tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post6588023317508367960..comments2024-03-28T19:01:35.924+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Ropogós (fűszerpaprika-kukoricaliszt) bundában sült vármezői pisztráng és muzsdéjAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-87634879342486314272011-03-08T19:16:49.000+01:002011-03-08T19:16:49.000+01:00Gabojsza: Nyilvánvalóan utána olvastam a muzsdéjna...Gabojsza: Nyilvánvalóan utána olvastam a muzsdéjnak, mielőtt elkészítettem, és olvastam az olajjal habosra kevert változatot. Azért választottam mégis a csárdában hallott verziót, mert nem kívántam fokhagymás olajat a pisztránghoz. A sóval taknyosított fokhagyma egy kis vízzel kikeverve néhány óra múlva emulzióvá "kenőcsösödött", nekem sokkal jobban passzolt, frissebb és könnyebb is volt, mintha még az olajban sült pisztrángot olajos kencével locsoltam volna meg.<br />Úgyhogy én inkább reformként értékeltem ezt a verziót, mint a "muzsdéj sem a régi" üzenetként, mert a ropogós pisztráng nagyon is a régi volt (helyben is) a kemencés kenyerekkel a reszelt pirított krumplival, a házi juhtúróval töltött paprikával és még sorolhanám, ami hűen őrzi a korábbi értékeket...Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-22403645468349790352011-03-08T18:50:33.142+01:002011-03-08T18:50:33.142+01:00Már a muzsdéj sem a régi Vármezőn...Annó, olajjal ...Már a muzsdéj sem a régi Vármezőn...Annó, olajjal keverték habosra a sózott, zúzott fokhagymát, majd adtak hozzá pirospaprikát.Ma már csak vizezik...Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-4756080710268255202011-03-08T15:35:09.383+01:002011-03-08T15:35:09.383+01:00Hobbiszakács: Kedves blogger-társam! :))
Szilvásv...Hobbiszakács: Kedves blogger-társam! :)) <br />Szilvásváradon is szoktam természetesen pisztrángot enni, de ott nem jár muzsdéj a pisztránghoz, vagy csak én nem kaptam eddig...:)<br />Nekem a fűszerpaprika nélküli változata a lángossütők hangulatát idézte, ugyanis ott alkalmazzák a sós-fokhagymás kencét, amivel összehasonlíthatatlanul finomabb a lángos is. Csókolózás viszont csak páros muzsdéj fogyasztás után játszik! :)<br /><br />Pontosan olyan finom volt, mint amilyennek látszik! :)<br />A maradék pisztrángokat pedig mandulás bundában fogom elkészíteni (a kékre főtt pisztráng nem az esetem :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-20365331659874273642011-03-08T15:14:11.512+01:002011-03-08T15:14:11.512+01:00Ha fele olyan finom mint amilyen szép, akkor nagyo...Ha fele olyan finom mint amilyen szép, akkor nagyon jó lehetett :-) <br />A muzsdéj mitől, azaz mióta piros? Csak tán nem a paprikától?<br />:-))Hobbiszakácshttp://hobbiszakacs.blog.hunoreply@blogger.com