tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post4640535861205940702..comments2024-03-19T16:57:20.657+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Csütörtöki menü: Ärtsoppa, azaz svéd sárgaborsó leves gazdagon, és áfonya lekvárral töltött palacsintaAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-40220851892897754752020-11-23T15:37:58.203+01:002020-11-23T15:37:58.203+01:00A levest szárazon pirított mustármaggal indítják, ...A levest szárazon pirított mustármaggal indítják, a többi stimmel.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17891999586940477864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-60678656960553636642010-10-23T17:45:21.867+02:002010-10-23T17:45:21.867+02:00Jukka: igen, értettem én a nemzeti ételt, csak egy...Jukka: igen, értettem én a nemzeti ételt, csak egyetértőleg hoztam fel, hogy még az ízlése sem könnyen megfejthető, nemhogy lenne nemzeti eledle:-))<br /><br />Egyébként fríz a srác, németül, angolul, franciául, spanyolul, románul, olaszul, és magyarul beszél, de azt mondja, hogy a magyar magasan a legnehezebb!<br /><br />Csakis a végén szabad a mustárt beletenni! Az csak végő ízesítő.<br />Kíváncsi vagyok rá, hogy sikerült, légyszí' számolj be!<br /><br />Nincs mire rájátszanod, pontosan elég izgalmas és sokrétű a lényed, úgyhogy jól látod!<br />Szeretek olyan közegben lenni, ahol nem kell alul, vagy felül "játszani" önmagunkat, mert az elég fárasztó, és annyira hiábavaló:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-52318312308387590592010-10-23T17:33:56.761+02:002010-10-23T17:33:56.761+02:00Skandi: jól van, no, ha nem, hát nem!
:-))
Azt hit...Skandi: jól van, no, ha nem, hát nem!<br />:-))<br />Azt hittem, Te akarsz "rávezeti" az eredeti verzióra, mert annyira elkápráztattalak:-)))<br /><br />Úgy érzem menni fog, ma a Subway szendvicskenyérre "raktam össze" egy tészát, komolyan mondom, vetekszik az eredetivel!<br /><br />" ....kenyérrecept már ment..." ez pontosan mit jelent?Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-39064307873106172162010-10-23T10:42:04.544+02:002010-10-23T10:42:04.544+02:00Nem vagyok mesterszakács
Orulok, hogy tetszett a h...Nem vagyok mesterszakács<br />Orulok, hogy tetszett a holland sztori. En sem veletlenul jegyeztem meg :o) A kerdes nem az volt, hogy mit szeretnek, hanem hogy mi a nemzeti eteluk. Nagy kulonbseg!!!<br />A ti baratotoknak, aki "7 nyelven beszél" (he-he, nalunk a griil tal szokot 7 nyelven beszelni!) pedig konnyu, ha az anynyelve eleve ket kulonbozo nyelv keverekebol all ossze ;o)<br />A sargaborso mar rotyog, a mustar csak a vegefele kerul bele.<br />Es koszonom, hogy annyira konnyen meg engem sem moderalsz ki :o) Igyekszem nem rajatszani, de onmagamat sem tudom meghazudtolni. Hal' Istennek, nem is nagyon kell!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-50225566681116786282010-10-22T20:35:49.931+02:002010-10-22T20:35:49.931+02:00"Adsz Te kimerítő útmutatást, vagy keressem f..."Adsz Te kimerítő útmutatást, vagy keressem fel a hölgyet előtte (aki itt helyben készít ilyeneket)?"<br /><br />Ha a hölgy kitessékel, akkor majd távsegítek :-)Skandihttp://skandikamera.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-83452094359494171652010-10-22T20:11:27.307+02:002010-10-22T20:11:27.307+02:00Jukka: alig vártam, hogy visszatérj!
Még Neked se...Jukka: alig vártam, hogy visszatérj! <br />Még Neked sem lenne könnyű elérned, hogy kimoderáljalak!<br />:-DDDAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-38528619159125142542010-10-22T20:09:11.013+02:002010-10-22T20:09:11.013+02:00Spájzceti: én pedig visszahumorizáltam!
