Az utóbbi időben nagyszerűbbnél nagyszerűbb szakácskönyvek kerültek
a kezeim közé a T. bálint Könyvkiadó jóvoltából. Ez az a kiadó, mely a magyar háziasszonyok
számára a legnagyszerűbb és leghasználhatóbb szakácskönyvek kiadását tűzte
zászlajára.
Karácsonyi ajándékom pedig Lucinda Scala Quinn „Etetnibolondulásig” című szakácskönyve, mely a korábbiaktól is jobban elvarázsolt! Bízom
abban, hogy nem nagyképűség részemről azt mondani, mintha csak én írtam volna.
Egyszerűségében nagyszerű házias ételek hétköznapi
alapanyagokból, fortélyok, tippek, szenvedélyes előadásmódban egy, a
hétköznapokban négy férfi éhségét csillapító mesterszakácsnő (üzletasszony,
műsorvezető, konyhafőnök) tollából.
Minden étel, minden mondat szívemből szól, a receptgyűjteményben
szereplő ételek jórészét nap, mint nap készítem családom számára. Ennek
tükrében állíthatom, hogy minden olvasóm és rajongóm tetszésére válik ez a
szakácskönyv, hiszen a szerző és ételei hihetetlenül közel állnak
ételfilozófiámhoz és temperamentumomhoz.
Szeretném megemlíteni, ami különösen ínyemre van a könyvben,
hogy jó néhány kedvenc spanyol ételem is helyet kapott a gyűjteményben!
Nagyszerű karácsonyi ajándék ez a könyv, de mivel az év 365
napból áll, bármely alkalomra kiváló ajándék, vagy egyszerűen az igazán
használható szakácskönyvtárunk egy jeles darabja lehet a T. bálint Könyvkiadó gondozásában.
Szívesen ajánlom mindenki figyelmébe további kedvenceimet a
kiadótól, melyeket szívesen ütök fel egy-egy ötlet, vagy fortély kedvéért nap,
mint nap:
Neil Perry – Jól enni, jól lenni
Jól enni, jól
lenni
Rachel Allen – A család kedvencei
Csőben sült
sajtos penne – majdnem sajtos makaróni by Rachel Allen
Michel Roux – Tészta varázs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése