Mostanában többféle fűszerezésű ropogósra vasalt
csirkecombfilét mutattam be, úgy hiszem, hogy már ért egy csirkemellfilé
variáció is.
Egy-egy fél csirkemellet kicsontoztam, bőrét rajtahagyva
kissé megklopfoltam és ment a Kentucky fűszerkeverékemmel készült pácba,
ahogyan itt bemutattam:
Kentucky
ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás
élvezettel!
Hajszálra úgy készültek a csirkemell steakek is, mint a
ropogósra vasalt combfilék, 8-10 percig vasaltam őket kontaktgrillben, amíg a
bőre ropogósra nem sült.
A faszénen grillezéshez képest az a nagy előnye ennek a
módszernek, hogy a hús igazán szaftos marad, hiszen nem csöpög el a rácson, a
kontaktgrillben történő préselésnek köszönhetően pedig fantasztikusan ropogós
lesz a bőre.
Olyannyira, hogy a férjem életében először nem kérte, hogy
húzzam le a bőrét, ezen olyannyira meglepődtem, hogy meg sem mertem szólalni,
hogy nem-e csak megfeledkezett róla …
Jóízűen fogyasztotta el, no, nem szőröstül, hanem csak
bőröstül a csirkemell steaket, amin magam is alaposan meglepődtem, de
mindenképpen óriási sikerként éltem meg.
Bevallom őszintén, hogy én továbbra is a combfilét kedvelem
egy paraszthajszállal jobban, de mondhatom, hogy kevés ízletesebb csirkemellet
ettem már életemben ennél a verziónál.
A saláta mindig úgy készül, amilyen zöldség éppen kéznél
van, most: jégsaláta, koktélparadicsom, kápia csíkok, olajbogyó, piros retek és
zöldhagyma keverékéből, melyet megszórtam egy kis morzsolt oregánóval és
megcsorgattam kevés olívaolajjal, és megraktam feta darabokkal.
Érdemes két-három étkezéshez elégséges húsfélét bepácolni, csak
sütés előtt sózni, így egy bekészítéssel két-három napig is szinte azonnal,
úőgy 15 perc alatt ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra
minimális erőfeszítéssel.
Nálam bevált ebben a nagy nyári forróságban és állandó
rohanásban …
Kriszta ez olyan jól néz ki, hogy nekiállok megkeresni a kontaktgrillemet.
VálaszTörlés:)) Szerintem is keresd meg! :) ... és köszönöm!
TörlésNálam gyakran műben van, úgyhogy fő helyen van a konyhapulton, ezek a vasalt csirkevariációk pedig mostanában teljesen nélkülözhetetlenné tették! :)
Majd számolj be!