Ha valaki...Spájzceti: én pedig visszahumorizáltam! <br />Ha valaki, akkor Te pontosan úgy gondolkodsz, mint én az étkezés és ételkészítés gyönyöreivel kapcsolatban:-) úgyhogy ne aggódj, Te nem vagy félreértve!<br />:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-19063377618252480322010-10-22T19:54:48.288+02:002010-10-22T19:54:48.288+02:00Jukka: :-DDD
Ezen a holland sztorin fél óráig nev...Jukka: :-DDD<br /><br />Ezen a holland sztorin fél óráig nevettem egyfolytában! <br />Nekünk itthon van egy holland barátunk, de nem derült még ki, hogy mi a kedvenc "hazai", amit szeret. A disznóhúst és a csontosat nem szereti, neki inkább lasagne-t szoktam készíteni, az a kedvence. <br />Egyébként csúcs fazon, nagyon magas beosztásban van, őrülten okos, intelligens, iszonyat sok pálinkát meg bír inni, 7 nyelven beszél, és 20 órát dolgozik naponta:-))<br /><br />Nagyon rendben ez a sárgaborsó leves. Egyébként, ha már így kitértünk rá, az én lencse levesem is attól spéci, hogy mustáros, édes tejföllel habarom be. Mennyei! Már többen kérdezték, hogy mitől olyan finom.<br />A füstölt csülöklétől és a mustártól. Ráadásul be is rántom, de több "titkot" nem árulok el:-)<br /><br />A mustár nagyon jót tesz a sárgaborsónak, és a lencsének is!<br /><br />Egyébként, ha szivat a komment kezelő, akkor lépj vissza, nekem akkor szinte mindig visszahozza a kommentemet.<br /><br />Skandinál pedig egy új kommentet kell írni, akkor majdnem mindig előhozza az elveszettnek véltet:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-88685624742084691462010-10-22T18:47:24.172+02:002010-10-22T18:47:24.172+02:00Beus!
Tanu vagyok ra, hogy Nemmester nagyon toler...Beus!<br /><br />Tanu vagyok ra, hogy Nemmester nagyon tolerans tud lenni a maskentgondolkodokkal es a maskentbeszelokkel is :o)<br />De ha most kimoderalt,....akkor basszus, tevedtem!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-87600552883379739652010-10-22T16:37:10.288+02:002010-10-22T16:37:10.288+02:00Nevamesza: :(( ...azt a picike jóreggelét nekem! M...Nevamesza: :(( ...azt a picike jóreggelét nekem! Már megint félreérthető voltam. Csupán humornak, ellenpontozásnak szántam, hogy éltek-élnek emberek -önszántukból- az élet árnyékos oldalán (Pázmány Pétertől volt az idézet). Az ilyenek, ha olvasnák itteni posztjaidat, azonnal "megtérnének", mert az Úr nem siralomvölgyének teremtette a földet és az tudja őszintén szolgálni Őt, aki fogékony a földi örömökre, akár legyenek azok testiek is... <br />Bocsánatot kérek még egyszer!... :((spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-21531015151327953862010-10-22T15:00:44.466+02:002010-10-22T15:00:44.466+02:00Na meg egyszer nekifutok, irgum-burgum! Hatha most...Na meg egyszer nekifutok, irgum-burgum! Hatha most nem szall el a kommentem. Az olyan frusztralo tud lenni!!!<br />Eloszor is elnezesest szerettem volna kerni, hogy hanyagoltam a blogot,...de most igy jott ki a lepes. Az embernek nem mindig jut ideje mindenre :o)<br />Nalunk a csicseri- es a sargaborso is nagy kedvenc. Hat meg a zoldborso! (Amit soha nem foztem meg az a szaraz zoldborso. ?)<br />En kicsit maskent keszitem a sargat, de a fustolt nalunk sem hianyozhat belole.