tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post8421245726885016041..comments2024-03-28T19:01:35.924+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Jó reggelt! Csak egy kép. No, de mi van a képen?Alexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-24795825166389328192011-05-03T11:38:07.622+02:002011-05-03T11:38:07.622+02:00Csontból kijön a csontvelő kenhető kenyérre, férje...Csontból kijön a csontvelő kenhető kenyérre, férjem nagyon szeretiGisanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-8890331145285384542010-10-30T23:05:42.934+02:002010-10-30T23:05:42.934+02:00Spájzcetli: .....hasonlóan szép álomokat Neked is!...Spájzcetli: .....hasonlóan szép álomokat Neked is! Holnap visszavárlak!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-22968581187995234442010-10-30T22:57:47.150+02:002010-10-30T22:57:47.150+02:00Nevamesza: …úgy látom, túltengek itt, mint komment...Nevamesza: …úgy látom, túltengek itt, mint kommentelő… Szívesen maradnék Veled kettesben, de holnap a törzslátogatóid félreértenék és mindenféle sanda pletykáknak lennénk az „áldozatai. :)) . Búcsókom mára, Újházy-s (kakasleves), Esterházy-s (rostélyos!), Stroganoff-os szép álmokat!... :))spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-36779864114701289632010-10-30T22:41:07.239+02:002010-10-30T22:41:07.239+02:00Még megírok egy-két fontos levelet, talán egy beje...Még megírok egy-két fontos levelet, talán egy bejegyzést is, és utána álomra hajtom a fejemet. <br />Szép álmokat Nektek, holnap visszavárlak Benneteket! :-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-51323708350208582492010-10-30T22:34:59.325+02:002010-10-30T22:34:59.325+02:00Nevamesza: ...köszönöm, hogy így "nyilvántart...Nevamesza: ...köszönöm, hogy így "nyilvántartasz". (Jólesik és hízelgő rám nézve) :))...spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-88501775906979701652010-10-30T22:27:49.504+02:002010-10-30T22:27:49.504+02:00Nevamesz(a) írtam levelet.
Most szép csendben lel...Nevamesz(a) írtam levelet. <br />Most szép csendben lelépek, nem érek fel a bundáskenyér magaslataihoz. Ma már semmiképp :)<br />Kellemes szombat estét valamennyiőtöknek!Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-14799774649654466932010-10-30T22:19:41.660+02:002010-10-30T22:19:41.660+02:00Spájzcetli: emlékszem az adresszióra:-)egyetlen me...Spájzcetli: emlékszem az adresszióra:-)egyetlen megjegyzésed fölött sem siklok el........legközelebb jobban megpirítom a kenyeret, hogy így érje el, így zárja be, tartsa szorosan karjaiban a húslével átitatott kenyeret.......!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-33234847346011501102010-10-30T22:07:00.594+02:002010-10-30T22:07:00.594+02:00Nevamesza: ... ide másolnám a bundáskenyeres poszt...Nevamesza: ... ide másolnám a bundáskenyeres posztodhoz tett (+Skandinak adresszált) megjegyzésem:<br /><br />- ex-Hobbiszakács :<br />"Először tejbe mártjuk" Ugye, a tej helyett húslevest vagy csontalaplét akartál írni?!...<br />"Az "igazi" bundáskenyérnek odakapott rántotta színe van." Ez meg a magától értendő evidencia egyértelműségével bír!... :)) -<br /><br />...má' hogy a bundáskenyérnek odakapott (nem odaééégettt!) színének kelllll lennie, mert a kellő, kiteljesedett ízhatást csak így éri el, így zárja be, tartja szorosan "karjaiban" a húslével átitatott kenyeret!... :))spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-69149894216494073432010-10-30T21:37:12.514+02:002010-10-30T21:37:12.514+02:00Beus: mindkét része ínyemre való volt:-)) nagyon b...Beus: mindkét része ínyemre való volt:-)) nagyon boldog, lelkes, örömteli vagyok, mintha megérintettek volna egy varázspálcával a napokban.......<br />Oké, írok priviben, egy perc....:-)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-38474377659971655922010-10-30T21:32:11.409+02:002010-10-30T21:32:11.409+02:00Nevamesz(a): minden. Ha feszegeti az oldalad keret...Nevamesz(a): minden. Ha feszegeti az oldalad kereteit, akár emilben is :)))<br />Csak hosszú és részletes legyen és szokás szerint süssön belőle a lelkesedé, az öröm és a boldogság :DBeahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-59311237484105619922010-10-30T21:27:43.073+02:002010-10-30T21:27:43.073+02:00Beus: melyik része érdekel? a csajos dumcsi, vagy ...Beus: melyik része érdekel? a csajos dumcsi, vagy a gasztrotúra?Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-47795663102314894422010-10-30T21:25:05.073+02:002010-10-30T21:25:05.073+02:00De jó, hogy még egyszer visszanéztem!
