tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post8965823529670143535..comments2024-03-29T11:32:18.732+01:00Comments on Nem vagyok mesterszakács: Finom tejes kiflik: a hagyományos, ropogósAlexa Christihttp://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-76163143663319270582018-10-23T12:40:31.459+02:002018-10-23T12:40:31.459+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Erikahttps://www.blogger.com/profile/16579038447150038358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-85855677424597764602017-11-25T21:49:21.077+01:002017-11-25T21:49:21.077+01:00Én ma már nem szoktam kenyeret sütni, pláne enni,...Én ma már nem szoktam kenyeret sütni, pláne enni, de ezek megtetszettek :) Abszolút kezdő vagyok a kiflisütésben, mindössze kenyeret sütöttem pár évtizedig. Nos, remekül bevált a recept. Roppant finom kiflik lettek, csak pirosabbak, mert én tojással kentem le őket. Fehér és teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam (sokkal több fehéret), mert itthon sosincs más és ez bejött nekünk, cukrot pedig sosem használunk kenyérsütéskor, most sem <br /> tettem. S mivel tejet nem fogyasztunk, kókusztejet használtam. Roppant finomak lettek a kiflik, egy kis sajttal töltve különösen jók a páromnak reggelire. Nekem pedig élmény volt újra kelt tésztával dolgozni, annyira gyönyörűek, lehetek kicsit ügyetlen is, a kelés kiigazítja :). Köszi a receptet, ezt még jópárszor meg fogom sütni.shinitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-63071638503237546712016-11-15T14:47:29.307+01:002016-11-15T14:47:29.307+01:00Ennel jobb receptet meg nem talaltam! Köszönöm! ��...Ennel jobb receptet meg nem talaltam! Köszönöm! ��lounging on the cloudshttps://www.blogger.com/profile/14996443384745186030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-51409588443939226392016-03-06T21:58:36.588+01:002016-03-06T21:58:36.588+01:00Azt szeretném kérdezni hogy, 170 fok ugye légkever...Azt szeretném kérdezni hogy, 170 fok ugye légkeverés nélkül?<br />Nekem ugyanis 35 perc alatt sült meg barnàra alsó-felső sütéssel.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16498783310129281850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-3878746975502897352015-10-18T14:39:53.339+02:002015-10-18T14:39:53.339+02:00Én most sütöm az enyém, csak rozslisztből és kecsk...Én most sütöm az enyém, csak rozslisztből és kecsketejből (a férjem glutén- és laktózérzékeny). Remélem, jól sikerül, a képeket elnézve már alig várom, hogy készen legyen :) Majd beszámolok az eredményről.Nórahttps://www.blogger.com/profile/10605122657275456246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-48589029302162471532015-10-15T21:34:02.464+02:002015-10-15T21:34:02.464+02:00Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem, sokkal finoma...Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem, sokkal finomabb mint a bolti kifli.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14717697952077539989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-59354086167826696362014-02-06T09:22:04.165+01:002014-02-06T09:22:04.165+01:00A megfújtam hideg vízzel az nálam úgy működik, hog...A megfújtam hideg vízzel az nálam úgy működik, hogy van 1 kis virág permetezőm ami finoman porlaszt ezzel szoktam lefújni. Persze másra ezt nem használom.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-11528827326006599292014-02-03T15:57:08.082+01:002014-02-03T15:57:08.082+01:00U.i.: kíváncsi vagyok a kovászos kenyeredre is, me...U.i.: kíváncsi vagyok a kovászos kenyeredre is, megnézem hamarosan!! :)))Évinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-743137781399041132014-02-03T15:53:22.312+01:002014-02-03T15:53:22.312+01:00Most kelnek a kiflik, egy kis házi füstölt kolbász...Most kelnek a kiflik, egy kis házi füstölt kolbászkarikával dúsítottam őket, már alig várom, hogy kisüljenek...:))<br />Köszi a szuper receptet! Gyakran el fogom készíteni az biztos! :)<br />Egy szomszédos faluból találtam RÁD...de jó!!!H- szovátról<br />Szia Szép napot*.*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-10226168963742152542014-01-28T12:29:25.815+01:002014-01-28T12:29:25.815+01:00Az első kovászos kenyeret megsütöttem, valami csod...Az első kovászos kenyeret megsütöttem, valami csoda már évek óta csinálok kenyeret öreg tésztával és élesztővel, de a kovász az más. Most ezt a kiflit is kell próbálnom, mert eddig csak a pihe puha félét csináltam, nálunk nem fogy semmi ami bolti, de nekem ez nem teher, mert imádok a konyhában lenni... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-56369878730717511012014-01-15T19:13:03.250+01:002014-01-15T19:13:03.250+01:00Kedves Alexa!
