Már régen készültem rá, hogy ezt az ínyenc tapast elkészítsem.
Vendégvárónak nem igazán ajánlom, bár nem bonyolult étel, a fürj tükörtojás megsütése nagy mennyiségben idegölő lehet. Illetve fontos, hogy a crouton (pirított kifli, bagett) friss, meleg maradjon ez idő alatt.
Az jutott eszembe, míg sütöttem az apró tükörtojásokat, hogy megállnám a helyemet Gordon Ramsey-nél is a Pokol konyhájában. A tizenötből csak egy-két tojás sárgája sérült a feltörésnél, és szépen megsültek.
A croutonokat sütőben "szárazon" ropogósra sütöttem, nem túl vékony chorizo karikákat szeleteltem és kisujjnyi, tehát bő olívaolajban tükörtojásokat készítettem a fürjtojásból.
Ennek a bő olajon kívül annyi a fortélya, hogy lassú tűzön kell sütni, és mielőtt elkészül, a sárgáját az olajjal locsolgatni, hogy ezen a felületen is enyhén átsüljön. A sárgájának folyósnak és épnek kell maradnia.
Közepes serpenyőben hármasával sütöttem, papírtörlő és már ültettem is a trónra őket.
Amikor mind kész lett, frissen őrölt durva sóval megszórtam és füstös spanyol édes paprikával megszórtam.
A chorizo helyett bátran használhatunk ehhez az ételhez gyulai kolbászt, a füstös spanyol pirospaprika helyett, pedig szegedi vagy kalocsai eredetű, házi édes fűszerpaprikát. Ez esetben egy fincsi magyaros, nyári uzsonna lesz belőle.
A chorizo helyett bátran használhatunk ehhez az ételhez gyulai kolbászt, a füstös spanyol pirospaprika helyett, pedig szegedi vagy kalocsai eredetű, házi édes fűszerpaprikát. Ez esetben egy fincsi magyaros, nyári uzsonna lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése