Több sorozat töltött, göngyölt csirkemell és pulykamell variációt bemutattam már, hiszen amikor ilyesmit készítek, sohasem egyféle töltelékkel kínálom fel a családnak.
Ahogyan a pizzánál, a göngyölt szárnyas mellfilé variációknál is mindenkinek a kedvenc töltelékével készítem. Természetese szinte mindig más kombinációban. Meg sem merem már számolni, hányfélét készítettem és mutattam már be.:)
Már egy mediterrán verzió bemutatásra került ebből a sorozatból, ez a férjemnek készült. Érdemes bepillantani a receptbe. Csupa színes és ízletes mediterrán alapanyag került bele.
Akár az én kedvencem is lehetne jelen változat – éppúgy, mint a férjem mediterrán tölteléke – mégis ez a lányomnak készült. Ő ugyanis különösen szereti a gyümölcs-sajt párosítást a húsfélékhez.
Ennek a camembertnek története van, ugyanis hortobágyi sajtmester készítette és nagy várakozással vásároltam meg tőle. Azért a camembert nem tipikusan hortobágyi sajtféle. Alig vártam, hogy megvágjam és megkóstoljam. Nem túl érett még a sajt, de rendkívül krémes, és nagyon ízletes. Még mutatok be belőle ételeket. Egy kis darabkát még mindig érlelek belőle. :) Nagyszerűen harmonizált az anyósomék kertjéből származó mézédes körtével.
Egyszerűen apró kockákra vágtam egy darabka sajtot és egy darabka körtét és megtöltöttem vele a csirkemell filét és durvára vágott dióval dúsított friss – átszitált - kiflimorzsában bundáztam. Közepesen forró olajban sütöttem ki.
Francia krumplipürével kínáltam és házi cseresznyelekvárral tálaltam. Látványra is és ízre is nagyszerű lett ez a verzió is!
Hát, erre már nincsen jobb kifejezés:
VálaszTörlésVarietas delectat!
(A változatosság gyönyörködtet - de eredeti értelmében a szó 'jóllakat' :-)
Hát te nagyon ügyes háziasszony vagy!
VálaszTörlésÉn még várom ám a göngyölés részletes leírását. :-P Ilyen szépségeket én is szeretnék készíteni. :-P
VálaszTörlésIldó! Megint nem volt senki körülöttem, hogy fotózzon, míg göngyölök ... már kár is szabadkoznom! ...:) Viszont, tényleg ígérem, hogy egyszer lépésről-lépésre bemutatom ... :D
VálaszTörlésÓóó a göngyölés rejtelmei engem is érdekelnének, olyan szépen meg tudod csinálni, sehol egy hiba... =)
VálaszTörlésTovábbra is nagyon tetszik az oldal, már annyi mindent tanultam Tőled mióta idetévedtem, ráadásul minden olyan jó stílusban van írva, nem győzök itt böngészni.. =)
Üdv
Judit
Judit, már teljesítettem az olvasói kéréseket, itt találod, hogy én hogyan göngyölök:
Törléshttp://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/12/negyfele-sajttal-toltott-csirkemell.html
Igazán boldoggá teszel kedves szavaiddal! Talán ez az ok, amiért nem tartom magamban a konyhámban zajló eseményeket, hanem közkinccsé teszem! :) Aztán meg kommentálni is szeretem! :))