Köszönöm a receptet, szuper! Van mé...Kedves Alexa! <br />Köszönöm a receptet, szuper! Van még mit gyakorolnom, de a 3 gyerkőcöm és a férjem nagyon örült neki. :) Nagyon finom ropogós kívül és puha belül. A facebook-on tettem is fel fotót! :) Nagyon tetszik az oldalad. <br />Barbarahttps://www.blogger.com/profile/08049916122396884911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-15378033679185003522013-10-14T14:21:58.482+02:002013-10-14T14:21:58.482+02:00Én is a "megfújtam hideg vízzel" -re len...Én is a "megfújtam hideg vízzel" -re lennék kíváncsi, ezt hogyan kell csinálni?Unknownhttps://www.blogger.com/profile/08699810741673207570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-62689421418201483632013-07-11T15:46:47.586+02:002013-07-11T15:46:47.586+02:00Erre én is kíváncsi lennék!Pedig már nem számítok ...Erre én is kíváncsi lennék!Pedig már nem számítok kezdőnek a főzésben! :D Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-84295702332598577702013-05-30T14:03:33.881+02:002013-05-30T14:03:33.881+02:00Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatosan finom ré...Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatosan finom régi /nosztalgikus/ ízű kifli receptet. A családom minden nap ezt várja tőlem, olyan finom.<br />Ajánlom kezdő háziasszonyoknak is. Elisabethhttps://www.blogger.com/profile/00444916701786521936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-35095409152543420552013-05-26T01:46:42.477+02:002013-05-26T01:46:42.477+02:00Kedves Alexa!
Abszolút kezdő vagyok a "műfaj...Kedves Alexa! <br />Abszolút kezdő vagyok a "műfajban" és végig olvasva a receptet a "megfújtam alaposan hideg vízzel" résznél összezavarodtam :-) Mit jelent ez pontosan?<br />Várom válaszod és előre is köszönöm! j.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-63874451180069180842013-05-19T11:50:43.763+02:002013-05-19T11:50:43.763+02:00Nagyon koszi a receptet! Londonban sajonos nincs i...Nagyon koszi a receptet! Londonban sajonos nincs illetve még nem találtam rá, hogy lenne kifli, így nekem kell varázsolni a hazai ízeket, és ezzel a receptel sikerult meglepetést okoznom mind a családomnak, és mind a barátaimnak, olyannyira, hogy egyik este csináltam egy adagot, másnap délután ezt megduplázva készítettem el, és mindkétszer isteni lett, persze el is fogyott még melegen. Két sutés kozben olyan kérdés is volt, hogy mikor lesz már kész a kovetkezo adag! :) Szóval hálás koszonet!Symohttps://www.blogger.com/profile/14227183773752287918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-36689332980577317462013-03-27T12:38:20.797+01:002013-03-27T12:38:20.797+01:00Kedves Alexa!
Ne haragudj, asszem elkezdte valami ...Kedves Alexa!<br />Ne haragudj, asszem elkezdte valami sütni a hajamat és kiszőkültem :))))<br />Nagyon köszönöm kedvességedet :))<br /><br />Üdv TimiTimiehttps://www.blogger.com/profile/10568599812578314150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-21657243344181142012013-03-27T11:45:51.458+01:002013-03-27T11:45:51.458+01:00Kedves Timi!
"3 evőkanál olívaolaj (ebből 1 ...Kedves Timi!<br /><br />"3 evőkanál olívaolaj (ebből 1 a dagasztáshoz)<br /><br />A lisztet átszitáltam és fészket készítettem a közepében. Belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a porcukrot, felöntöttem 0,5-1 dl langyos tejjel és megfuttattam az élesztőt. Kb. 15 perc alatt. Hozzáadtam az összes hozzávalót egy evőkanál olívaolaj kivételével és összeállítottam a tésztát. 10 percig letakarva pihentettem. Rácsorgattam az olívaolajat és könnyedén, de alaposan megdagasztottam. 10 percig, szép fényesre, bársonyosra. Duplájára kelesztettem kb. egy óra alatt."<br /><br />Üdv,<br /><br />AlexaAlexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-9611597946879218142013-03-27T11:33:07.727+01:002013-03-27T11:33:07.727+01:00Kedves Alexa!