Mesélsz még?...De jó, hogy még egyszer visszanéztem!<br />Mesélsz még?Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-60830198357096412802010-10-30T21:19:37.265+02:002010-10-30T21:19:37.265+02:00Egyébként a vaku sokat fakít rajta, az egyik képen...Egyébként a vaku sokat fakít rajta, az egyik képen látszik, hogy jól meg van az pirítva:-)<br />Skandi miatt azért nem ennék félig sütött pirítóst!<br />Bocs Skandi:-DDDAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-18310805975620698842010-10-30T21:16:17.025+02:002010-10-30T21:16:17.025+02:00Spájzcetli: mindig attól tartok, ha valami "j...Spájzcetli: mindig attól tartok, ha valami "jól megpirul", hogy Skandi rám pirít:-))<br />A bundáskenyérnél kaptam tőle!<br />:-DAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-2529738352231000022010-10-30T21:13:49.647+02:002010-10-30T21:13:49.647+02:00Megetettem a családot, a többezer, és többszólamú ...Megetettem a családot, a többezer, és többszólamú "anya" után, elcsendesültek, úgyhogy itt vagyok:-)<br /><br />Tegnap este iráni étteremben vacsoráztunk, érdekes ízekben volt részem. Kihagytuk a dizsit, inkább reggelig dumcsiztunk, nők esetében így illik. Jó női társaságban nincs is ettől jobb:-)<br /><br />A tegnapi történések függvényében hamarosan "elindulok a Föld körül", utazok, mesélek, és azért főzök is egy keveset......:-)<br /><br />Titkon reméltem, hogy végre elindulhatok ezen az úton......:-)<br /><br />Veletek bárhová elutazom......:-)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-18803149591885379352010-10-30T21:10:07.993+02:002010-10-30T21:10:07.993+02:00Majd holnap elolvasom az élménybeszámolót.
Szép es...Majd holnap elolvasom az élménybeszámolót.<br />Szép estét, még szebb álmokat!Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-51280998271697364172010-10-30T20:58:31.720+02:002010-10-30T20:58:31.720+02:00Nevamesza: ... háá' felénk nem ilyen hóka, új ...Nevamesza: ... háá' felénk nem ilyen hóka, új hátyi színe van a pirítósnak... :)) <br /><br />...jééé!, most tűnt fel az első képen: nekem is ilyen fűszerkompom van...spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-68997076083952187462010-10-30T20:48:16.471+02:002010-10-30T20:48:16.471+02:00Nevamesza: ...hengerbucskázunk örömünkben!!!... há...Nevamesza: ...hengerbucskázunk örömünkben!!!... háziasszony nélkül félhajú órasátrak voltunk!...spajzcetlihttps://www.blogger.com/profile/12227348221223164864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-30136920770878567682010-10-30T19:15:32.512+02:002010-10-30T19:15:32.512+02:00Várom a beszámolót!!!
Gratulálok a helyesen tippe...Várom a beszámolót!!!<br /><br />Gratulálok a helyesen tippelőknek. Nagyon ügyesek vagytok! :)<br />A leves is csodás, Nevamesz(a) :)Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-25578422785012358462010-10-30T19:02:41.484+02:002010-10-30T19:02:41.484+02:00Beus: ha tudnád, hogy mennyire hiányoztatok..........Beus: ha tudnád, hogy mennyire hiányoztatok.........:-) alig vártam, hogy itt legyek, bár ott is nagyon jól éreztem magamat, egy nagyon kedves barátnőnél aludtam:-)<br /><br />Majd mesélek:-)))))))))<br /><br />Közzétettem a megoldást, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki mire jut vele:-DDD<br /><br />Kár, hogy nincs egy kis maradék, nagyon tetszett pedig a leírásból a remekmű, valamit összedobok a családnak vacsira, de most már késő estig ITT VAGYOK!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-34188153685534158842010-10-30T18:41:37.713+02:002010-10-30T18:41:37.713+02:00Nevamesza, de jó, hogy megjöttél! :)
Küldenék, ha ...Nevamesza, de jó, hogy megjöttél! :)<br />Küldenék, ha lenne még belőle :D<br /><br />Amúgy meg szerintem főtt vagy abált húsos szalonna (vagy zsírosabb hús, császár stb. , nem tudom a neveket) van a kenyereden, szerintem. De én ugye nem ismerek fel semmit, csak becsületből tippeltem.Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-67361219071038632162010-10-30T18:31:45.653+02:002010-10-30T18:31:45.653+02:00Beus: csoda klasszat főztél, még csak átfutottam, ...Beus: csoda klasszat főztél, még csak átfutottam, később értelmezem is:-)<br />Hibát eddig nem találtam benne, küldenél belőle egy adagot? Nincs itthon kaja, de szó szerint!<br />:-DDD<br />Mindent megevett a családom, mire hazaértem!<br />Mindjárt állok neki főzni, hacsak nem kapok fénypostával egy családra valót:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-66440805155806369002010-10-30T18:19:14.204+02:002010-10-30T18:19:14.204+02:00Spájzcetli: ami késik, nem múlik, küldd, amikor le...Spájzcetli: ami késik, nem múlik, küldd, amikor lesz rá lehetőséged, én szívesen kivárom:-))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-34825432478934352242010-10-30T18:15:42.812+02:002010-10-30T18:15:42.812+02:00Kedves Mindenki!
