Oldalak

2012. június 25., hétfő

Ropogósra „vasalt” Kentucky csirkemell steak fetás kevertsalátával





Mostanában többféle fűszerezésű ropogósra vasalt csirkecombfilét mutattam be, úgy hiszem, hogy már ért egy csirkemellfilé variáció is.
Egy-egy fél csirkemellet kicsontoztam, bőrét rajtahagyva kissé megklopfoltam és ment a Kentucky fűszerkeverékemmel készült pácba, ahogyan itt bemutattam:

Kentucky ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás élvezettel!



Hajszálra úgy készültek a csirkemell steakek is, mint a ropogósra vasalt combfilék, 8-10 percig vasaltam őket kontaktgrillben, amíg a bőre ropogósra nem sült.
A faszénen grillezéshez képest az a nagy előnye ennek a módszernek, hogy a hús igazán szaftos marad, hiszen nem csöpög el a rácson, a kontaktgrillben történő préselésnek köszönhetően pedig fantasztikusan ropogós lesz a bőre.
Olyannyira, hogy a férjem életében először nem kérte, hogy húzzam le a bőrét, ezen olyannyira meglepődtem, hogy meg sem mertem szólalni, hogy nem-e csak megfeledkezett róla …
Jóízűen fogyasztotta el, no, nem szőröstül, hanem csak bőröstül a csirkemell steaket, amin magam is alaposan meglepődtem, de mindenképpen óriási sikerként éltem meg.
Bevallom őszintén, hogy én továbbra is a combfilét kedvelem egy paraszthajszállal jobban, de mondhatom, hogy kevés ízletesebb csirkemellet ettem már életemben ennél a verziónál.

A saláta mindig úgy készül, amilyen zöldség éppen kéznél van, most: jégsaláta, koktélparadicsom, kápia csíkok, olajbogyó, piros retek és zöldhagyma keverékéből, melyet megszórtam egy kis morzsolt oregánóval és megcsorgattam kevés olívaolajjal, és megraktam feta darabokkal.

Érdemes két-három étkezéshez elégséges húsfélét bepácolni, csak sütés előtt sózni, így egy bekészítéssel két-három napig is szinte azonnal, úőgy 15 perc alatt ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra minimális erőfeszítéssel.
Nálam bevált ebben a nagy nyári forróságban és állandó rohanásban … 






2 megjegyzés:

  1. Kriszta ez olyan jól néz ki, hogy nekiállok megkeresni a kontaktgrillemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Szerintem is keresd meg! :) ... és köszönöm!

      Nálam gyakran műben van, úgyhogy fő helyen van a konyhapulton, ezek a vasalt csirkevariációk pedig mostanában teljesen nélkülözhetetlenné tették! :)

      Majd számolj be!

      Törlés