<br />Amugy egyszer megkerdeztem a holland barataimat, hogy naluk az egyben lenyelendo sos heringen (?) kivul mi a nemzeti eteluk? Kicsit zavarba jottek es susmogtak egymas kozott, majd egyhanguan ugy dontottek, hogy a sargaborsoleves :o)<br />Szerintem nem is ertettek, hogy egy nepnek miert kellene nemzeti etellel rendelkeznie, en meg csak annyit valaszoltam, hogy "Aha. A hires holland sargaborsoleves?". Gyanus, hogy az o sargaborso receptjuk sem ter el nagyon a svedtol ;o)<br />Az enyem igen. A tetejere nem sult csaszart vagy tarjat teszek, hanem karamelizalt voroshagymat megszorva sok csipos paprikaval. De a lilahagyma "lekvar" sem lehet rossz, foleg, ha parmezannal szorjak meg (ez mar itteni ihletesu gondolat!!!). A reszelt fustolt sajt sem rossz a tetejere, ha az ember nem tul intenziv fustolt leben fozi a borsot. Na de arra, hogy mustarrral izesitsem a levest/fozeleket, meg sohasem gondoltam. Ezt kiprobalom!!! Koszi a tippet =^.^=Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-73555787054774583082010-10-22T13:13:50.429+02:002010-10-22T13:13:50.429+02:00Spájzcetli: ez most nem volt annyira pozitív, mint...Spájzcetli: ez most nem volt annyira pozitív, mint Tőled megszokott, de nagyon tanulságos:-)<br /><br />Viszont én még mindig nem érzek lelkiismeret furdalást, hogy ilyen eufórikus örömöt lelek mind az ételek elkészítésében, mind a bekebelezésében:-))<br /><br />Rossz kislány vagyok?<br />:-DAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-29660880777842505182010-10-22T13:08:56.821+02:002010-10-22T13:08:56.821+02:00Beus: Te csak ne fogd vissza magadat, én nagyon is...Beus: Te csak ne fogd vissza magadat, én nagyon is élvezem, és értékelem, ha mindenki magát adja, legyen az néha egy kicsit pikáns is (hogy nagyon visszafogottan fogalmazzak:-)<br /><br />Szólok én, ha valami nem tetszik, elég karakán vagyok hozzá, hamu alatt ízzik......:-))<br /><br />Ez egy társasági oldal (nem tudtátok?:-) az ételek, és az ételkészítés nagyszerű témákat ad a beszélgetéshez, lásd csülök téma:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-63822320058893396982010-10-22T13:01:49.179+02:002010-10-22T13:01:49.179+02:00Skandikamera: Pierre Hermé mester palacsinta tészt...Skandikamera: Pierre Hermé mester palacsinta tészta receptjét sütöm már egy ideje, csak én egy kicsit jobban felhígitom tejjel, mert így extra vékony palacsintákat sütök.<br /><br />Ugyanakkor érdekes, és "jogos" a sör használata, hiszen a tempura is attól lesz könnyű és ropogós.<br />A múltkor zöldség tempurát akartam készíteni, de elcsábultam a fantáziám által, és még talonban van a nagy mű, egy érdekes, bundázott zöldségkompozíció került ki a kezeim alól:-)<br /><br />A gyermekeim imádják a száraz hüvelyeseket, lencséből egészen gigantikus adagokat főzök meg, mert napokig szívesen eszik:-)<br />A csülökléből tettem is félre egy lencse ételhez, állítólag elég jól készítem, ugyhogy hamarosan ez is sorra kerül:-)<br />Egyébként a sárgaborsó leves maradékát is feltálaltam, másképp, majd ezt is "beszúrom"!<br /><br />Nagyon ízletes volt a sárgaborsó leves, a lányom külön is megdícsérte!<br /><br />Feltétlenül szólok, ha a svéd kenyértortát sikerül beillesztenem a tematikába, mert nagyon, de nagyon izgat!<br /><br />Adsz Te kimerítő útmutatást, vagy keressem fel a hölgyet előtte (aki itt helyben készít ilyeneket)?<br />Mennyire vagyunk együtt bártak?