tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post6647227578870374264..comments2024-03-29T11:32:18.732+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Hortobágyi slambuc - öhöm, öhön, öreglebbencs - bográcsbanAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-71290445824936917882023-09-17T11:19:02.419+02:002023-09-17T11:19:02.419+02:00Gondoljátok át hortobágyi juhász kimenet kihajtask...Gondoljátok át hortobágyi juhász kimenet kihajtaskor vittmagavl parancsot paprikát csak száraz tészta krumpli szalon a pápa bojtár volt enn tudom hortobágyi slambuc hogyan készül <br /><br /><br />Ők is noAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-67827510470848859582022-07-27T19:08:01.948+02:002022-07-27T19:08:01.948+02:00Gratulálok! Végre valaki slambucot készít és nem v...Gratulálok! Végre valaki slambucot készít és nem valami mást!! A slambuc hagyományos pásztor étel aminek a receptje adott. Kár, hogy sokan ezt nem tartják tiszteletben, és amibe már krumpli és tészta van, slambucnak nevezik!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-1537785474835665902020-08-21T16:35:49.638+02:002020-08-21T16:35:49.638+02:00Szia, mi csakis hagyma nélkül készítjük, a lehető ...Szia, mi csakis hagyma nélkül készítjük, a lehető legkevesebb alapanyagból,hiszen egy pásztornál is csak a legszükségesebb dolgok voltak. Eddig hagymával készült krumplistésztát ettünk csupán. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11920065679505866186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-45500305427937677992019-04-08T23:40:13.636+02:002019-04-08T23:40:13.636+02:00Károly
Nálunk a slambuc nem pirított tésztából kés...Károly<br />Nálunk a slambuc nem pirított tésztából készül,azt hívják nálunk öhön-nek.Az hogy<br />sós,vagy füstölt szalonna,netán kolozsvári szalonna,az ízlés dolga.Ráadásul a kolozsvárit pirítás után kiszedves a végén a tányérra szedett ételre rátéve,csak növeli az étel minőségét.Kedves barátaim ez az étel nem érdemli meg az indulatot.Ezt csak jókedvvel jó magyar bort kóstolgatva barátokkal körülvéve,jókat beszélgetve szabad elkészíteni.Pirítva,vagy nem pirítva,fehéren,vagy paprikával nem ez a lényeg.Jó kedvet,s jó étvágyat mindenkinek.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05233219248754671673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-69938105433172462232017-07-20T16:48:07.394+02:002017-07-20T16:48:07.394+02:00Imádom ezt a kaját,de szerintem 12 főre 1.2kg krum...Imádom ezt a kaját,de szerintem 12 főre 1.2kg krumpli és 50dkg tészta édes kevés. Vagy csak én vagyok ilyen bélpoklos? Nálam ez 4,max.6 adag. ;) üdv. :TibiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13800083779463235061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-60917616103505800472014-08-30T14:19:40.171+02:002014-08-30T14:19:40.171+02:00
Nagyon jo a blogod ....es nem utolso sorban a hu...<br /> Nagyon jo a blogod ....es nem utolso sorban a humorod:-) olvasod leszek...<br /> Kerdesem...szerinted lasagne tesztaval helyettesithetem a lebbencs tesztat? nalunk sajna nem lehet kapni ...TrixiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-2391677881340707312014-01-08T11:21:48.649+01:002014-01-08T11:21:48.649+01:00szerintem ez a recept nagyon rendben van
mellesleg...szerintem ez a recept nagyon rendben van<br />mellesleg mindenkinek igaza van, valóban sós fehér szalonna kell a slambucba, és az sem árt ha kicsit avas, azonban ezt pl. a Dunántúlon nem is ismerik, ezt onnan is tudom, hogy tavaly Zsámbékon kénytelen voltam füstölt szalonnából elkészíteni az ételt, mert sós szalonna sehol nm kapható<br />talán még egy megjegyzést teszek, mi hagymát csak 1 db-ot teszünk bele, és azt sem szeleteljük fel, borsot nem használunk, viszont 1 db csípős paprika mehet bele, de ez már ízlés dolga, a képek alapján úgy néz ki ahogy kell, gratulálokAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-23280837248029031982013-10-01T08:26:41.665+02:002013-10-01T08:26:41.665+02:00Ez a korrekt hozzáállás , az enyém az olyan indula...Ez a korrekt hozzáállás , az enyém az olyan indulatos , stresszes , ezt dobta a gép , van ilyen na ! Sajnálom ! Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-1374114022764436962013-09-30T15:42:47.727+02:002013-09-30T15:42:47.727+02:00Nos, jómagam a hajdúságban nőttem fel, és mindig v...Nos, jómagam a hajdúságban nőttem fel, és mindig volt kéznél füstölt szalonna is és sós szalonna is, nem csak nálunk, de a szomszédoknál is. Tudok olyanról, aki sós szalonnával készíti a slambucot, ez a részlet igazán ízlés kérdése. <br />A tájjelleg lénye, hogy a krumplin, szalonnán, tésztán és són kívül nemigen kerül errefelé más a slambucba. Sem lecsóféle, sem fűszerpaprika. Pedig úgy is finom.<br /><br />Amatőr hagyományörző: szerintem ne kapd fel a vizet, szerintem nem Neked szólt a beírás!<br />Egyébként szívesen megkóstolnám Névtelen öhönjét -gondolom rutinos öhön főző - utána mondanék róla véleményt! :) Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-40197566953489594302013-09-30T13:03:25.496+02:002013-09-30T13:03:25.496+02:00Névtelen ,vagy kibicnek semmi se drága,mert névtel...Névtelen ,vagy kibicnek semmi se drága,mert névtelenül akármit lehet írogatni ,névtelenül mindent jobban lehet tudni , mint a névtelen sunyi feljelentő , a névtelen levélben ! Érthetetlen miért az én megjegyzésemre válaszol ?;mikor én egy szóval sem említettem a füstölt szalonnát ! Mellesleg hogyan juthatnék a hortobágyi pusztán mondjuk nyár közepén sózott fehér szalonnához - ami nem avas - ; talán a pusztai Tescóból ? Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-14350132858479982392013-09-28T10:36:25.773+02:002013-09-28T10:36:25.773+02:00Hát az igazi öhön-höz semmi képen sem szabad füstö...Hát az igazi öhön-höz semmi képen sem szabad füstöltszalonnát hozzáadni!!! Az már nem hajdúsági étel! A hajdúságban és főleg Debrecenben a füstöltszalonnát nem igen kedvelik. A sós fehérszalonna az igazi, úgy mint a nyárson sütött szalonna. A füstölt szalonnát főleg Észak Magyar Országon kedvelik. Ott viszont a fehér szalonnát nem igen ismerik. A hentesboltokban sem lehet kapni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-85307070750949961522012-05-14T16:45:23.104+02:002012-05-14T16:45:23.104+02:00Nagyon kedvemre való ez az írás ,meg úgy az egész ...Nagyon kedvemre való ez az írás ,meg úgy az egész blog ,örülök hogy rátaláltam , nem csak a tartalma de a szellemisége is igen nagyra értékelendő ! Csak az tart vissza hogy ne ugorjam neki rögvest egy slambuc készítésének, hogy nincs kéznél momentán egy megfelelő vasbogrács , van ugyan két másik fajta /egy zománcos meg egy halfőző/,de attól félek hogy az abban való főzés komoly hiányosságot mutat majd az elkészült étel ízvilága terén!Az amatőr hagyományörzőhttps://www.blogger.com/profile/04733311089564464177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-44422301563572238872012-05-14T14:53:24.851+02:002012-05-14T14:53:24.851+02:00Igen, igen...én is hányszor égettem már meg a szám...Igen, igen...én is hányszor égettem már meg a számat a türelmetlenségem miatt! Sőt! Egyszer még herepsz is jött ki a számon, apukám szerint azért, mert olyan jó étvággyal láttam neki a slambucnak...Örök emlékek...:)heti menükhttps://www.blogger.com/profile/01617614338382741370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-729154706609416082012-05-14T00:00:53.732+02:002012-05-14T00:00:53.732+02:00Hát kárem - ezt is meg kellene kóstolni!Hát kárem - ezt is meg kellene kóstolni!Mormogi Papahttp://iusmurmurandi.blog.hu/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-90857726907686481172012-05-13T21:24:09.124+02:002012-05-13T21:24:09.124+02:00Meg is kell adni a módját! Mi csak 15-20-szor adju...Meg is kell adni a módját! Mi csak 15-20-szor adjuk meg! :D<br />Igazából nem bírjuk megállni, hogy ne jussunk hozzá idő előtt ... :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-6390059028490690322012-05-13T19:38:40.408+02:002012-05-13T19:38:40.408+02:00Slambuc...imádjuk! Apukám a nagymestere, kizárólag...Slambuc...imádjuk! Apukám a nagymestere, kizárólag ő készítheti, bár tavaly nyáron megpróbálta átadni vejének a slambuc készítés tudományát (több, mint kevesebb sikerrel...:))Nálunk egy aranyszabály létezik: a kész slambucot még a bográcsban, a tűz fölött 33-szor (és nem kevesebbszer!) át kell forgatni, hogy megpiruljon!heti menükhttps://www.blogger.com/profile/01617614338382741370noreply@blogger.com