tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post372786559372938180..comments2024-03-29T11:32:18.732+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Pikáns sütőtök krémlevesAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-90301127152103702222010-09-24T21:03:30.283+02:002010-09-24T21:03:30.283+02:00Egyébként nekem a gmailen megvannak az elszállt ko...Egyébként nekem a gmailen megvannak az elszállt kommentek is, tehát én ott látom, csak innen tűnik el, csak nem értem, hogy miért???<br /><br />Vagyis bocsi, mert van amikor megírok egy kommentet, és már meg sem jeleníti.......ez úgy vettem észre, hogy akkor szokott bekövetkezni, ha többen is entereljük a kommentünket, és kiütik egymást szó szerint:-(((Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-36628731720348716022010-09-24T21:00:59.525+02:002010-09-24T21:00:59.525+02:00Jukka:
Bea és spájzcetli is panaszkodik, hogy els...Jukka:<br /><br />Bea és spájzcetli is panaszkodik, hogy elszállnak kommentek. Én is jártam már így és ex-Hobbiszakács is.<br /><br />Csak azt nem tudom, hogy kinél jelezzem, mert ez szerintem rendszerhiba és nem pedig beállítási probléma.<br />Megkérdezem azt a bizonyos technikust:-))), de ő a blogműködésben nem annyira van otthon, inkább weboldalakban zseni.<br /><br />Ha valakinek van ötlete, akkor nagyon megköszönöm a tanácsot!!!!:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-7170859797538113932010-09-24T17:18:49.566+02:002010-09-24T17:18:49.566+02:00Nem vagyok mesterszakács
Ugy latom, az elso komme...Nem vagyok mesterszakács<br /><br />Ugy latom, az elso kommentem, amire te is reagaltal, elszallt. Vagy csak en nem latom? De akkor Spajzcetli miert reagal ra?<br />Furi. A lenyeg, hogy en curry-nek becezett fuszerkeverekkel keszitem.<br /><br />Spajzcetli<br /><br />En nagyon szeretem a curry leveleket es ha lenne kertem, most biztosan megprobalnek termelni egy keveset :o) Eddig meg eszembe sem jutott! Budapesten a Culinaria boltban lehet kapni frissen, de szaritva is jol megtartja az aromajat!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-25824204317700054422010-09-22T19:03:52.180+02:002010-09-22T19:03:52.180+02:00...curry -mint zöld fűszernövény- nem különlegessé......curry -mint zöld fűszernövény- nem különlegesség profi kertészeti körökben, nekem is könnyedén sikerült szereznem, a sziklakertbe ültettem, három évig vígan elélt, kora tavasszal alaposan visszavágtam. (A sziklakert azóta elbontásra került.) Vigyázat, néhány helyen úgy árulják, mint ezüstcipruskát, vagy hamvas cipruskát. A currynak ezüstös, LÁNDZSÁS levele van, míg az ezüst-hamvas cipruskának apró, sókristályokra hasonlító "levelek" díszítik. A sárga, apró pomponos termésük nagyon hasonló, de a levélzetük illata különböző...spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-69450283517769007602010-09-22T15:52:55.754+02:002010-09-22T15:52:55.754+02:00Bea:-DDD
Nincs semmi bajom a vegetáriánus étrendd...Bea:-DDD<br /><br />Nincs semmi bajom a vegetáriánus étrenddel, amíg engem nem érint:-)), de komolyra fordítva, én speciel valóban túl sok húst eszem, de normális mennyiségben húst enni nem egészségtelen. Sőt. <br />Sőt zsírt sem egészségtelen fogyasztani, kacsa és libazsírt, valamint mangalicazsírt különösen előnyös kis mennyiségben.<br /><br />A sütőtök az, az étel, ami szerintem nagyszerű alapanyag, de önmagában csak egyéves kor előtt adnám barkinek!:-))<br />Kéksajttal sütve, valami mennyei, az a lényeg, hogy jól válasszunk hozzá fűszereket, amik kihozzák belőle a szunnyadó értékeket:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-55686893187968671092010-09-22T15:04:04.797+02:002010-09-22T15:04:04.797+02:00Jukka, érdekes, amit írtál. Néha azt kívánom, bárc...Jukka, érdekes, amit írtál. Néha azt kívánom, bárcsak vega lennék, de még nagyon ragaszkodom a húsokhoz. Igaz ritkábban, de azért vágyom rájuk :)<br /><br />Nevamesz, sütőtököt egyedül én eszem a családban :) Mondhatni, a családban egyedül én eszek meg (majdnem) mindent :))) <br />Guszta :DDDBeahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-45605082731870382152010-09-22T14:05:48.858+02:002010-09-22T14:05:48.858+02:00Én még sosem ettem sütőtök levest :) Nagyon guszta...Én még sosem ettem sütőtök levest :) Nagyon gusztaBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-26174796799112223082010-09-22T11:21:16.698+02:002010-09-22T11:21:16.698+02:00Nem vagyok mesterszakács
Nyilvan nem vagyok a tem...Nem vagyok mesterszakács<br /><br />Nyilvan nem vagyok a tema tudosa :o) Csak azt irtam le, amit tenyleg tudok. A fuszereket viszont nagyon szeretem. Aki hus nelkul foz, az szerintem jobban ra van kenyszerulve ezek megismeresere. Mert, ha egy darab erett uruhust vagsz ra a lavakore, ahogy ezt Mongoliaban teszik, akkor egy keves so is fel tudja dobni az izet. De probald meg ugyanezt megtenni egy szelet cukkinivel!<br />Mas hozzaallast igenyelnek a zoldsegek, mint a husok. En igazabol akkor kezdtem el komolyabban erdeklodni a szakcsmuveszet irant, miutan felhagytam a husevessel.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-36882619590945440962010-09-22T10:55:09.438+02:002010-09-22T10:55:09.438+02:00Jukka:
Köszönöm szépen a curry történelmi áttekin...Jukka: <br />Köszönöm szépen a curry történelmi áttekintést, aki tudja, hogy ez így van, annak is érdekes valahányszor olvasni róla, aki nem, annak pedig rendkívül hasznos:-))<br /><br />Ugyanis, ész nélkül, és ismeret nélkül dobáljuk időnként a fűszereket az ételekbe, pedig nem ártana, ha tudatosan és indokkal tennénk ezt valahányszor a fűszerszóróért nyúlunk:-))<br /><br />Úgyhogy csak köszönni tudom, hogy minezt leírtad!<br />A chipoltet, az valami olyasmi lehet, mint a pimentón de la Vera a spanyol konyhában, én mondjuk dulce-t haszálok, de van csípős is belőle. Ez is piros fűszerpaprika, ami füstölt. Még a fürj tükörtojásra is ezt szórom, amit sóskafőzeléken tálalok:-)))<br /><br />Szeretem a fűszereket, de úgy érzem, hogy e téren is megvilágosodtam már, a múltkor is írtam, hogy sokkal tudatosabban fűszerezek, mint korábban.<br /><br />A húsmentességgel pedig nincs semmi gond, sőt, aki nem vega, annak is jó tudni, hogy hogyan lehet hús nélkül is ízletes fogásokat összedobni! <br />Egy szelet roston hús és krumpli vagy sali, ebben nem merül ki a konyhaművészet:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.com