Az olaszos tésztaételek egy része, tagadhatatlanul a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak.
Régen kacérkodom ezzel a formációval, eredetileg bacon szalonnával terveztem, hogy elkészítem, olasz panchetta helyett.
Végül mégis a főtt sonka mellett döntöttem, és kiváló ízhatást, könnyű, ízletes, krémes végeredményhez érkeztem.
Végül mégis a főtt sonka mellett döntöttem, és kiváló ízhatást, könnyű, ízletes, krémes végeredményhez érkeztem.
20 dkg tagliatellét főztem ki sós vízben 5 perc alatt. Leszűrtem, és egy kis darab vajjal fényesítettem.
Míg főtt a tészta, addig vékony csíkokra vágtam 10 dkg főtt sonkát, és 3 dkg vajon, közepes tűzön egy kicsit átsütöttem.
Egy doboz (15 dkg) créme fraiche-t elkevertem egy tojássárgájával, 5 dkg reszelt parmezánnal, borsoztam és a tűzről levett vajas sonkával elkevertem.
Ekkor már csak éppen összemelegítettem, nem főztem.
Friss bazsalikom és oregano leveleket apróra vágtam, és a krémes raguhoz hozzáadtam.
A vajjal elkevert tésztára halmoztam, és frissen, azonnal tálaltam.
Nagy sikere volt az ízletes tésztaételnek, annyira egyszerű, de az ízek önmagukért beszélnek.
A Presindent créme fraiche igazán gyors, és jó megoldás, ennek híján nyugodtan készítsük 1 dl zsíros tejföl, és 1 dl zsíros tejszín keverékével a krémet.
Zöldfűszerek helyett nyugodtan használhatunk szárított fűszereket, bár e tésztaétel frissességét, különlegességét, és színét, a friss fűszernövények biztosítják.
Érdemes kipróbálni, különleges ízhatás, mindössze 15 perc alatt!
Érdemes kipróbálni, különleges ízhatás, mindössze 15 perc alatt!
A recept 2-3 adagra szól.
bacon=húsos szalonna
VálaszTörlésbacon szalonna=húsos szalonna szalonna
a recept jó, kár, hogy lerágott csont
hentes
Nevamesza: itt „hentes” kötözködik veled, Skandikameránál „Metzger” velem…
VálaszTörlésÖsszeesküvés-elméletek gyártásába kezdtem… :D
hentes: nem vitatkozom, hiszen alapvetően igaz, hogy a bacon, mint angol szó húsos szalonnát jelent. A magyar nyelvben viszont éppúgy mint a champion-t, ami gombát jelent, és a csiperkét értjük alatta használjuk így is, úgy is, elfogadottan. De a felvetésed megállja a helyét.
VálaszTörlésÉn még nem találkoztam zöldfűszeres, savanyú tejszínes tésztával ebben a formában, a carbonara szerintem nem alapjaiban más, de mégsem ugyanez a technológia.
Egyébként az alap elképzelésemben nem szerepelt sem szalonna, sem sonka, de húsimádó lévén végül mindenbe betervezek valami húsfélét.
A gyors és egyszerű elkészíthetőség vezérelt, és hogy ne paradicsomos alapról indítsak.
Szerintem az egyszerű olasz tészták esetében csak nüanszok választják el az egyik formációt a másiktól, hiszem, hogy ebben a 15 perces receptben is benne van az a nüansz:-)
Spájzcetli: már azt hittem, hogy ilyen gyorsan betartottad, amit nem oly régen kértem Tőled, és álnéven jelentkeztél be:-DDDDD
VálaszTörléskedves cetli, megjegyzésem nem kötözködő, inkább a szerző hitelességét erősítő szándékú volt:)
VálaszTörléslemaradt: hentes
VálaszTörlés