Szeretném ma megsütni a kiflidet, de...Kedves Alexa!<br />Szeretném ma megsütni a kiflidet, de sajnos én se tudom, hogy a maradék 2 evőkanál olajjal mi lesz? Azt értem, hogy 1 evőkanállal kell a tésztába, de a maradék kettő az mibe kell??? Láttam, hogy már más is kérdezte, de nem jött rá válasz :(<br />Köszönettel TimiTimiehttps://www.blogger.com/profile/10568599812578314150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-54859269703565395732013-02-01T11:38:00.838+01:002013-02-01T11:38:00.838+01:00Kedves Alexa!
A tejes kifli készítését egy idős p...Kedves Alexa!<br /><br />A tejes kifli készítését egy idős pék bácsitól tanultam (a nyújtás és feltekerés technológiájával együtt), grammra pontosan ezt a receptet tanította, kivéve az olaj hozzáadását. Mindig sikerül, isteni finom...<br />Fel lehet dobni úgy ezt a receptet, hogy füstölt virsli darabokat tekerünk a kiflikbe és füstölt sajttal szórjuk a tetejét. <br /><br />Üdvözlettel:<br />Pippo Pippohttps://www.blogger.com/profile/16049144280003265247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-34119198220207528062012-12-16T08:51:45.793+01:002012-12-16T08:51:45.793+01:00:) Egészségetekre!
Javítottam! Köszönöm az észrev...:) Egészségetekre!<br /><br />Javítottam! Köszönöm az észrevételt! :)Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-46034600902772932052012-12-16T06:15:02.837+01:002012-12-16T06:15:02.837+01:00Véletlenül találtam erre az oldalra. Nagyon jónak ...Véletlenül találtam erre az oldalra. Nagyon jónak sőt talán a legjobbnak találom mivel még képek is vannak. Én sem teszem az asztalra a családom elé csak amit én készítek. Már kell is a kiflim és nagyon jónak találom de az az egy evőkanál só szerintem rengeteg. Én a 1.70kg-os kenyeremhez teszek 1.5 evőkanál sót. Reggelire készítem a családnak ezt a kiflit. :) Köszi! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-81786638777853104052012-12-11T21:53:10.807+01:002012-12-11T21:53:10.807+01:00Most sült ki a kifli. Nagyon köszönöm a receptet!!...Most sült ki a kifli. Nagyon köszönöm a receptet!!!<br />Szuperül néz ki és nagyon finom is!!!!lacinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-45245522512857129572012-11-10T15:53:43.899+01:002012-11-10T15:53:43.899+01:00Minden gyönyörüüüü!!
...bizonyára finom is,most én...Minden gyönyörüüüü!!<br />...bizonyára finom is,most én is kedvet kaptam kiflit sütni,de csak azért nem a kenyeret,mert még nincs kész a kovászom... :-(<br />Kérdésem lenne: mi lesz a maradék oliva olajjal? <br />Sehol sem találom a receptben...<br />Örülnék a válasznak,bár már nem fog valószínüleg segíteni.<br /><br />Köszönöm: Maja Himmermanfredhttps://www.blogger.com/profile/14647420229055013246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2066710555082203302.post-1289565995463473292012-08-30T16:54:23.146+02:002012-08-30T16:54:23.146+02:00Bármit megadnék a 23 évvel ezelőtti áfész sós ropo...Bármit megadnék a 23 évvel ezelőtti áfész sós ropogós kifli receptjéért!!<br />Ami kis cserepekben hullámozva rogyott össze, mint a sekély pocsolyán a vékony jég, nem beszakadva, mint a tó jege.<br />Minden ajánlott boltba elmentem, amit csak "felfedezett" valaki, de messze van mindegyik az álomtól.<br />Hátha itt tud valaki valamit?! Bármit!!<br />KukacKukacnoreply@blogger.com