<br />:-))<br />Szívesen mutatok be skandináv ételeket, mert kevéssé népszerűek mifelénk. Úgyhogy a közös munka folytatódik:-)<br /><br />Egyébként érdekes információi voltak a svéd üzletembernek Magyarországról. Végül nagyon is belemelegedtünk a beszélgetésbe.<br />Pozitív volt a megitélése az előző kormányról, és azt mondta nekem, hogy nem érti, hogy a magyarok miért nem akarnak adót fiztetni, és felvázolta nekem a svéd adórenszert.<br /><br />Majd jöttem én, és felvilágosítottam mindenről, amit én gondolok, és én tapasztalok. <br />Ez már legyen az én titkom, hogy miről.<br /><br />Minden esetre megértette, érdekesnek, és megalapozottnak találta, és nagyon örült annak, hogy beszélgettünk, mert megvilágosodott a kérdéskörben:-)))<br /><br />Két nap után azért átmentünk a lányommal egy másik partszakaszra, mert elég volt a gazdasági-politikai nyelvleckéből a tűző napon:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-66808043673056791902010-10-22T08:43:24.496+02:002010-10-22T08:43:24.496+02:00…Nevamesza: …hogy posztjaid iránti elragadtatásoma...…Nevamesza: …hogy posztjaid iránti elragadtatásomat istrángba fogjam, lelkesültségemet gyeplőzzem, ilyeneket olvasgattam este:<br />„Az emberi nemzet gyükerét paradicsomban, egyéb vétkekkel együtt, torkossággal férgesítette elsőben az ördög. Mert addig mutogatá Éva anyánknak a tilalmas gyümölcs szépségét; addig dicséré gyönyörűséges ízit; addig köszörülé torkát és nyelvét; addig viszketteté gyomrát; addig hitegeté kívánságát és csalogatá akaratját, hogy beléharapa a veszett asszony: együtt az almával a pokol horgát elnyelé, az ördögi mérget bészívá, mely az egész emberi nemzetnek fogát megvásolván, keserűségének ártalmas ízit most is szájunkban hagyta. Azért a torkosság, mellyel testünknek kedvét keressük és mértéktelen dobzódással hizlaljuk, mint őstűl maradt betegség, úgy belénk oltatott; hogy valamint testünket le nem tehetjük, míg élünk; úgy a torkosságnak esztenétűl és perzselésétűl üresen nem maradhatunk, hanem házi ellenségünket táplálván, mindennapi bajvívásunkkal ellene tusakodunk.”<br />:))spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-81132823426832690562010-10-21T23:19:21.315+02:002010-10-21T23:19:21.315+02:00Nevamesz, veszélyes külföldre utazni, az biztos :)...Nevamesz, veszélyes külföldre utazni, az biztos :)<br />Skandi, <br />minden védőszent nekem sem juthat eszembe :)<br />Annyian laknak Szodoma és Gomorában Szódominán és Gonohrreán kívül... Például Szi(fili)szifusz és kedves neje Kl(ió)amídia :)<br />Remélem, az étvágy azért megmaradt...<br /><br />Nevamesz(a), így belegondolva, nem nagyon viselkedek valami illendően itt. Bocsánat. Holnaptól (40 perc múlva) jó leszek.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-45423704195887232282010-10-21T22:13:59.143+02:002010-10-21T22:13:59.143+02:00"Szerintem hamu alatt izzik a parázs..."..."Szerintem hamu alatt izzik a parázs..." <br /><br />CSN kedves, díjazom azt, hogy gasztrobloghoz illő "szókincshez" fordultál. A bátorítás értékéből az sem von le semmit, hogy a védőszentek közül kihagytad Klamídiát.<br />:-)Skandikamerahttp://skandikamera.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-61471310945589144902010-10-21T22:07:36.648+02:002010-10-21T22:07:36.648+02:00Ez aztán a meglepetés - pedig tudtam, vártam rá! K...Ez aztán a meglepetés - pedig tudtam, vártam rá! Kizézetre tökéletes, és ha a gyerekek megették, akkor a svéd eredetinél is finomabb lehetett. Érdemes tippelni neked :-)<br /><br />Mikor készítesz svéd szendvicstortát? Kenyérrecept már ment, szólj ha a töltelékhez érsz.