Oldalak

2012. december 6., csütörtök

15 legjobb ropogós sertéssült – akár szilveszterre


Most pedig következzék a nagy kedvenc téli összeállítás. Nem mintha nyáron nem sütnék ropogós sertéssülteket, de az igazi szezonja ősztől tavaszig van, különös tekintettel a szilveszteri és a húsvéti időszakra.

Nem könnyű ízletes és ropogós sülteket készíteni, szerintem odafigyelés és gyakorlat kérdése.
Csokorba szedtem most kedvenc receptjeimet a bőrös egyben sült karajtól a malaccombig.
Diétázók sem riadjanak vissza, mindössze hagyják el a krumpli köretet és válasszák a vele sült káposztát vagy almát köretként. Én mindenre tudok jó megoldást! ;)

Sörben sült pácolt csülök pékné módra – komótosan, cserépben, ropogósra





Köményes csülök pékné módra cserépben (kovászos uborkával)






Ropogós bőrös malaccsászár, hagymás-serpenyős burgonyával




Szendvicsvarázs: gigantikus malaccsászár szendvics, ropogós, szárított paradicsomos toszkán kenyérrel, és sok zöldséggel




Újévi ropogós malaccsülök - pékné módra




Hétköznapi disznóságok: csülök pékné módra, ahogy tetszik




Szalonnás-lilahagymás káposztaágyon ropogósra sült pácolt sertésoldalas




Malaccsülök pékné módra - cserépben sütve - almás-tejszínes tormamártással




Egyben sült „zsebes” tarja pecsenyeleves kukoricával, vajas-gyömbéres krumplipürével. Igazi vasárnapi ebéd!




Rozmaringos, fokhagymás bőrös karaj, vele sült almával, krumplival - Arista di maiale al forno – Toscana




Parázson ropogósra sült pácolt malackaraj hamuban sült krumplival, pirított zöldségekkel (néhány tanáccsal grillezéshez)




Ropogós-porhanyós malaccomb édes-savanyú párolt káposztával, hagymás-almás tepsis krumplival




Mézes-fűszeres pácban sült ropogós sertéscsülök magos mustáros-hagymás cikkburgonyával




Aszalt szilvás-almás- szalonnás káposztaágyon sült ropogós csülök




Hétköznapi disznóságok: bőrös süldőkaraj és lapocka



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése