A mediterrán térségben kedvelt fogás a grillezett paradicsom. Önmagában is nagyszerű csipegetnivaló, tapas. Én most köretként készítettem egy nagyszerű olasz ételhez. De erről az ételről nem most mesélek.
Mostanában gyakran hozzájutottam napérlelte, édes koktélparadicsomhoz. A könnyen és normális áron elérhető koktélparadicsomok közül a kedvencem a datolyaparadicsom, most mégsem ebből készült a grillezett paradicsom, de hasonlóan húsos, zamatos és édes apró „gyümölcsökből”.
Egyszerűen kettévágtam és elrendeztem a kis cseréptálamban őket. Héjas fokhagymát tettem közéjük, hiszen a sült fokhagymavelő koronázza majd végül meg a grillezett paradicsomot. Néhány ág zsenge kakukkfüvet is elrendeztem a tálban majd meglocsoltam chilis olívaolajjal.
(Már említettem, hogy ez házi készítésű, most magángazdaságból származó spanyol, extra szűz olívaolajjal készült. Kis üvegcsébe néhány darab szárított piri-pirit teszek - ezt is Spanyolországból hoztam, de szerintem itthon is kapható, illetve házilag is szárítható - és felöntöm 1,5-
Ekkor csak borsoztam, semmiképpen nem szabad sózni, nehogy megpuhuljanak a paradicsomok és kiengedjék a levüket.
Forró,
Amikor kivettem a sütőből enyhén megsóztam. Kár elhagyni a sót, hiszen ezzel teljesedik ki a grillezett fokhagymás paradicsom végső íz összhangja.
Jelen esetben francia krumplipüréből készült kosárba kanalaztam és a sült fokhagymagerezdekből a fokhagymavelőt rányomtam a tetejére.
Mutatós és rendkívül finom köret lett belőle. Az étel egyszerűségéről nem is beszélve.
A visszamaradt olívaolajat átszűrtem és még aznap felhasználtam egy másik ételhez. Gyakran segít nekem kitalálni a következő ételt az, hogyha valamiből visszamarad olyasmi, amit mindenképpen szeretnék újrahasznosítani.
Aranyosak, jó a köret hozzá.)) Ma én is hasonlót tettem fel..kicsit.))
VálaszTörlésnagyon finom
VálaszTörlés