Folytatom a nemzetközi reggelik bemutatását, melyekben a
tojás a főszereplő. Előre bocsátom, hogy a „művészi szabadság” jogát
fenntartom! J
Nem az a célom, hogy utána gyártsak kőbe vésett
kombinációkat, hanem az, hogy kedvenc nemzetközi reggeli ételeim tekintetében a
rendelkezésemre álló alapanyagokból kényem-kedvem és ízlésem szerint
garázdálkodjak.
Baszk rántottát (basque scrambled eggs) már mutattam be, nem
is egyet:
Jó reggelit!
Baszk rántotta - most sajttal és pirítóson
Nagyszerű
reggelik vagy egyszerű vacsorák: baszk rántotta, most egyszerűen
Rakott krumpli
spanyol módra: baszk rántottával rakott krumpli, juhsajttal, füstös paprikával
Most a tükörtojásra vagyok rákattanva, úgyhogy nem kevertem
el a hozzávalókat tojással, hanem roppanós zöldségágyon, pirított chorizóval
körítve tálaltam a tükörtojásokat. Egy helyre megy! J
Csöpp olívaolajon, magas hőfokon megpirítottam a kétféle
kaliforniai paprikát és édes hagymát, majd a félbevágott koktélparadicsomokat.
Melegen tartottam, amíg a chorizo karikákat is megpirítottam. Másik serpenyőben
két tükörtojást sütöttem, majd szépen mindent tányérra rendeztem. Végül füstölt
spanyol paprikával (PIMENTON de la VERA) szórtam meg.
Isten tartsa meg ezt a "garázdálkodós" kísérletezős jókedvedet :-)
VálaszTörlés:D Nagyon belelendültem, már jobban izgat a holnapi reggeli, mint a mai ebéd! :)
Törlés"Amit ma megehetsz…" :-)))
Törlés