Oldalak

2015. november 19., csütörtök

20 természetes kovászos péksütemény – zsemle, gyökérkenyér (pain paillasse) baguette, kifli, ciabatta, kalács- házi pékségemből







Természetesen nem csak kenyeret lehet sütni természetes kovásszal (vadkovásszal). Íme néhány nagyszerű péksütemény, gyökérkenyér, kalács az elmúlt 5 év terméséből.
A bejegyzésekben mindig van utalás a természetes kovász nevelésére vonatkozóan, úgyhogy nem is szaporítom a szót, hiszen a receptek elég beszédesek!
A címekre kattintva juthattok el a receptekhez/bejegyzésekhez.


Kovászos bagett – természetes kovásszal, természetesen. Bagett formázási útmutatóval.






Kovászos francia baguette Mongue






Normandiai kovászos zsemlék – kovászolt kovásszal, élesztőmentesen






Kovászos francia ciabatta kenyér






Kovászos francia ciabatta zsemlék






Dagasztás nélküli kovászos svájci gyökérkenyér (Pain Paillasse)






Diós-napraforgómézes kovászos kenyér –szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.











Pain paillasse- olívabogyós és zöldfűszeres kovászos gyökérkenyér






Pain paillasse- svájci gyökérkenyér dagasztás nélkül, természetes kovásszal





Pain paillasse - kovászos svájci gyökérkenyér friss bazsalikomos szárított paradicsommal






 

Aszalt paradicsomos gyökérkenyér (Pain Paillasse) természetes kovásszal






Pirított tökmagos gyökérkenyér természetes kovásszal - élesztőmentesen






Sült hagymás gyökérkenyér – pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül






Diós gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül






Magvakkal szórt gyökérkenyerek (pain paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.






Kovászos svájci gyökérkenyér (Pain Paillasse)- kovászolt kovásszal







Békebeli kovászos fehérkenyér és ropogós óriáskiflik. Néhány szó a természetes kovászról




Foszlós kalács természetes kovásszal - természetesen, élesztőmentesen. Még több szó a természetes kovászról.