tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post4622863253697832793..comments2024-03-19T16:57:20.657+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Utolsó perces szilveszteri menüajánlatokAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-48934075375772936762010-12-31T14:38:36.662+01:002010-12-31T14:38:36.662+01:00Nincs hagyományos menű, és a Szilveszter sem annyi...Nincs hagyományos menű, és a Szilveszter sem annyira felkapott, mint "odalent". Únneplik, ünneplik, de nem azzal a vallásosnak mondható áhítattal, mint pl. Midsommart, azaz a Szentivánéjt. A boltok extra kínálatából ítélve a homár a szilveszteri menű díszvendége.<br /><br />Te meg csak fotózz le minden részletet, és az érdekesebbekből mutass be néhányat.<br /><br />Jó szórakozást!<br />:-)Skandikamerahttp://skandikamera.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-47390815846257093402010-12-31T11:02:55.922+01:002010-12-31T11:02:55.922+01:00Beus:...ennek a meghívásnak nem lehet ellenállni!....Beus:...ennek a meghívásnak nem lehet ellenállni!...mikor csomagoljak?...:)))<br /><br />...ugyanakkor vannak kevésbé jó tulajdonságaim is, melyek esetében nem hátrány a távolság!...:)))<br /><br />Most azon mosolygok, hogy életemben nem ettem még bigost, és már készen van...összeállítottam...megkóstoltam...állítólag a második, harmadik melegíténésnél a legfinomabbb...<br />Szóval dunsztom nincs, hogy milyen a jó bigos, de az én 10 liternyi (!) bigomsom nagyon, de nagyon finom! Jövőre nem kétséges, hogy meg kell ismételnem!<br />Több, mint a felét viszem a mai buliba, mert batyus buli lesz (amolyan skandináv felfogásban!:))))...kíváncsi leszek, hogy akik ettek már bigost, mit fognak hozzá szólni!<br /><br />Skandikamera:...:)))...ha majd jársz még erre, akkor mesélsz nekünk, hogy nálatok milyen ételek kerülnek a pezsgőspohár mellé?...tudom uncsi, hogy mindig megkérdezem, de egyszerűen érdekel!...<br /><br />No, megyek tovább, mert vár a kozmetikusom...délután még itthon fodrászolnak, úgyhogy leszek gép mellett, ha valaki még vonalban lesz...:)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-23738500770959454452010-12-31T10:12:53.378+01:002010-12-31T10:12:53.378+01:00Bea: "Tunkolhatnékom is van... Hm." Velő...Bea: "Tunkolhatnékom is van... Hm." Velős összefoglalása a Nevamesz blogjára látogatókban kelt érzelmeknek.<br />:-)Skandikamerahttp://skandikamera.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-5444838442528348632010-12-30T19:01:06.783+01:002010-12-30T19:01:06.783+01:00A lencselevest mi is szeretjük, talán nem is készí...A lencselevest mi is szeretjük, talán nem is készítem rosszul... :) Már a magam módján és főzési tudományommal. Szinte jobban szeretjük, mint a bablevest. Bár, ha sikerül azt a jó grízes babot kapnom, az azért ínyemre valóbb :)<br />Szerintem költözzetek ide, kisvárosunkba. Ez nekem nagyon megfelelő megoldás lenne :) És még a fénypostán sem kéne eszelnem :)Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-59382274395905061342010-12-30T18:52:26.965+01:002010-12-30T18:52:26.965+01:00Bea:...de közben ázik a lencse, mert reggel a füst...Bea:...de közben ázik a lencse, mert reggel a füstölt lében fog már főni...én rántom is és habarom is...elég jó lencselevest készítek...:)<br /><br />Ha készen vannak a káposzták a bigoshoz (most készítem elő ezeket), akkor töltötm a dagadót, és a behúzom a kolbász a karajba, befűszerezem...ezeket csak holnapután fogom szerintem megsütni...<br />A csülök másik felét szívesen elküldeném Neked egy kis friss kovászos kenyérrel, amivel a kolbászt és hurkát ettük...<br />Mi van már a fényposta projekttel? Senki nem dolgozik rajta?!...:)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-3144226808085933522010-12-30T18:26:27.863+01:002010-12-30T18:26:27.863+01:00Nevamesz, most azonnal fejezd be!!!
