tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post7819971076461840732..comments2024-03-19T16:57:20.657+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Mustáros sárgaborsó főzelék sajtos- baconos sült virslivelAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-42220335943324217162010-10-27T01:45:21.518+02:002010-10-27T01:45:21.518+02:00Beus: most láttam, hogy írtál, én bejegyzést szerk...Beus: most láttam, hogy írtál, én bejegyzést szerkesztettem:-) mostmár lefekszem, mert holnap időben kell kelnem. <br />De holnap mesélek!<br /><br />Örülök, hogy jó napod volt, a mosógépet meg regulázd meg:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-79955223499015031252010-10-27T00:27:23.555+02:002010-10-27T00:27:23.555+02:00Nevamesz(a),
köszönöm kérdésedet, nagyon jó, munká...Nevamesz(a),<br />köszönöm kérdésedet, nagyon jó, munkás napom volt. Leendő munkahelyemről is hívtak, csütörtökön aláírjuk a szerződést és bemutatnak a szűkebb kollegális körnek. Kérdezték, hogy várom-e a munkába állást, mondtam, hogy nagyon. Örültek neki.<br />Írtam is egy keveset, előre, a januári-februári magazinba.<br />Kaptam pár levelet, köztük egy aranyos barátnőmét, aki szintén nem tud megülni a popóján, úgyhogy most angolt tanul és élvezi :)<br />Beugrott a rendszergazda (ezen mindig nevetek, mert a vírusgazda, gazdatest stb. jut eszembe)<br />Fruzsi és párja is itt volt; szeretem hallgatni, ahogy mesél, ma a meg nem értett vásárlóról sztendáppolt (hogy édes anyanyelvünket is ápoljuk egy bézbólütővel), jót nevettem rajta. Holnap jön egy interjúalany, az ő története a Palettába kerül, csütörtökön délelőtt a fodrász jön házhoz. <br />Ha volt egy kis luftom, akkor gyorsan kézbe vettem a gyöngyöket, sikerült is huszonkét csillagot megfűznöm. Mosás is volt, ami kész tortúra, kellett nekünk szipiszupi, túlérzékeny mosógép. Egyébként nem tudom, mi van, amit már írtam, hogy áramkimaradásunk is volt, nos, a televíziónk ma azt bírta produkálni, hogy szépen kivilágoskékesedett szép csíkokkal. A hang nem ment el, csatornát is lehetett váltani, aztán nagyjából öt perc múlva fokozatosan visszatért a kép, hogy másfél óra múlva ugyanez megismétlődjék. Azóta ez van.<br />Aztán pénteken még papírügyek, szombaton takarítás, vasárnap leendő nászéknál ebéd. S eztán keddig kicsit szomorkodás, mert ugye temető és ez az első halottak napi megemlékezés, amikor már mindkét szülőmet csak ott "láthatom"...<br />Szóval jó nap volt :)<br /><br />Szeretem a rejtvényeket; klasszikusokat elég sokat írtam, de a fotós feladványokat is kedvelem, úgyhogy csak rakjál fel minél többet. Skandinál is olyan jó elmélázni. Nem baj, ha nem találom ki, szeretek tanulni.<br /><br />És a Te napod milyen volt?Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-53766251963362318262010-10-26T23:08:37.959+02:002010-10-26T23:08:37.959+02:00Bea: a pirítóst először dörzsöld be egy kis fokhag...Bea: a pirítóst először dörzsöld be egy kis fokhagymával......de jó, ha most megkívánom, akkor kéznél van minden:-)))<br />Ja, és utána kínáld meg Neoexet is, ha még akarsz vele aznap csókolózni:-D<br /><br />Örülök, hogy "megérkeztél", kíváncsi voltam a Te reakciódra a megfejtéssel kapcsolatban! <br /><br />Spájzcetli kb. úgy dolgozott a megoldáson, mint én szoktam Skandinál: először közel járok, majd amikor minden részletet megfigyelek, akkor kicsit távolabb kerülök tőle, mert túlbonyolítom:-)<br /><br />Elég nehéz feladvány volt, bár a korábban közzétett gyökér kép miatt benne volt a pakliban, hogy azonnal megfejtitek.