Nagyon jól sikerült a legutóbbi fűszeres csirke cornflakes bundában, akkor amerikai káposztasalátával és vajas-chilis kukoricával tálaltam.
Most egy újabb – saját ihletésű - fűszerkeveréket alkalmaztam, egészen biztos, hogy ennél maradok a jövőben. Kicsit csípős, kellőképpen fűszeres, ugyanakkor harmonikus volt a végső íz hatás.
A bundán is változtattam, a cornfalkest jobban összetörtem és kiflimorzsával, valamint egy kevés fűszerkeverékkel is vegyítettem. Látványban nem lett szebb a bunda, viszont ízben és állagban felülmúlta az előző verziót.
Két tanyasi csirke filézett felsőcombjait, a mellrészekről a kis lebenyeket és a hátrészeket készítettem el.
Most egy újabb – saját ihletésű - fűszerkeveréket alkalmaztam, egészen biztos, hogy ennél maradok a jövőben. Kicsit csípős, kellőképpen fűszeres, ugyanakkor harmonikus volt a végső íz hatás.
A bundán is változtattam, a cornfalkest jobban összetörtem és kiflimorzsával, valamint egy kevés fűszerkeverékkel is vegyítettem. Látványban nem lett szebb a bunda, viszont ízben és állagban felülmúlta az előző verziót.
Két tanyasi csirke filézett felsőcombjait, a mellrészekről a kis lebenyeket és a hátrészeket készítettem el.
Az alsócombokból és szárnyakból készült a Citromos-currys olívaolajban pácolt tanyasi csirkedarabok kókusztejes mártásával, jázminrizzsel , az aprólékból a Hagyományos magyar ételek falusi alapanyagokból: csirkeragu leves , és még mindig megmaradt a 4 mellfilé, amit másnap, másféleképpen készítettem el.
36 órán át pácoltam a húst 5 gerezd átnyomott fokhagymával, egy evőkanál chiliporral és két teáskanál sóval elkevert tejben. Leitattam a tejet és a fokhagyma darabkákat a csirkerészekről és elkészítettem a fűszer és a panír keveréket.
1 tk oregánó
1 tk morzsolt kakukkfű
1 tk fokhagyma granulátum
1 ek édes fűszerpaprika
2 tk chilipor
csipet fehérbors
2 tk só
1 tk morzsolt tárkony
1 tk majoránna
Ennek a fűszerkeveréknek a 2/3-ával fűszereztem be a 4 db felsőcomb filét, a csirkemell filé darabokat és két hátrészt.
Egy csavart (ropogós, tejes) kifliből frissen készült morzsát és 20 evőkanál (robotgépben) összetört cornflakest és a maradék fűszerkeveréket elvegyítettem.
Tanyasi tojást felvertem, enyhén sóztam. Liszt, tojás, morzsa sorrendben paníroztam a csirkedarabokat. Hagytam kicsit pihenni a bundát, közben 180 C fokra előmelegített sütőbe a kukoricát betettem sülni.
3 dkg vajat melegítettem, elkevertem egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál apróra vágott snidlinggel.
Francia krumplipürét készítettem. Héjában megfőztem a sárga burgonyát, melegen lehúztam a héját, áttörtem. Tejszínt vajjal felforraltam és az összetört krumplipüréhez adagolva habosra kikevertem. Sóval, rissen őrölt gyömbérrel, csipet szerecsendióval ízesítettem.
Forró, 170 C fokos olajban kisütöttem a csirkedarabokat, a kukoricát bebalzsamoztam a snidlinges vajjal.
A Baked potato (héjában sült krumpli) gazdagon, különlegesen bejegyzésem szerint (előző nap) készült sült fokhagymás mártás maradékát kínáltam mellé.
36 órán át pácoltam a húst 5 gerezd átnyomott fokhagymával, egy evőkanál chiliporral és két teáskanál sóval elkevert tejben. Leitattam a tejet és a fokhagyma darabkákat a csirkerészekről és elkészítettem a fűszer és a panír keveréket.
1 tk oregánó
1 tk morzsolt kakukkfű
1 tk fokhagyma granulátum
1 ek édes fűszerpaprika
2 tk chilipor
csipet fehérbors
2 tk só
1 tk morzsolt tárkony
1 tk majoránna
Ennek a fűszerkeveréknek a 2/3-ával fűszereztem be a 4 db felsőcomb filét, a csirkemell filé darabokat és két hátrészt.
Egy csavart (ropogós, tejes) kifliből frissen készült morzsát és 20 evőkanál (robotgépben) összetört cornflakest és a maradék fűszerkeveréket elvegyítettem.
Tanyasi tojást felvertem, enyhén sóztam. Liszt, tojás, morzsa sorrendben paníroztam a csirkedarabokat. Hagytam kicsit pihenni a bundát, közben 180 C fokra előmelegített sütőbe a kukoricát betettem sülni.
3 dkg vajat melegítettem, elkevertem egy mokkáskanál sóval és egy evőkanál apróra vágott snidlinggel.
Francia krumplipürét készítettem. Héjában megfőztem a sárga burgonyát, melegen lehúztam a héját, áttörtem. Tejszínt vajjal felforraltam és az összetört krumplipüréhez adagolva habosra kikevertem. Sóval, rissen őrölt gyömbérrel, csipet szerecsendióval ízesítettem.
Forró, 170 C fokos olajban kisütöttem a csirkedarabokat, a kukoricát bebalzsamoztam a snidlinges vajjal.
A Baked potato (héjában sült krumpli) gazdagon, különlegesen bejegyzésem szerint (előző nap) készült sült fokhagymás mártás maradékát kínáltam mellé.
Lehetne esetleg kis, szervezett alkalmakkor kóstolni is? (Elnézést a műveletlenségemért, ha a blogszerző már hivatásos szakácsként tevékenykedik valahol, csak én nem tudok róla. Hova kellene mennem ilyen falatokért?)
VálaszTörlésEz a menü megint nagyon finom!Azok a kukoricák csábítottak most nagyon!:-)
VálaszTörlésÁdám: Megszervezzük! :) Nagyon aranyos a kérésed/felvetésed, mélységesen jól esik. Egyenlőre a peceptúráimat, tanácsaimat, leírásaimat van lehetőségem közzé tenni, a személyes megtapasztalás egyenlőre csak a családom számára elérhető...:))
VálaszTörlésVan tervben olyan tevékenység, ahol nem csak kóstolni lehet, haenm közreműködni is az ételek elkészítésében, ha beindul, akkor közhírré teszem! :))
Nelli: Ilyenkor csak gyorsfagyasztott kukoricát lehet kapni - értelem szerűen - ami nem ördögtől való, szerintem előnyösebb, mint a konzerv. Magyar kukoricát veszek, 100 Ft egy cső (6 cső van egy zacskóban). Én úgy emlékszem, hogy a mézédes roppanós fajta múlt szezonban, frissen is pont ennyibe került...