Természetesen a csípős pizzák mindig a férjemnek készülnek. Szeretem a csípős ételeket, de csak mértékkel. Pizza esetében ezt az élvezetet ugyanakkor meghagyom továbbra is a férjemnek.
Nagyon ízlett neki ez a kompozíció, mely mondhatni
rendhagyó, mégis igazán jól passzoltak egymáshoz e feltétek.
A pizza tészta a jól bevált pizza tészta alapreceptem
szerint készült:
Bevált pizza
tészta alaprecept
A paradicsomszósz is a jól bevált nyári változatom szerint,
friss bazsalikommal:
Pizzára,
pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával
Lasagne
gazdagon: rozmaringos marharaguval, bazsalikomos paradicsomszósszal, parmezános
tejszínkrémmel
Egyszerű téli
paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
Házi pizza készítéssel kapcsolatos megjegyzéseim, tanácsaim,
útmutatásom pedig itt olvasható:
Házi pizzasütés
lépésről, lépésre
A formára igazított pizza tésztát megkentem
paradicsomszósszal, majd megraktam egy nagy golyó – 10 dkg – kicsit vastagabbra
szeletelt mozzarellával.
Füstölt tarja szeleteket csíkokra vágtam, ezzel szórtam meg
a pizzát. Majd megraktam vékonyra szelt gomba és zöldpaprika szeletekkel, végül
szilva koktélparadicsom cikkekkel. Néhány mini mozzarella golyót még
elhelyeztem rajta, hogy jó sajtos legyen, majd megszórtam durvára tört chilivel
és morzsolt oregánóval.
Igazán elégedett volt a férjem a pizza picantével, gazdagon.
Szeretek pizzát sütni, hiszen a variációs lehetőségek száma végtelen, ugyanakkor érdemes összhangban lévő feltétekkel variálni. Nem érdemes túlzásokba sem esni.
Házi pizzériám pizza variációit itt gyűjtöm.
Annyira guszta hogy rögtön megkívántam. Nagyon finom lehet! Sima olajba is pakolhatok így fokhagyma gerezdeket?
VálaszTörlésIgen, természetesen!
Törlés