<br />:-)<br /><br />Ami a francia palacsintakeveréket illeti, az benne a különösség, hogy a tej mellett sört tartalmaz! Amikor kész van liszt-vaj-tojás-tej sűrű keveréke, akkor kb. ugyanannyi sört adnak hozzá. Olyan vékony palacsintát lehet belőle sütni, mint a papír. Bizony.Skandikamerahttp://skandikamera.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-59931373047395909862010-10-21T21:11:30.002+02:002010-10-21T21:11:30.002+02:00Bea: :-D
Sajnos veszített a Loki, pedig az első f...Bea: :-D<br /><br />Sajnos veszített a Loki, pedig az első félidőben vezettünk.<br />Dzsudzsák ellenünk játszott, sőt, a győztes gólt ő is rúgta.<br /><br />Három éve, amikor a lányommal kettesben voltunk Thaiföldön, akkor egy svéd üzletember szó szerint lecsapott rám a strandon, mint beszélgető partnerre, nem nagyon zavartatta magát azzal, hogy mellékesen a feleségével nyaralt (telelt:-)<br /><br />Nem olyan visszafogottak, a csülköt, és a tüzet is csak a poén, és Skandifrocliként szőttem bele:-))<br />Azért kíváncsi lennék rá, hogy mit gondol erről.<br /><br />:-)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-6467391195414517212010-10-21T20:08:53.042+02:002010-10-21T20:08:53.042+02:00Hű, nagyon várom!
:DDD
Szerintem hamu alatt izzik ...Hű, nagyon várom!<br />:DDD<br />Szerintem hamu alatt izzik a parázs, nem féltem én a svédeket. Különben is, ott van nekik Skandi, majd ő megmutatja, ha elakadnak valamiben :)<br />Szódomina és Gonorrhea vigyáz rájuk.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-18959811613816094942010-10-21T18:12:12.551+02:002010-10-21T18:12:12.551+02:00Bea: köszönöm szépen a "megbizatást", ha...Bea: köszönöm szépen a "megbizatást", hamarosan jelentkezem a CSN menüsorral!<br />Ugye tudod, hogy nem könnyű feladat, de beleadok apait, anyait:-)))<br /><br />Nem csodálom, hogy népszerű ez a menü Svédországban, nem annyira erotikus, mint a pékné csülkei:-)) de nagyon rendben van!<br /><br />No, dehát az északiak nem olyan tüzesek....:-DAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-42471374184492457102010-10-21T18:05:08.032+02:002010-10-21T18:05:08.032+02:00Nevamesz(a), ugye mondtam, hogy Téged nem olyan kö...Nevamesz(a), ugye mondtam, hogy Téged nem olyan könnyű megemészteni? :)))<br />Gratulálok. Szerintem Skandinak is tetszeni fog a végeredmény. Ráadásul még Chanteé-t is belevariáltad...! Ez ám a bravúr.<br />Csn-nek is komponálhatnál majd egy komplett menüsort. Ha egyszer nagyon ráérsz :)))Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-21994180853802227592010-10-21T17:25:28.993+02:002010-10-21T17:25:28.993+02:00Spájzcetli: vááááárlak vissza:-))Spájzcetli: vááááárlak vissza:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-84943844241386975442010-10-21T17:07:14.922+02:002010-10-21T17:07:14.922+02:00...naaaaaaa-neeeeeeeeeeeeeeeee!!!!...
...e letagló......naaaaaaa-neeeeeeeeeeeeeeeee!!!!...<br />...e letaglózó élmény feldolgozásához nem kevés idő kell!... <br />Most kimegyek a kertbe a lehullott leveleket összegyűjteni -közben a fentieken elmélkedem és elgondolkodom, hogy -Nevameszának köszönhető- gasztrokulturális elhízásom milyen lelki veszélyeket rejthet... :))spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.com