tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post8618741086522764496..comments2024-03-28T19:01:35.924+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Házi kolbászos rakott krumpli maradék tojásfehérje felhasználásávalAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-32086316681063810302011-02-04T23:57:47.238+01:002011-02-04T23:57:47.238+01:00Mormogi Papa: Hogy őszinte legyek, azt jól teszed!...Mormogi Papa: Hogy őszinte legyek, azt jól teszed!...;-)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-90584428118910243112011-02-04T23:51:38.869+01:002011-02-04T23:51:38.869+01:00Nem szeretnék elégedetlennek tűnni... de a recept ...Nem szeretnék elégedetlennek tűnni... de a recept csak lehetőség - a kész mennyei étek pedig a valóság :-)<br />Nem mindig érem ám be az "égi másával" - :-PMormogi Papahttp://iusmurmurandi.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-64371373718434719392011-02-04T23:46:39.224+01:002011-02-04T23:46:39.224+01:00Mormogi Papa: Úgy fest passzol az ízlésünk! Én is ...Mormogi Papa: Úgy fest passzol az ízlésünk! Én is franciásan kedvelem az ételeket!...:)<br />Tejben-vajban fürödjön, sajttal ropogjon (zárójelben pedig sok sült szalonnában tocsogjon!:)))<br />Tudod, hogy ez a krumplis étel is Neked lett "címezve"?!<br />Szóval viheted haza nyugodtan a receptet!<br />:)))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-74368828414230993882011-02-04T23:38:59.163+01:002011-02-04T23:38:59.163+01:00Én biztosan nem pirítanék Rád a rápirított sajt mi...Én biztosan nem pirítanék Rád a rápirított sajt miatt :-)<br />Rejtélyes okokból (ami minálunk sosem volt szokásban, nálunk tejföllel zárult a rakott krumpli) a párom még durva zsemlemorzsát is tesz rá - amitől a teteje száraz és torokkaparó lesz :-(<br />Pedig általában kedvelem a rásült dolgokat - főként, ha alaposan megsülnek :-)Mormogi Papahttp://iusmurmurandi.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-50683939250611126292011-02-04T11:43:22.346+01:002011-02-04T11:43:22.346+01:00Bea: Minden étel, minden gondolat csodálatos, amit...Bea: Minden étel, minden gondolat csodálatos, amit leírtál, úgyhogy ez így tökéletes, ahogyan van! Érezzétek jól magatokat, a szomorúságot váltsátok át vidámságra, együtt töltött szép és kedves percekre.<br />Holnap mi is kimozdulunk, de csak egy napra. Úgyhogy hétvégén "csendesebb" leszek...:)<br /><br />Azért beállítok egy-két posztot, akkor sem tudok tétlenkedni, ha nem vagyok gép mellett!<br /><br />Viszek a kirándulásra fényképező gépet, és lesz róla poszt is...:)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-12327845799402344702011-02-04T05:38:43.023+01:002011-02-04T05:38:43.023+01:00Erre ébredni nem semmi :)))
Ma marhalábszárból fő...Erre ébredni nem semmi :)))<br /><br />Ma marhalábszárból főzök húslevest. Sajnos csontosat nem kaptam és velőscsont sem volt, úgyhogy nem lesz tökéletes, de rossz sem lehet, erről gondoskodom.<br />Töltött káposzta is készül, igaz, én nem bugyolálom be, csak szálas káposztába ültetem a gombócokat. A masszába nem teszek rizst és az egészet pörköltalapról indítom. Azért kolozsvári szalonna és oldalas dúsítani fogja.<br />Másfél kiló darált hús, jó kiló oldalas, fél kiló szalonna és több mint három kiló káposzta - ekkora mennyiséghez nincs megfelelő lábasom, ezért az ovális kacsasütő tálban fogom elkészíteni, életemben először sütőben.<br />Szóval mindenképp különleges lesz a mai délután (remélem időben felébredek hozzá...)<br />Szombaton mindezt felpakoljuk és irány Budapest mellé kicsivel.<br />Nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni, mert egy kedves és nagyon-nagyon szomorú rokonomnak szeretnék test- és lélekmelegítő perceket-órákat szerezni.Beahttp://oromevo.blogspot.comnoreply@blogger.com