Borzasztó ez a...Nevamesz, most azonnal fejezd be!!!<br />Borzasztó ez az emberkínzás! :)<br />Én most káposztát kívánok, de nagyon, töltelékkel, oldalassal, kolbásszal... Meg egy kis csülköt, akármilyen módra. Kis tejfölt is, ide-oda, erre-arra csepegtetve. Friss sütésű kenyeret. Tunkolhatnékom is van... Hm.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-43104981788104259152010-12-30T18:12:23.726+01:002010-12-30T18:12:23.726+01:00Bea:...kérésed paracs számomra!...csak előtte kivé...Bea:...kérésed paracs számomra!...csak előtte kivégzem a bigost!...:)))<br /><br />Mit ne mondjak...nem vagyok ma dologtalan!...<br />(már elpusztítottuk az orjalevest, és a hurka-kolbászt!)<br /><br />Mormogi Papa:...volt szerencsém a TV paprika fénykorában végignézni ott egy figyelemre méltó sorozatot...Sara Wiener utazta be Franciaországot, és megfőzte az összes valamire való francia ételt ott, ahol tradicionálisan készítik...ezt szó szerint kell érteni! <br />A cassoulet készítését is ott láttam, figyelemre méltó volt!<br />Ez esteben is külön készítették el a hozzávalókat, majd alaposan összefőzték.<br /><br />Ennek a bigosnak története van:)...Spájzcetli volt az ihletadóm...még ma is derekasan mellettem állt, hogy az "ahány ház, annyi szokás" bigosom körvonalazódjon...<br />Egy egész vadnyúl legnemesebb részei, egy szarvasborjú bordázata csücsül már a sokösszetevős pácban...reggel kerül a sütőbe a kolozsvári szalonnával, és a pác összes értékes tulajdonságával...<br />Most főnek a hagyományos füstölésű disznóságok: nyelv, csölük, köröm...<br />Nem sokára elkészítem a kétféle káposztát...már ázik a házi aszaltszilva, és a gombászmester által idén szárított első osztályú vargánya...<br />Az én bigosom ezekből fog összeállni...<br />Sem marha, sem kolbász...Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-65467415924624142062010-12-30T16:41:30.298+01:002010-12-30T16:41:30.298+01:00Éljen a "bigos" is - én az elzászi Chouc...Éljen a "bigos" is - én az elzászi Choucroute-ot ettem barátom édesanyjának fazekából - azóta se ettem olyat :-( Ez itt nem is úgy néz ki - Ő a káposztában készítette a húsokat is (de legalábbis a végén belerakta). Volt benne fűszerszám is, de nem borsozta agyon -szerencsémre.<br />http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/39/Choucroute-p1030190.jpgMormogi Papahttp://iusmurmurandi.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-24383702988016320902010-12-30T16:36:03.863+01:002010-12-30T16:36:03.863+01:00Nos, most a legfontosabb a "fogyasztók" ...Nos, most a legfontosabb a "fogyasztók" elégedettség-szintje :-)<br /><br />A fordítóprogram jópofa megint :-)<br />Hozzávalók<br /><br /> 2 lb sauerkraut, washed and drained £ 2 savanyú káposzta, mosott és lecsepegtetett <br /> 2 lb white cabbage, shredded £ 2 fehér káposzta, felaprított <br /> 1 lb sausage, sliced into ½" pieces £ 1 kolbász, vágva ½ "darabokra <br /> ½ lb smoked ham, cubed ½ lb füstölt sonka, felkockázva <br /> ½ lb smoked pork, cubed ½ lb füstölt tarja, felkockázva <br /> ½ lb bacon, chopped ½ lb szalonnát, apróra vágott <br /> ½ lb beef or venison, cubed ½ font marha-vagy szarvashús, felkockázva <br /> 2 oz dried mushrooms 2 uncia szárított gombák <br /> 4 pitted prunes, chopped 4 kimagozott aszalt szilva, apróra vágott <br /> 2 apples, cored and cubed 2 alma, bélelve és felkockázva <br /> 1 tomato, cubed 1 paradicsom, felkockázva <br /> 1 onion, diced 1 hagyma, felkockázva <br /> 2 cloves garlic, minced 2 gerezd fokhagyma, aprítva <br /> 1 tsp allspice 1 tk szegfűbors <br /> 2 bay leaves 2 babérlevél <br /> 1 tbsp peppercorns 1 evőkanál bors <br /><br />Aztán következik az "Útvonal"! Végülis az elkészítés menete így is értelmezhető :-)))Mormogi Papahttp://iusmurmurandi.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-77642585276750910642010-12-30T14:09:17.107+01:002010-12-30T14:09:17.107+01:00Nevamesz, ezt így, reggeltől másnap reggelig feltá...Nevamesz, ezt így, reggeltől másnap reggelig feltálalhatod nekem :)Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.com