krémes spenótfőzelék ropogós fasírtgolyóvalAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-89384274811841756262010-09-13T22:21:42.432+02:002010-09-13T22:21:42.432+02:00Kedves Zsóka! OLyan jó, hogy belőled is ezt váltja...Kedves Zsóka! OLyan jó, hogy belőled is ezt váltja ki, amiket írtam. Én is szeretem,és szoktam is modren, izgalmas, új dolgokat főzni, kitalálni, de a hétköznapokban a "retró kajáknak" főszerepben kell maradniuk.<br /><br />Pont most vettem a piacon fútó spenótot, egyébként nem tudtam, hogy így hívják, csak egészen más, mint a "rendes" spenót, majdnem olyan, mint az olasz spenót (én pedig ezen a néven ismertem meg:-), csak nem annyira fodros. Köretnek, vagy húst akarok vele rakni, tölteni, sósan, fokhagymásan.....:-D<br /><br />Máskor is nézz be, örülök, hogy írtál, írj máskor is!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-4572759055807464342010-09-13T20:27:20.174+02:002010-09-13T20:27:20.174+02:00Nem tudom,ismeritek-e a futó spenótot?Ez nem az el...Nem tudom,ismeritek-e a futó spenótot?Ez nem az elkészítési mődja,(vagy annak következménye),hanem a spenót egy fajtája Helyes,szívalakú levelei vannak,és sokkal testesebb, zöldebb, mint a hagyonányos.Aki szereti,ha nem pépes,próbálja ki,minden piacon-főleg őstermelőknél előfordul.Akinél én megismertem,kaliforniainak nevezte.Zsókahttps://www.blogger.com/profile/08024428963484831554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-13374166269091227512010-09-13T20:05:48.176+02:002010-09-13T20:05:48.176+02:00Mintha a régmúltban,Nagyanyámmalaz asztalre könyök...Mintha a régmúltban,Nagyanyámmalaz asztalre könyökölve a konyhában üldögélve sorolnánk,hogy mit főzzünk.Ezekből bármelyiket:spenótot fokhagymásan,pörkölttel,vagy hogyan használjuk fel a maradék leveshúst.Ezt én később kicsi háztartásomban,ahol gyakran volt maradék,gyakorolhattam és variálhattan.Retro?Nem,nosztalgia!Zsókahttps://www.blogger.com/profile/08024428963484831554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-25779091906127479752010-09-06T02:05:14.987+02:002010-09-06T02:05:14.987+02:00Kedves névtelen...nem hittem, hogy egyszer a Bűvös...Kedves névtelen...nem hittem, hogy egyszer a Bűvös Szakácshoz fogja valaki az oldalamat hasonlítani, köszönöm az elismerést!<br />Ugyankkor ez az oldal a családi konyháról szól, nem az éttermi gasztronómiáról, ez lényeges különbség.<br />Egyenlőre a belbecsre fektetem a hangsúlyt, bár a maga egyszerűségében tetszetős külcsínyre törekszem.<br />Ahogyan rátaláltál az oldalra és "tollat is ragadtál", azt jelzi, hogy előbb vagy utóbb, egyre többen rátalálnak.<br />Ha funkcionális kifogásod van, minden hasznos és építő véleményt szívesen veszek!<br />Üdvözlettel: Nem vagyok mesterszakácsAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-76042240264629552002010-09-05T04:01:23.017+02:002010-09-05T04:01:23.017+02:00Ez itt pont úgy néz ki mint a Bűvös szakács.Csak s...Ez itt pont úgy néz ki mint a Bűvös szakács.Csak sokkal gyengébb kivitelben és még kevesebben is látogatják.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-84502934130880773032010-09-03T13:09:16.694+02:002010-09-03T13:09:16.694+02:00Nem lehet rossz. Jól is néz ki, ami megint fontos....Nem lehet rossz. Jól is néz ki, ami megint fontos.<br />A cukor - a zsírral és sóval együtt - kiváló ízerősítő. Talán ezért is ettük réges-régen a (bécsi szelet mellé) felébe vágott, fejessalátát ecetes lével leöntve, és jól megcukrozva.ex-Hobbiszakácshttp://hobbiszakacs.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-44276574925971250852010-09-03T12:31:38.758+02:002010-09-03T12:31:38.758+02:00Én szigetszentmiklósi vagyok.A nagymamám is így ké...Én szigetszentmiklósi vagyok.A nagymamám is így készítette, és én is így szoktattam hozzá a családomat. Imádja is mindenki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-24068351006914827072010-09-03T10:14:39.789+02:002010-09-03T10:14:39.789+02:00Igen, én! :) Nálunk apu csak így eszi, nagyon édes...Igen, én! :) Nálunk apu csak így eszi, nagyon édesen. Én is szeretem. Így is, úgy is. Mikor milyen hangulatom van, aszerint készítem édesre, vagy sós-fokhagymásra.<br />Apu alföldi - Hajdúszoboszlói. Így könnyű. :)<br /><br />(Nálam is a blogomon mindkét verziót megemlítem.)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-61938607831211534442010-09-03T09:56:56.476+02:002010-09-03T09:56:56.476+02:00Hűha, de jó, hogy idejárok. Mintha egy másik bolyg...Hűha, de jó, hogy idejárok. Mintha egy másik bolygón élnék... :)<br />Mi imádjuk a spenótot, sósan, fokhagymásan. Egyelőre nem tudom elképzelni édesen, de egy kis adaggal kipróbálom. <br />Nagyon érdekes dolgokat írtok, lányok.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-50933326875932049462010-09-03T09:45:21.083+02:002010-09-03T09:45:21.083+02:00Én imádom sósan, fokhagymásan és én saját főzőlevé...Én imádom sósan, fokhagymásan és én saját főzőlevében összeturmixolt krumplival sűrítem és a végén még keverek bele egy tojássárgáját. De most ezt tuti kipróbálom! Kíváncsi leszek mit szólnak majd a lurkóim. Köszi a receptet!csongihttps://www.blogger.com/profile/01907156781887415561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-81093149263103175962010-09-03T09:23:10.334+02:002010-09-03T09:23:10.334+02:00Banánnal...míg kicsik voltak, leturmixolva. Durván...Banánnal...míg kicsik voltak, leturmixolva. Durván hangzik, de 2 éves kor alatt abszolút nyerő :)Piszkehttps://www.blogger.com/profile/07092775171417550607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-15541725951280900242010-09-03T08:13:17.481+02:002010-09-03T08:13:17.481+02:00Nnna, lehet így az enyémek is megennék ? én szere...Nnna, lehet így az enyémek is megennék ? én szeretem sósan is, a Juli tavasszal az oviban vagy öt tányérral evett, óvónéni vigyorogva mesélte a lányomnak, nálunk a sóskafőzelék volt kedvenc, édesen, és főleg bundáskenyérrel. Merthogy anyós úgy csinálta:)gondaanyuhttp://www.gondaanyu.blogspot.comnoreply@blogger.com