Éppen ma olvastam egy fórumon valakitől, hogy „a kovászt nem
kell túlmisztifikálni”. Nem is, csak a természet alkotta folyamatokat
megfigyelni és azt jól alkalmazni.
Amit én megfigyeltem, és ahogyan alkalmaztam, az nem csak
nálam működik jól, hanem egyre többen számolnak be élményeikről, csodás,
kovászos kenyereikről és osztják azt, hogy ez a módszer, aminek magam jártam a
végére jobban működik, mint amit eddig próbáltak, amire eddig rátaláltak.
Amikor kisültek az első, ezzel a módszerrel készült kovászos
kenyereim nem misztikumnak, hanem produktumnak értékeltem.
Gábor nem olyan régen talált rá a leírásaimra, de őszinte
örömömre szolgál, hogy „hitt nekem” illetve bennem. Én nem sütök kemencében
kenyeret, így Gábor még egy újabb sütési technikával is kiegészítette a kovászos
kenyérsütésre vonatkozó palettát nálam.
Jelen bejegyzésem tárgya ugyanis Gábor hagyományos kemencében
sült kovászos kenyere.
Kértem, hogy ossza meg velem a sütés részleteit, hogy azoknak
is információval tudjak szolgálni, akik kemencében szeretnének kovászos
kenyeret sütni. Várom tőle a részleteket és beszámolok róla.
Végül, de nem utolsó sorban pedig szeretném megosztani Gábor
nekem írt levelét, melyet azért szeretnék közzétenni, hogy ne csak magam
kell, hogy bizonygassam, hogy a természetes kovász nem misztikum, hanem
produktum. Már, ha sikerrel és becsülettel a végére járunk!
„Kedves Alexa!
Ezúton szeretném megköszönni a segítségét! :)
Nagy sikerélmény volt mai nap, végre valahára olyan kenyeret tudtam sütni amire már régóta vágytam. Bár a kenyérke kicsit égettnek tűnik, az ízében nyoma sincsen, kicsit majd legközelebb jobban figyelek a hőfokra is, de a lényeg, hogy ez a kovász teljesen másképp működik mint amit eddig használtam!
Tagja vagyok egy kemencés fórumnak, ott majd fennen hirdetem a blogját mert szerintem ez a legalkalmasabb módszer a kenyér elkészítésére!
Továbbra is lelkesen bújom a bloggját! :)
Üdv:
Pető Gábor”
Ezúton szeretném megköszönni a segítségét! :)
Nagy sikerélmény volt mai nap, végre valahára olyan kenyeret tudtam sütni amire már régóta vágytam. Bár a kenyérke kicsit égettnek tűnik, az ízében nyoma sincsen, kicsit majd legközelebb jobban figyelek a hőfokra is, de a lényeg, hogy ez a kovász teljesen másképp működik mint amit eddig használtam!
Tagja vagyok egy kemencés fórumnak, ott majd fennen hirdetem a blogját mert szerintem ez a legalkalmasabb módszer a kenyér elkészítésére!
Továbbra is lelkesen bújom a bloggját! :)
Üdv:
Pető Gábor”
Jó lenne, ha nemcsak a blogokon, hanem a boltokban is terjednének a hagyományos technológiával készített kenyerek...
VálaszTörlésHa ismersz vállalkozókedvű pékséget, én állok elébe! :)
TörlésInkább marketing -kedvű pékségeket ismerek (pl. Lipóti), ahol a maszlag terítése folyik tradicionális értékek visszahozása címén...
TörlésItt Budapesten kétféle péktermék van: az olcsó, ehetetlen, meg a szinte megfizethetetlenül drága, a budai zöldövezeti nagyterepjárós/vuittontáskás áldozatoknak.
A kettő közti ritka átmenetet leginkább a Brunch termékei között lehet felfedezni.