tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post8882198037818488710..comments2024-03-28T19:01:35.924+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.Alexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-69558310997019111872021-09-25T09:18:09.952+02:002021-09-25T09:18:09.952+02:00Mit csinàltam rosszul? Nekem, mint gondolom sokakn...Mit csinàltam rosszul? Nekem, mint gondolom sokaknak max 250 fok a sütöm. 50 percig sütöttem azon a fokon, utàna 200 fok 10 perc. Alig tudtam kivadàszni a kenyeret, végül sikerült, de letört a sarka. Emilyhttps://www.blogger.com/profile/16222902899574934746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-51888625867876991552020-05-13T17:45:19.419+02:002020-05-13T17:45:19.419+02:00Irigylem azt a cserépedényt amelyik 280 fokos forr...Irigylem azt a cserépedényt amelyik 280 fokos forróságában elbírja hideg vizes spriccelést. Zseniálisak ezek az edények! A külső gőz meg külön élvezet lehet a fedett edényben lévő kenyérnek :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-74412841559971205782013-06-30T18:18:29.858+02:002013-06-30T18:18:29.858+02:00Kedves Alexa! Idáig már párszor próbálkoztam a kov...Kedves Alexa! Idáig már párszor próbálkoztam a kovászos kenyérrel, de még egyik sem sikerult olyan jól, mint amelyik a leírásod alapján készult. Római tálban sült. Köszönöm a pontos leírást.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03339247765712605784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-26853138882692976722012-08-29T11:59:22.756+02:002012-08-29T11:59:22.756+02:00Kedves Alexa!
Csiszolgatom a kenyérsütési tudomán...Kedves Alexa!<br /><br />Csiszolgatom a kenyérsütési tudományomat, de van amivel nem boldogulok.<br />Legutóbb a kétkilós kenyeret(Ropogós héjú tönkölyös, kovászos kenyér. Csak én sima kenyérlisztből) sütöttem meg pataki tálban. A héja már éppen kielégítően vastag, de a belseje túl nehéz, és eléggé nedves. Nagyi titka lisztet használtam hozzá, és a leírás szerint dolgoztam a tésztával. Hol ronthattam el?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13257225201553943242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-55734804143714640512012-08-03T22:44:52.165+02:002012-08-03T22:44:52.165+02:00Kedves Alexa!
Csiszolgatom a kenyérsütési tudomán...Kedves Alexa!<br /><br />Csiszolgatom a kenyérsütési tudományomat, de van amivel nem boldogulok.<br />Legutóbb a kétkilós kenyeret(Ropogós héjú tönkölyös, kovászos kenyér. Csak én sima kenyérlisztből) sütöttem meg pataki tálban. A héja már éppen kielégítően vastag, de a belseje túl nehéz, és eléggé nedves. Nagyi titka lisztet használtam hozzá, és a leírás szerint dolgoztam a tésztával. Hol ronthattam el?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13257225201553943242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-46207096022938151952012-07-30T18:42:12.825+02:002012-07-30T18:42:12.825+02:00Jól sikerült! :-) Maga a kenyér nagyon finom, regg...Jól sikerült! :-) Maga a kenyér nagyon finom, reggelre már nem marad egy darabka sem, de bele kell még ebbe jönni. Van néhány apróság amin csiszolnom kell. A formázást még gyakorolni kell, és nem szabad hogy a búzadaráról megfeledkezzem! :-) Elengedte ugyan a forma a kenyeret, de nem könnyen adta! :-D A sütőm egy kicsit gyengébb, úgyhogy rá kell szabni a sütés munkamenetét. Kevés felfűtési időt adhattam, legközelebb nem türelmetlenkedek. Holnapután sütök egy nagyobb kenyeret, az még ennél is jobb lesz!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13257225201553943242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-89585781601109391972012-07-30T14:39:35.463+02:002012-07-30T14:39:35.463+02:00Most sül! ... nem a tönkölyös verzió ugyan, hanem ...Most sül! ... nem a tönkölyös verzió ugyan, hanem a békebeli, pataki tálban. :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13257225201553943242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-34022065402269502892012-02-28T18:23:01.959+01:002012-02-28T18:23:01.959+01:00Köszönöm, Gabriella! :)Köszönöm, Gabriella! :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-55232139086820787042012-02-28T18:22:08.673+01:002012-02-28T18:22:08.673+01:00Láthatod a mai bejegyzésben, hogy éppen így lett &...Láthatod a mai bejegyzésben, hogy éppen így lett "megálmodva" a sorsa ... :))Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-47061688036994264622012-02-28T11:33:38.422+01:002012-02-28T11:33:38.422+01:00Puha vajjal, illatos olívaolajjal, de jó lenne egy...Puha vajjal, illatos olívaolajjal, de jó lenne egy nagy kövér szelet!!Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-67227784415372307752012-02-28T09:42:38.426+01:002012-02-28T09:42:38.426+01:00Nagyon finom lehet ez a kenyér, és csodaszép! :)Nagyon finom lehet ez a kenyér, és csodaszép! :)Gabriellahttps://www.blogger.com/profile/00078689518076687991noreply@blogger.com