<br /><br />Hogy vagy? Milyen napod volt?Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-8345020547876020012010-10-26T22:49:34.752+02:002010-10-26T22:49:34.752+02:00Podmaniczky-re pontosan azt reagálom, mint Nevames...Podmaniczky-re pontosan azt reagálom, mint Nevamesz(a). Látszik, hogy nemcsak fogyasztott, de főzött is, legalább egyszer :)<br />A pörkölt utózöngéje lehet egy kis remegős-kocsonyás anyag, ami némi pirítós kenyérrel elfogyasztva jól esik éhgyomorra. Akárcsak a maradék halászlé.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-88627972338339577972010-10-26T19:52:11.951+02:002010-10-26T19:52:11.951+02:00PiperPerabo: nem vagy udvariatlan, hanem igazad va...PiperPerabo: nem vagy udvariatlan, hanem igazad van. Máris javítottam. Sőt köszönöm a figyelmzetetést.<br />Valószínűleg korábban is így használtam, valami rossz beidegződéstől vezérelve, amint lehetőségem lesz rá, javítom mindenhol.<br /><br />Mustárral, és ecetes tormával.....:-) amikor magában eszem.<br />Nagyon finom sajttal és baconnel, amikor főzelékhez, feltétként!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-7480183529788061462010-10-26T19:44:27.343+02:002010-10-26T19:44:27.343+02:00Szeretem a virslit mustárral persze.
Udvariatlan n...Szeretem a virslit mustárral persze.<br />Udvariatlan nyelvtannáci-e vagyok, ha azt mondom: ez a "bacon-el" csípi a szemem?!PiperPerabonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-78008918057261674552010-10-26T19:09:09.282+02:002010-10-26T19:09:09.282+02:00Spájzcetli: Podmaniczky Szilárd tud valamit a szak...Spájzcetli: Podmaniczky Szilárd tud valamit a szakácsban dúló kételyekről:-)))<br /><br />Jobban én sem fogalmazhattam volna meg:-)<br /><br />A paprikás csirke maradékából már akkor bekalkuláltam a következő fogást, amikor a fagyasztóból elővettem a kapirgálóst!<br />:-)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-75873665400942825222010-10-26T18:29:38.644+02:002010-10-26T18:29:38.644+02:00"Az otthoni főzőcskézés egyik pszichodramatik..."Az otthoni főzőcskézés egyik pszichodramatikus ismérve, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk annyit főzni, hogy az pont elfogyjon, mindig kell lenni maradéknak. Ezt kívánja a jó érzés. Mert ha minden elfogy az asztalról, soha nem lehetünk benne biztosak, hogy tényleg eleget főztünk, bármilyen hiteles és stílusos is a szabadkozás, hogy aszongya: "ha egy falattal többet eszem, szétdurranok, és lehet az ebédlőt újra festeni", vagy "úgy jóllaktam, mint egy disznó", marad bennünk egy kis rossz érzés, hátha vagy mégse. A maradék tehát rendkívül fontos a bőségérzet szempontjából, a szakács biztos lehet, hogy éhen nem maradt senki, illetve a maradék panorámaképe méltán emlékezteti a leszálló vérnyomástól lassan pislogó vendéget/családtagot, hogy egyáltalán mit is evett.<br /> A maradék mennyisége persze más jelzéseket is hordozhat. Teszem azt, ha éppen csak csíptek az ételből, akkor bizonnyal feltehetjük, hogy szakácsművészetünk durrdefektet kapott, valamit nagyon elMancikáztunk." ... :))<br /><br />(Podmaniczky Szilárd)spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-17925151822749431532010-10-26T16:17:06.420+02:002010-10-26T16:17:06.420+02:00Így ahogy van jöhet :)Így ahogy van jöhet :)Biankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.com