Meg sem számoltam, hogy az elmúlt mindössze néhány hónapban hányféle fűszerezésű csirkeszárnyat mutattam be. Sokfélét az biztos, érdemes áttekinteni.
Úgy döntöttem, hogy ez esetben cajun fűszerezéssel készítem el a csirkeszárnyakat.
Legutóbb egy nagy adag cajun fűszerkeveréket készítettem, említettem, hogy célom volt vele. Néhány hétig fűszertartóban büntetlenül tárolhatjuk, mondanom sem kell, hogy nálunk csak néhány napos volt a fűszer pályafutása, két további ételhez néhány napon belül felhasználtam. Továbbra is fenntartom, hogy akár a sült csirke fűszerkeverékünket le is cserélhetjük végleg cajun, házilag gyorsan és könnyen előállítható fűszerkeverékre. Érdemes kipróbálni.
15 csirkeszárnyat készítettem elő, a szárnyak hegyét félretettem alapléhez, és további két részre daraboltam őket. Fél órával sütés előtt egyszerűen megforgattam a szárny darabokat a fűszerkeverékben és vékonyan olajozott tepsire helyeztem őket.
Tzatzikit készítettem. Egy kígyóuborkát durvára lereszeltem, egy nagy gerezd átnyomott fokhagymával, sóval, borssal elkevertem és hűtőbe tettem. Fél óra múlva kinyomtam belőle a nedvességet. 2 dl görögjoghurtot elkevertem 1 dundi gerezd átnyomott fokhagymával, és egy evőkanál olívaolajjal és hozzáadtam a kifacsart fűszeres uborkát. Hagytam egy-két órát pihenni a hűtőben. Angol zeller szárat egyformára igazítottam, hosszában két-háromfelé hasítottam. A tzatzikis tálka szélébe nyomkodtam a zellerszárakat.
220 C fokra előmelegített sütőbe tettem a tepsit a csirkeszárnyakkal. 15 perc múlva olajjal megspricceltem a tetejét és 200 C fokon 20 percig sütöttem tovább. Közben egyszer megforgattam a szárny darabokat. Utána újra 220 fokra kapcsoltam és szép pirosra pirítottam.
Az angol zeller szárakkal körberakott jéghideg tzatziki mártogatóssal azonnal, forrón tálaltam fel a ropogós, ízletes cajun csirkeszárnyakat.
Gyors, ízletes, egészséges és a gyermekek körében is népszerű ez a vacsora. A kisfiam osztatlan kedvence.
Az angol zeller szárakkal körberakott jéghideg tzatziki mártogatóssal azonnal, forrón tálaltam fel a ropogós, ízletes cajun csirkeszárnyakat.
Gyors, ízletes, egészséges és a gyermekek körében is népszerű ez a vacsora. A kisfiam osztatlan kedvence.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése