Ez az a pizza, amiben mindössze annyi változás van hétről
hétre, hogy milyen vastag legyen a tésztája, vagy éppen milyen sonka és mennyi
sajt kerüljön rá. Ez a Kölyök pizzája.
A férjem pizzáján is nagyjából ennyit, azaz nüansznyi változtatásokat
tudok végrehajtani. Apja fia. J
Szeretek pizzát sütni és gyakorlom is eleget, de hol vannak
már azok az idők, amikor csak úgy tobzódtam a feltétek között. Én mondom, a
pizza sütés kezd gépiessé válni emiatt számomra. Öli a kreativitásomat.
Isteni finomak a pizzák, mindig megkóstolok belőle egy kis
cikket, úgyhogy valahol megértem őket, hogy biztosra mennek. J
Most egy kicsit vastagabb tésztával készült az én drága
Kisfiam pizzája. A penne arrabiata szószból maradt még a hűtőben, úgyhogy egy
kicsit pikáns is lett az alapja.
Dupla adag mozzarella került a pikáns paradicsomszószra
és egészben fektettem fel a finom, hajszálvékonyra szeletelt olasz főtt sonkát.
Mézédes csemegekukoricával és morzsolt oregánóval megszórtam és 240 C fokra
előmelegített sütő aljába toltam és 14 percig sütöttem.
Most, hogy szerkesztem a receptet rájöttem, ugye, hogy nem is
készülhet soha, két egyforma összetételű pizza! J
Hozzávalók 1 nagy, 30 cm átmérőjű pizzához:
1/3 adag pizza tészta
2 gömb mozzarella (25 dkg) vastagabb szeletekre vágva
3 evőkanál pikáns paradicsomszósz
2 egész szelet olasz sonka
3 evőkanál csemegekukorica
1 teáskanál szárított oregánó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése