Ma is csirkeszárny készült a kisfiam kedvéért, ekkor jutott eszembe, hogy a legutóbb nagy sikert aratott csirkeszárny receptet még be sem mutattam.
A helyzet az, hogy szívből sajnálom, hogy mostanában napokig
nem jelentkezem friss bejegyzéssel, de új hivatásom meglehetősen elfoglal. Van
tartalékban jó néhány egyszerű, de nagyon finom étel, melyek már csak
szerkesztésre várnak, de mostanság a szerkesztésre sincsen elég időm.
Nem lesz ez mindig így, ugyanis néhány hét múlva visszatérek
a régi kerékvágásba, de tartogatok meglepetéseket is.
Az egyik az, hogy immár
nem csak a saját konyhámból tudósítok, hanem a megújult Hortobágy Club Hotel konyhájából
és életéről is. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem fogunk unatkozni!
Szóval, sok-sok különféle fűszerezéssel készült csirkeszárny
recept olvasható az oldalon, mondhatom, egytől egyig mindet szívből ajánlom
elkészítésre. E téren is szívesen újítok, most éppen az jutott az eszembe, hogy
jóféle modenai balzsamecettel pácolom. Klasszikus kiegészítőket rendeltem a
balzsamecet mellé a nagyszerű íz összhang elérése érdekében:
4 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál zúzott fokhagyma (4-5 gerezd)
1 kis habanero chili összevágva
1 evőkanál szezámolaj (vagy más)
1 evőkanál méz
1 teáskanál só
1 teáskanál szecsuáni vagy feketebors őrölve
1 evőkanál natúr baracklekvár
Tűzforrón tálaltam, csak úgy magában. Nem is tudom, hogy
milyen köretet ajánlanék mellé, ugyanis nálunk magában fogy el.
A mai csirkeszárnyról is beszámolok hamarosan, de több nagyszerűen
sikerült pizza, húsétel, főzelék és leves vár még arra, hogy bemutassam. No, és
több kenyeret is sütöttem.
Nagyon gusztusos lett a mézes-mázasod! Most szívesen nekiülnék!
VálaszTörlésCsak tessék! Jó szívvel kínálom! :)
TörlésNemvagyok... aki szárnyat ad étvágyunknak :-)))
VálaszTörlésSzeretem, ha velem szárnyaltok! :))
TörlésErre megy ki a "játék"! :))
Én imádom a mindenféle módon pácolt csirkeszárnyakat, de hogy baracklekvár kerüljön a pácba...??? Izgalmasan hangzik és megér egy próbát:)
VálaszTörlésA rakott krumpli bejegyzésedhez nem tudtam kommentet írni, mert a kép rácsúszott a linkre, ezért ide írok, először is: nagylányom nekem is nemsokára eladósorba kerül, így együtt örülök veled annak, hogy vannak még lovagok (én is azt gondoltam, hogy nagypapám korosztálya volt az utolsó lovagias nemzedék...) Másodszor: nagyon örülök a receptnek, mert már én is unom a hagyományos módon készített rakott krumplit, viszont így még nem készült nálunk, tehát ez is megér egy próbát:) Köszi mindkét ötletet!
igazán gusztusos...
VálaszTörlés