Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. július 21., szerda

Rendhagyó nyári gombaleves barna csiperkéből és vargányából medvehagyma pestos-parmezános pirítóssal



Ha van csülök alaplevem, akkor egyértelmű, hogy gombalevest főzök. Ez valahogy kialakult.
Ad valami olyan pluszt a gombához ez az alaplé, hogy függővé váltam. Először kucsmagombában gondolkodtam -elraktam a tavasszal 3 kilót belőle a következő szezonig - de abból nemsokára mást fogok készíteni.
A holnapi grillnyárshoz a barna csiperke sok lesz, inkább vargányát tettem mellé és sárga húsú paprikát. Ebből lett a krémleves alap, utána gomba cikkeket piríttam frissen, ez lett a betét a levesbe. Mellé pedig frissen készített pestoból és frissen reszelt pecorinoból pirítós készítettem.
Friss kakukkfű ágakkal és sok fehérhagymával álmodtam meg, a mai egytálétel levest. Nem sűrítettemm túl, hiszen nyár van, legyen leveses is és ropogós, könnyű is és mégis tartalmas. Ilyen, egy tipikusan nyári étel, az egytálleves.
Nem mesélem el, hogyan készítettem, beszéljenek inkább a képek.
Annyit azért hozzáteszek, hogy az ilyen leveseket tejszín-tejföl keverékével sűrítem, krémesítem. Nagyjából azt produkálja az ételben, mintha créme fraiche-t használnék.






Azért egy kicsit szomorú vagyok, hogy a vaku megcsalt engem és a legbeszédesebb képek sötétek lettek. De a lényeg átjön.


Csak két adagot készítettem, mert holnap nagy grill parti lesz itthon.
Természetesen beszámolok róla, mert grillezni - bár nem ebben a hőségben - nagyon szeretek, úgyhogy szaladok is mert várnak az előkészületek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails