Tőlem szokatlan módon, néhány napig távol maradtam a blogtól
és az internettől, de ez most egy ilyen időszak. Minden kedves rendszeres
olvasómtól kérem a megértést, de mostanában elfordul majd ilyen.
Ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek nálam finomabbnál
finomabb ételek, de egyrészt nincs lehetőségem most mindet befotózni a blogra,
illetve a befotózott ételek szerkesztésére is kevesebb időm jut. Azért nagyon
igyekszem! :)
A mostanában készült ételek többsége is a szelektív étkezés
jegyében fogalmazódott és valósult meg, ez úgy hiszem kifejezetten aktuális
ebben a nagy melegben. Rendkívül finom, ugyanakkor könnyű ételek, melyek
gyorsan elő-, és elkészíthetőek.
Olyannyira sikert aratott nálunk a ropogósra vasaltcsirkecomb a múltkoriban, hogy csak úgy adta magát az ismétlés.
Bekevertem egy jó adag Kentucky fűszerkeveréket, ugyanis
Kentucky fűszerezésű ételeket terveztem mondhatni egymás után. Egy-két hétre
való fűszerkeveréket nyugodtan bekeverhetünk, mert ennyi idő alatt sem az
állagában, sem az aromájában nem áll be változás.
A filézett csirkecombokat olívaolajjal kevert Kentucky
fűszerpácban készítettem elő a sütésre.
Közvetlenül sütés előtt sóztam csak és tűzforró
kontaktgrillben 10 perc alatt a bőre felől ropogósra, a húsa felől szaftosra
sütöttem.
Bőrével fölfelé helyeztem a combfiléket a kontaktgrillbe és
többször rányomtam sütés közben, hogy a bőre minél ropogósabbra süljön. Nem
kell megfordítani. A húsból kisült szaftot érdemes a kisült combfilék alá
önteni, mert nagyon, de nagyon finom!
Ha valaki elhagyja a szelektív szempontokat és krumplipürét
készít köretként, akkor a pecsenyeszafttal kötelező meglocsolni a pürét!
Most jégsalátából, piros retekből, szilva koktélparadicsomból,
zöldhagymából, piros kápia paprikából kevertem salátát, melyet fetával és zöld olajbogyóval raktam meg.
A második adag csirkecombhoz - másnap - pedig amerikai káposztasalátát készítettem.
Csupa könnyű, ízletes ételt készítettem mostanában a nyári
karcsúsítás jegyében, melyet alig várok már, hogy bemutassak. Az egyik
kedvencem közöttük mégis éppen ez az étel.
Azt hittem a mai napon eddig hogy a melegtől nem tudok enni nincs étvágyam. Tévedtem, ahogy nézem a fotóidat bizony megtudnék most enni egy tányérkával ezekből a finomságokból!
VálaszTörlésA vasalást komolyan kell venni: láttam olyan pecsenyést, aki a forró fémlapon eredeti, még gázra tervezett szabóvasalóval simította a hússzeleteket :-)
VálaszTörlésKedves Nevamesza! azt kérdezném, hogy milyen kontakt grill erre a legmegfelelőbb? Mert Nekem befolyik a pecsenyelé a rostély alá, meg a konyhapultra. Takarítani nem igazán lehet a belsejét. Van valami jó géped, amit ilyen szempontból tudsz ajánlani?
VálaszTörlésMár most csorog a képek láttán a nyálam...
Ilke
Kedves Ilke! Nekem ilyen Bosch kontaktgrillem van, már vagy 15 éves és még mindig igen jól szuperál:
Törléshttp://www.argep.hu/trend/BOSC/Bosch-kontaktgrill.html
Rendkívül jól ki tudom használni szelet húsok, dupla pirítósok vagy akár nyársak sütéséhez is.
A sütőlapok kivehetőek, elmoshatóak, és van kicsorgató csőr is az oldalán a fölös zsiradék, folyadék elvezetéséhez.
Mivel ez egyszerű, gyors megoldások, ételek elkészítéséhez praktikus szerkezet, így max. 4 adagot tudok én is egyszerre elkészíteni. Következő adagra pedig nincs lehetőség, hiszen ahhoz el kellene mosnom a sütőlapokat. Ennyit tud.
Örülök, hogy tetszik a vasalt csirkecomb, most is van két, kontaktgrillben készült étel a tarsolyomban, amit még nem szerkesztettem meg, de hamarosan ... :)
Üdv: Nevamesza