Oldalak

2011. január 17., hétfő

Mediterrán előétel - vagy vacsora - bivalymozzarellával, felizzoval, ibériai chorizóval, fürjtojással, házi kovászos kenyeremmel











Kifejezetten ehhez a vacsorához formáztam tegnap a kovászos kenyértésztából két rúdkenyeret. Gyönyörűen megkeltek a kenyerek, a rúdkenyerek is éppen olyanra sikerültek, mint terveztem, könnyűre, ropogósra. A kovászos kenyerek technológiájával adós vagyok még, de ez egy hosszabb bejegyzés lesz, hamarosan közzéteszem.
A napokban nagyon megörültem neki, hogy az egyik üzletben akciósan jutottam hozzá olasz bivaly mozzarellához. A sima mezei mozzarellát is nagyon szeretjük, de a bivaly mozzarella igazi csemege. Nyár végén kaptam a barátnőmtől egy rúd ibériai chorizo szalámit, ez ugyanaz a kategória, mint a bivaly mozzarella. Az ibériai feketelábú sertésből készül ez a szalámi különlegesség, ezért tartogattam valamilyen különleges alkalomra. Van jó szeletelő gépem, ezzel hajszál vékonyra szeleteltem a chorizo szalámit.
Tetszetős fürtös koktélparadicsomot kaptam, ebből készítettem egy adag feltétet a bruschettához durvára vágott fokhagymával, olívaolajal, szárított bazsalikommal, frissen őrölt borssal. Volt még Hertz felizzo szalámi is a hűtőben, így egy-két szendvicset ebből is készítettem.
Színes zöldségeket használtam, ezeket csinosan felvágtam, és szendvicseket készítettem a szalámikból, zöldségekből.











A bruschettához megpirítottam a rozsos rúdkenyér szeleteket. A napokban készítettem borjúmáj pástétomot, ebből is készítettem néhány szendvicset. Néhány kisebb, normál mozzarella golyót, és főtt fürjtojást is felhasználtam.







A kurrens alapanyagok tudom, hogy nem olcsóak, de ehhez a vacsorához 10-15 dkg-nyi adagokat használtam fel, és pazarul jól laktunk. A kovászos kenyerem istenien finom volt, ebből fogyott a legtöbb!

7 megjegyzés:

  1. Húúúúú.......
    Rohanok reggelizni. (KV már megvolt régen.)
    Igaz, jóval szerényebben minden tekintetben :-)

    Később még benézek, de a kommentelést nemigen szereti a blogspot más rendszerről :-( Majd este talán.

    VálaszTörlés
  2. Már második napja szenvedek a vírustól. Összes hamikám két fonnyadt zsemle és egy pár napig még az lesz, de a szemem legalább betelhet ennyi gyönyörűséggel.

    Kisfiad jól van?

    VálaszTörlés
  3. Mormogi Papa: Most pedig bundás kenyeret fogok sütni az én gyönyörűségeimből! Biztos vagyok abban, hogy ezt is szívesen veszed!
    :)
    Drága Bea! Annyira együttérzek Veled! Ma Rebeka is belázasodott újra, nem sokára jön haza az iskolából.
    A kisfiam javul, de nagyon csúnya mandulagyulladása van...nem unatkozok!
    Már nincs olyan magas láza szerencsére.

    Vigyázz magadra és szedj antibiotikumot!
    Én azért "szállítom" a kenyereket, ételeket, hátha mégis hozzájárul a javulásodhoz!
    :)

    VálaszTörlés
  4. Betegeknek vírusírtót - és gyors javulást - a mozzarellának pedig citromot!
    :-)

    Citromos, borsos, sós, tejszínes-tejfölös (ha nincs Creme fraiche) keverékbe kockára vágott mozzarellát, majd apróra vágott rucolát/kapribogyót rakni, és a majonézes krumplisalátához hasonló állagú keveréket flekkenre/sültre téve - vagy csak kenyérrel - bezabálni :-)

    VálaszTörlés
  5. Skandi, szerintem friss juhsajttal is működne a dolog :-)
    Én annak idején némi sóval, kenyérrel és "Horcika" mustárral (hogyan írják?) ettem egy esztenán... máig szép emlék.

    VálaszTörlés
  6. NeVaMeSz, most vacsiztam, de az utolsó kép (különösen az) megint megéheztetett...

    Jelentkezem kamra egerének... feltéve, hogy nincs macskátok :-)))

    VálaszTörlés
  7. Skandikamera: A citrommal csínján bánok, nem locsolom úgy, mint a mesterszakácsok:)...
    ...ugyanakkor a recepted teljesen elvarázsolt, esküszöm, hogy éreztem az ízét a számban, már amikor először olvastam!
    Kipróbálásra érdemes, köszönöm!

    Mormogi Papa: Nincs macskánk, és akár patkány is lehetsz, már, ha rokonságot vállalsz velem!...:)))

    Ma éjszaka lesz még egy poszt, holnap talán kettő is...:)))

    VálaszTörlés