tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post4979542511729975474..comments2024-03-19T08:13:52.609+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: A kovász élete – 4. nap és teljes kiőrlésű búza és rozskovász bekészítéseAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-59933495263602290392014-03-20T09:10:54.311+01:002014-03-20T09:10:54.311+01:00Sütöttél már vele? Hadd kíváncsiskodjam! :)Sütöttél már vele? Hadd kíváncsiskodjam! :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-11880947864064928632014-03-20T09:10:01.924+01:002014-03-20T09:10:01.924+01:00Nem szabad feladni! Ha nem működik az egyik bekész...Nem szabad feladni! Ha nem működik az egyik bekészített kovász, akkor nevelni kell másikat. Egy jó kovászt - időszakos frissítéssel - évekig át tudod örökíteni ... :)<br />Végül mi lett a kovász sorsa? Életre kelt?Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-34077270298079006882014-03-06T16:04:27.365+01:002014-03-06T16:04:27.365+01:00én csinálom veled a "normál" kovászt, te...én csinálom veled a "normál" kovászt, teljeskiőrlésű rozslisztből már csináltam, 2 hetes, és próbáltam már... nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. El fogom kezdeni a tk-t is, de most az elsőre fókuszálok, azt szeretgetem :) Ez még nem igazán habosodik... :( de nem adom fel :)<br />pedamokushttps://www.blogger.com/profile/02228381853112221561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-11558920289989151422014-03-06T16:03:14.191+01:002014-03-06T16:03:14.191+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.pedamokushttps://www.blogger.com/profile/02228381853112221561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-729631258305518312014-03-06T14:33:47.991+01:002014-03-06T14:33:47.991+01:00Az én kovászommal is minden rendben, nagyon szépen...Az én kovászommal is minden rendben, nagyon szépen beindult.Habosodik, bugyborékol,jó az állaga.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13517383200401733166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-68068665672153595092014-03-06T07:47:39.953+01:002014-03-06T07:47:39.953+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.muzsnyaizsolthttps://www.blogger.com/profile/14478309648074316954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-55365194306397450562014-03-06T07:38:32.354+01:002014-03-06T07:38:32.354+01:00Kedves Alexa Christi!
A 3. nap után kérdeztem, de ...Kedves Alexa Christi!<br />A 3. nap után kérdeztem, de ide is beírom. <br />Én fél nap késésben vagyok, este vettem meg a joghurtot. Pár perce jött el az etetés ideje. Sajnos meg sem mozdul a kovászom. Teljesen sima, buborék nélküli. Nagyon kellemes joghurt illata van, az íze sem rossz.<br />Megetettem. Szerinted mit tegyek?<br />Nos ez volt az este. Még mindig ugyanolyan állapotok uralkodnak az üvegemben.<br />Mit tegyek? Próbáljak újat? Ja, görög joghurtból, és BL80-as lisztből csináltam<br /><br />Köszönöm: AdrienAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03428462800038718809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-12851499674741549042014-03-05T22:33:34.643+01:002014-03-05T22:33:34.643+01:00Igen! Mindent ugyanúgy ... :)Igen! Mindent ugyanúgy ... :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-49040986574355537262014-03-05T22:33:06.527+01:002014-03-05T22:33:06.527+01:00Remélem minden ok a kovászokkal! Az enyémek szépen...Remélem minden ok a kovászokkal! Az enyémek szépen elindultak! :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-91557998151987942272014-03-05T22:32:03.682+01:002014-03-05T22:32:03.682+01:00Továbbnevelheted. Minden nap 4 kovásszal kell több...Továbbnevelheted. Minden nap 4 kovásszal kell többet megetetned, vagyis második nap 16-ot, és így tovább, hogy ne kelljen kidobnod a keletkező fölös kovászt! :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-56994120062210524532014-03-05T22:24:41.021+01:002014-03-05T22:24:41.021+01:00:) :) Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-53372997032921476532014-03-05T22:15:52.633+01:002014-03-05T22:15:52.633+01:00A teljes kiőrlésű búzakovászt és a tk. rozskovászt...A teljes kiőrlésű búzakovászt és a tk. rozskovászt ugyanannyi liszttel és vízzel kell bekeverni mint a fehér lisztes kovászt?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-11593240595422438292014-03-05T21:50:54.774+01:002014-03-05T21:50:54.774+01:00Jelentem én elkezdtem a kovásznevelést :D (Szabó m...Jelentem én elkezdtem a kovásznevelést :D (Szabó malmos BL 80-as fehér búzakenyérliszttel) Miért kell kidobni a fölös kovászt? Nem lehet külön üvegben tovább etetni és azt is majd elhasználni vagy odaadni valakinek? (mondjuk akitől a kenyérsütést tanultam, mert ő még mindig élesztővel süti) A másik kettőt is bekészítem ma este.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-12488205920217445312014-03-05T21:49:00.343+01:002014-03-05T21:49:00.343+01:00Jelentem én elkezdtem a kovásznevelést, ma 3 napos...Jelentem én elkezdtem a kovásznevelést, ma 3 napos :) (Szabó malmos BL 80-as fehér búzakenyérliszttel). Miért kell kidobni a fölös kovászt? Nem lehet egy külön üvegben tovább nevelni és majd azt is elhasználni vagy odaadni valakinek? (mondjuk annak, akitől tanultam a kenyérsütést, mert ő még mindig élesztővel süti) A másik kettőt is bekészítem ma este.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-23341969247912840242014-03-05T20:56:00.603+01:002014-03-05T20:56:00.603+01:00hajjajj... kell egy mérleg. van rá 3 napom.. :)hajjajj... kell egy mérleg. van rá 3 napom.. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08916745936270827609noreply@blogger.com