Egyre több egyszerű és a szelektív étkezés szabályainak megfelelő étel kerül elő a tarsolyomból. Nagyra tartom azokat az ételeket, melyeket kevésszámú, de nagyszerű alapanyagból készülnek gyorsan, és egyszerűen.
Nálam ebéd vagy vacsorafogásként is megállja a helyét ez a tojástekercs, de hétvégén, késői reggeliként is melegen ajánlom. Szó szerint!
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 dkg vaj 75 kcal
3 tanyasi tojás 180 kcal
1 marék rukola
3 dkg érett kecskesajt 105 kcal
só
frissen őrölt bors
összesen: 360 kcal
Vajban, közepesen forró serpenyőben, ráérősen süssük elő a tojáslepényt: a tojásokat röviden habarjuk el ízlés szerinti mennyiségű sóval, öntsük a serpenyőbe és közepes tűzön süssük addig, amíg már csak kevéssé nyers a felülete. A széle megemelésével engedjük a nyers tojást a lepény alá folyni. Szórjuk rá a rukolát és a kecskesajt darabokat és lapáttal kétszer átfordítva alakítsuk a lepényt tekerccsé.
Fordítsuk át egyszer a másik oldalára, csúsztassuk vagy emeljük tányérra. Én szeretem 2-3 cm-enként felvágni és így tálalni. Lehet pirított kenyérrel tálalni, de igazából szükségtelen. (2 szelet/5 dkg csökkentett szénhidráttartamú magvas kenyér 130 kcal, még így is belefér a "bűvös" 500 kcal-ba)
Karcsúsítás élvezettel – egyszerűen, ízletesen, akár szelektíven! :)
Nagyszerű !
VálaszTörlésSajna most nincsen kecskesajtom, pedig kedvelem...
Majd máskor :-)