Tudom, hogy írtál róla. Írni is akartam Neked, hogy hagyd egy kicsit játszani, a többieket, de nem akartam túl bobyolítani. Nem gondoltam, hogy ilyen fürge leszel. Mindegy. Természetesen jó a válasz.
Jókaja, gratula, még, ha könnyű is volt Neked :) Nevamesz, most aztán usgyi az ágyba!!! Majd írok valami lélekmelegítőt emilen, amin mosolyogni is tudsz, jó? De csak délután. Addig aludj egy pihentetőt! :)
Beus: azt hittem játszunk egy kicsit, mindegy, viszont most HSZSK-nál próbálkoztam egy megoldással:-)) Pihengetek, mert alig van erőm, de fekvésre esélyem sincsen, csinálom a dolgaimat és nagyon várom, hogy mit írsz:-)))
Muszáj írnom, mert tegnap csak főztem és feküdtem.
Divatkörte: még várom az érdeklődőket, akik még tippelnének, de mi már tudjuk, hogy meg van a megoldás:-) és felteszek pár további képet a gombáról, valamikor délután, mert nagyon szép, és valóban ritkaság:-))
Nagyon szép, bársonyos érintésű tüskéi vannak... Svédül tüskegomba (taggsvamp)a neve. :-)
Nem olyan finom, mint a rókagomba, mégis a Zasszony kedvence. Mindig elmegyek mellette, remélve, hogy nem veszi észre. :-) Tegnap mégis egy nagy zacskóval szedett.
ex-Hobbiszakács: most először láttam nálunk a piacon, azonnal lecsaptam rá:-)
Mohóságom áldozatává váltam, mert a legnagyobb, legszebb példányokat vásároltam meg. Utána hazajöttem, és a gombás kisokosomból megtudtam, hogy az aprókra kellett volna buknom:-))
Feltettem párolódni sós, fokhagymás vízbe, hogy az állítólagos kesernyér, fanyarkás ízétől megszabaduljak, gondoltam utána megsütöm.
Nagyon erőteljes, a családom szerint iszonyatosan büdös illata volt, a Zuram, kényszerített, hogy váljak meg tőle......de a képek megmaradtak róla:-)) Jövőre újra próbálkozom, az apróságokkal:-))
Ha erre jársz, kíváncsi vagyok, hogy hogyan készítitek el! Bízom a Zasszonyban:-))
Sütni nem engedi magát, vagy lefőzöd - semmi víz, só, fűszer, hanem csak úgy, darabokra vágva, be az edénybe. Annyi levet ereszt, hogy meglepődsz. Akkor nincs rossz szaga, de íze sem. Keverd sok, ízes, erdei gombával, úgy jó.
A szakácsok még a csiperkét is lefőzik, csak a levét használják fel, a "töpörtyűt" eldobják.
Tudom, hogy írtál róla. Írni is akartam Neked, hogy hagyd egy kicsit játszani, a többieket, de nem akartam túl bobyolítani. Nem gondoltam, hogy ilyen fürge leszel.
VálaszTörlésMindegy.
Természetesen jó a válasz.
Jókaja, gratula, még, ha könnyű is volt Neked :)
VálaszTörlésNevamesz, most aztán usgyi az ágyba!!!
Majd írok valami lélekmelegítőt emilen, amin mosolyogni is tudsz, jó? De csak délután. Addig aludj egy pihentetőt! :)
Beus: azt hittem játszunk egy kicsit, mindegy, viszont most HSZSK-nál próbálkoztam egy megoldással:-))
VálaszTörlésPihengetek, mert alig van erőm, de fekvésre esélyem sincsen, csinálom a dolgaimat és nagyon várom, hogy mit írsz:-)))
Muszáj írnom, mert tegnap csak főztem és feküdtem.
Sejtettem, hogy valami gomba, de hogy milyen... Most már legalább tudom.
VálaszTörlésDivatkörte: még várom az érdeklődőket, akik még tippelnének, de mi már tudjuk, hogy meg van a megoldás:-) és felteszek pár további képet a gombáról, valamikor délután, mert nagyon szép, és valóban ritkaság:-))
VálaszTörlésNagyon szép, bársonyos érintésű tüskéi vannak... Svédül tüskegomba (taggsvamp)a neve.
VálaszTörlés:-)
Nem olyan finom, mint a rókagomba, mégis a Zasszony kedvence. Mindig elmegyek mellette, remélve, hogy nem veszi észre. :-) Tegnap mégis egy nagy zacskóval szedett.
ex-Hobbiszakács: most először láttam nálunk a piacon, azonnal lecsaptam rá:-)
VálaszTörlésMohóságom áldozatává váltam, mert a legnagyobb, legszebb példányokat vásároltam meg. Utána hazajöttem, és a gombás kisokosomból megtudtam, hogy az aprókra kellett volna buknom:-))
Feltettem párolódni sós, fokhagymás vízbe, hogy az állítólagos kesernyér, fanyarkás ízétől megszabaduljak, gondoltam utána megsütöm.
Nagyon erőteljes, a családom szerint iszonyatosan büdös illata volt, a Zuram, kényszerített, hogy váljak meg tőle......de a képek megmaradtak róla:-))
Jövőre újra próbálkozom, az apróságokkal:-))
Ha erre jársz, kíváncsi vagyok, hogy hogyan készítitek el! Bízom a Zasszonyban:-))
Sütni nem engedi magát, vagy lefőzöd - semmi víz, só, fűszer, hanem csak úgy, darabokra vágva, be az edénybe. Annyi levet ereszt, hogy meglepődsz. Akkor nincs rossz szaga, de íze sem. Keverd sok, ízes, erdei gombával, úgy jó.
VálaszTörlésA szakácsok még a csiperkét is lefőzik, csak a levét használják fel, a "töpörtyűt" eldobják.