Ez a melegszendvics még nem a maradékokból készült, de szívből ajánlom elkészítésre, ha maradt egy kis főtt sonka, kemény tojás és zöldségek. Gyors, egyszerű, mégis színes és ízletes reggelit akartam hétfőn reggel felszolgálni a családnak, hiszen időben kezdenem kellett sütni a pecsenyét faszénen, nyárson.
3 hatalmas szelet kovászos rozskenyérhez 3 főtt tojást durván lereszeltem, 3 vastagabb szelet húsvéti sonkát, egy kisebb piros húsú paprikát, 2 újhagymát és egy kisebb fej lilahagymát apróra felkockáztam. Púpozott evőkanál sajtkrémmel és vajjal elkevertem, sóztam, borsoztam. Szívem szerint néhány kockára vágott, anyósom féle csemegeuborkát is adtam volna hozzá, de a kisfiam nem kedveli a szendvicskrémben, így most kihagytam.
Lazán megkentem vele az enyhén előre pirított kenyereket és megraktam apróra kockázott sajttal. Bármilyen olvasztásra, sütésre alkalmas sajt megfelelő, talán az ementáli és a gouda hétköznapi értelemben a legalkalmasabb.
Nagyon guszta! Biztos kipróbálom!
VálaszTörlésMég ezek a szendvicsek is jól néznek ki nálad!:-)
VálaszTörlésSzendvicskrémben az én Balázsom sem szereti az uborkát, különben igen.:-)
Nagyon jól néz ki guszta! Szerintem nálunk is ez lesz a sorsa a maradék sonkának.
VálaszTörlésMa még készítettem egy kelt tésztás kiflit a sonka maradékából Eegy kis finom juhsajttal:), nagyon finom lett az is. Talán holnap bemutatom, hátha ötletet adok másoknak is...:))
VálaszTörlésÖtletet kaptam - sonkát nem :-)))
VálaszTörlésKöszi!