Kész költészet egy ilyen egyszerű, mégis a maga nemében különleges étel főcímét szavakba önteni. Érdekes, hogy ezt az ételt a szükség hozta, ugyanis holnap elmegyünk hétvégére csúszni egy párat Mátraszentistvánra, így igyekeztem vacsorára felhasználni a jövő hétre nem átvihető friss élelmiszereket.
Egy kis barna csiperkét és néhány fürjtojást.
Libazsíron megfonnyasztottam a lilahagymát, hozzáadtam a szeletelt gombát és friss kakukkfű leveleket, sóztam, borsoztam néhány percig sütöttem. A ragut előmelegített cserépedénybe raktam. Fürjtojást ütöttem rá, sütőben, 200 C fokon megsütöttem, majd apróra vágott snidlinggel szórtam meg.
Egy kis barna csiperkét és néhány fürjtojást.
Libazsíron megfonnyasztottam a lilahagymát, hozzáadtam a szeletelt gombát és friss kakukkfű leveleket, sóztam, borsoztam néhány percig sütöttem. A ragut előmelegített cserépedénybe raktam. Fürjtojást ütöttem rá, sütőben, 200 C fokon megsütöttem, majd apróra vágott snidlinggel szórtam meg.
Annyira gusztusos volt a gombaragu a fürjtükörtojás a snidlinggel a cserépedényben, hogy egészen nyári hangulatom támadt. Ugyanis nyáron, szegfűgomba szezonban tyúktojással készítettem el ezt a fogást. Érdemes erre is rápillantani.
Igazán nem járja, hogy hajnalban ilyen éhessé tedd az ember fiát :-D
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta - és szinte érzem az illatát...
"Kész költészet... " Az :-)
VálaszTörlésSzeretnék gratulálni a bloghoz, végre egy igényes, rendszeresen frissített, 95%-ban csak az ételekkel foglalkozó blog olyan receptekkel, amelyek nem igényelnek beszerezhetetlen alapanyagokat és akár a wannabe konyhatündérek is meg tudják csinálni.
VálaszTörlésAz külön tetszik, hogy nem mindig hófehér, trendi és szögletes tányérban fotózod a végeredményt, sok gasztroblog esetén az ugyanolyan sablontálalás miatt olykor-olykor azt hiszem, hogy valamelyik menzáról olvasok tudósítást.
Sok sikert kívánok a továbbiakhoz és arra kérlek, hogyha majd ezresével viszik a könyveidet akkor is írj alkalomadtán egy-két titkos receptet ide! :)
...köszönöm a tanulságos megjegyzést! :)
VálaszTörlésA receptekben mindig csak egyetlen titok lehet, a "feltaláló" egyénisége. Minden más leírás, alapanyag kérdése.
Ha nem is titkos, de egyéniségemmel összhangban lévő receptekkel mindig szívesen szolgálok. Nem is a receptek itt csak a lényegesek, hanem hogy illeszkedjenek a való életbe.