Most érkeztem, még a kabát is ra...Kedves Mindenki!<br /><br />Most érkeztem, még a kabát is rajtam van:-) annyira érdekelt, hogy mire jutottatok;-)<br /><br />Nagyon ügyesek vagytok, de én is az voltam, mert úgy sikerült feltálalnom ezt a mennyei mannát, hogy ne legyen könnyű kitalálni:-)))<br /><br />Leveszem a kabátomat:-), és felteszek néhány képet, hogyan is készült a kompozíció....:-)))<br /><br />Kíváncsi vagyok a véleményetekre:-)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-11326799757908790672010-10-30T17:35:58.301+02:002010-10-30T17:35:58.301+02:00Igazából nem tudom, de biztosan finom, ha Nevamesz...Igazából nem tudom, de biztosan finom, ha Nevamesz(a) készítette :)<br /><br />Ma nagyon kreatív voltam. Tegnap nem tudtam ellenállni egy másfél kilót nyomó sertés combszeletnek (a közepén ott volt a csípőcsont bucikája). Legalábbis azt hiszem így hívják azt a húsdarabot. Sosem tudom, mi micsoda, cserében finoman tudom elkészíteni :)<br />Van egy cseréptálunk, amiben isteni sütni; kedves barátnőm korongolta, igazi jó samott-agyagból. Kikentem zsírral, kettészelt hámozott burgonyával takartam az alját, egy termetes sárgarépát daraboltam rá és egy kisebb fehérrépát. Néhány hatalmas szemű piros szőlőt szórtam még mindehhez, meg három kisebb babérlevelet. Erre az ágyikóra helyeztem a magyaros fűszerkeverékkel megmasszírozott hússzeletet. Pici tengeri sót szórtam még rá, aztán finom szekszárdi rosét öntöttem alá, többrétegű alufóliával légmentesen lefedtem és betoltam az előmelegített sütőbe. Százötven fokon, légkeveréssel sütöttem három órán keresztül.<br />Amíg sült a husi, gyorsan pároltam egy fél, felkockázott karalábét, egy vékonyka sárgarépával, nem teljesen puhára. Egy mélyebb jénai tálba tettem egy fej hajszálvékonyra szeletelt hagymát, két nem túl dundi fokhagymát nyomtam hozzá, piros pritaminpaprika felét kockáztam bele, leszűrtem egy kis doboz zsenge, édes főtt kukoricát, ezzel is dúsítottam a keveréket. Három főtt tojást is felkockáztam. Két kis doboz tejfölbe púpozott kanál szárított kaprot tettem, ezt az öntetett csurgattam a fentiekre, no meg az időközben megpárolódott és kihűlt karalábé-sárgarépa kombót is hozzáadtam a cuccoshoz. Apránként sóztam, nehogy túlzásba vigyem, mindig meg-megállva adtam hozzá egy csipetet - igazából azért, hogy kóstolás ürügyén ehessek ebből a mischungból, mert a vártnál ízletesebb lett :)<br />Sokáig nem húztam-halasztottam az időt, betettem a hűtőbe, hogy ott érjenek össze az ízek.<br />Neoex kedvéért főztem rizst is, hadd legyen egyszer neki is jó napja :D<br />Három óra elteltével kivettem a húst a sütőből. Ahogy vártam, hihetetlenül jó illat lengedezett a konyhában. A hús omlós lett és nagyon finom. Visszatoltam még, hogy piruljon kissé - ez igen jót tett neki. Nekünk is.<br />Mielőtt nekiálltunk az ebédnek, megfogadtuk, hogy önmegtartóztatók leszünk és kisebb adagot eszünk, nem akartuk fájó gyomorral elrontani az élményt. Helyesen cselekedtünk. <br />Fél óra múlva vacsora. Már csak ennyi időt kell kibírnunk, hogy újra a szánkban érezhessük a mai ebéd ízeit :)))<br />Mielőtt elfelejtem, jóféle kakaslevessel készítettük elő a gyomrunkat a második fogásra.<br /><br />Ti mit főztetek ma?Beahttp://csajszinene.blogspot.com/noreply@blogger.com