Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. október 10., hétfő

Pizza csigák pestoval és zöldfűszeres paradicsomszósszal, gazdagon.





Újabb pizzákat sütöttem a napokban, erről jutott eszembe, hogy a korábban készült pizza csigákat még nem is posztoltam.

Egy fórumon szóba került nem olyan régen, hogy a blogokon nincs elbaltázott, rosszul sikerült étel. A csoda sem tudja, én aztán minden egyes ételt bemutatok, amit készítek, kidobásra még egy sem ítéltetett. Illetve, ha valami nem stimmel menet közben, akkor már régi motorosként jól tudom, hogyan hozzam rendbe. A végeredmény mindig ehető és alkalmas a bemutatásra. Az irányváltásokról pedig be szoktam számolni.

Az már más kérdés, hogy néha förtelmesen rosszul sikerülnek a képek, melyeket az ételekről készítek, és ez gyakran nagyon, de nagyon bánt. Amikor a kép nem adja vissza az étel természetes szépségét. Ez jobban bánt, mintha a fázisfotók lennének gyengébbek, hiszen a kész étel, az már a teljes munkafolyamat koronája.

Ritka pocsék képek készültek a kisült pizza csigákról, de remélem, hogy az elkészítés módja és a feltétek gazdagsága megtámogatja a rossz képeket, és visszaadja azt, hogy milyen nagyon finomra sikerültek.


Most a legutóbb bemutatott friss oregánós - fokhagymás pizza tésztát gyúrtam be, 4-5 db 30 cm-es pizzaformához valót. A leírás, fázisfotókkal itt található. A tésztát most 5 részre osztottam és kis cipókat formáztam belőlük.

"Szokásos" pizza tésztám receptjébe pedig itt lehet betekinteni.




Most kétféle bazsalikommal készítettem paradicsomszószt, még mindig burjánzik a lila bazsalikomom, semmi pénzért nem hagytam volna ki belőle. Most is került bele zsálya, hiszen egész lugasnyi friss zsálya van a kertemben.

A paradicsomszószt a szokásos módon készítettem el, mindössze több zöldfűszer került bele. Jól bevált paradicsomszószom receptje itt található.




A pestot egy-két nappal korábban készítettem frissen, az elkészítéséről itt számoltam be.



Nagyjából a kakaós csiga formázásának menetét alkalmaztam, három, különböző töltelék került a csigákba. Kinyújtottam olyan 3 mm vastagra egy-egy cipónyi pizza tésztát.



Mozzarellás, datolya paradicsomos, főtt sonkás:

A datolya paradicsomokat és a mini mozzarella golyókat 4 részre vágtam, a főtt sonkát nagyobb darabokra. Megkentem a tésztát a paradicsomszósszal, megraktam a feltétekkel, megszórtam morzsolt oregánóval és feltekertem. Olyan 3-4 cm magas korongokat szeltem belőle és a vágott végével felfelé olívaolajjal megspriccelt és kukoricaliszttel megszórt tepsire rendeztem.








Kétféle sajtos, kolbászos, lilahagymás:

A kétféle sajtot (ementáli és füstölt sajt) durvára lereszeltem. A kolbászt felkockáztam, a lilahagymát karikára vágtam. Megkentem a tésztát paradicsomszósszal és megraktam a feltétekkel. Megszórtam morzsolt oregánóval és feltekertem. Olyan 3-4 cm magas korongokat szeltem belőle és a vágott végével felfelé olívaolajjal megspriccelt és kukoricaliszttel megszórt tepsire rendeztem.






Kétféle sajtos, háromféle hagymás, tonhalas, pestos:

A kétféle sajtot (ementáli és füstölt sajt) durvára lereszeltem. A gyöngyhagymát negyedeltem, a fokhagymát nagyobb darabokra szeleteltem, a lilahagymát karikára vágtam. A tonhaltörzset darabosra szétnyomkodtam. A tésztát megkentem bazsalikom pestoval és megraktam a feltétekkel. Olyan 3-4 cm magas korongokat szeltem belőle és a vágott végével felfelé olívaolajjal megspriccelt és kukoricaliszttel megszórt tepsire rendeztem.






Végül a tepsin megszórtam a csigákat frissen reszelt pecorino romanoval (parmezánnal helyettesíthető). 220 C fokra előmelegített sütőben 16-18 percig sütöttem őket.

Kicsit sietősen készült ez a vacsora, emiatt kicsit kapkodtam és nem dolgoztam olyan esztétikusan, mint kellett volna. Amikor újra sütök pizza csigákat, akkor törekedni fogok arra, hogy precízebb legyek, és még egyszer bemutatom. A fényképek készítésére is rányomta a bélyegét sietségem.

Ugyanakkor szívből ajánlom választékbővítésre a pizza csigákat, mert nagyon ízletesek lettek. Az új forma érdekes módon ízben is és állagban is más ételt eredményezett, mint a klasszikus pizza.

Nagy sikert aratott a családban, úgyhogy a pizza csiga, ismétlésre ítéltetett!


1 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon esztétikusak lettek! Nagyon tetszik, hogy ennyi töltelék verziót írtál!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails