Oldalak

2014. február 5., szerda

Baszk reggeli







Folytatom a nemzetközi reggelik bemutatását, melyekben a tojás a főszereplő. Előre bocsátom, hogy a „művészi szabadság” jogát fenntartom! J

Nem az a célom, hogy utána gyártsak kőbe vésett kombinációkat, hanem az, hogy kedvenc nemzetközi reggeli ételeim tekintetében a rendelkezésemre álló alapanyagokból kényem-kedvem és ízlésem szerint garázdálkodjak.

Baszk rántottát (basque scrambled eggs) már mutattam be, nem is egyet:


Jó reggelit! Baszk rántotta - most sajttal és pirítóson


Nagyszerű reggelik vagy egyszerű vacsorák: baszk rántotta, most egyszerűen


Rakott krumpli spanyol módra: baszk rántottával rakott krumpli, juhsajttal, füstös paprikával


Most a tükörtojásra vagyok rákattanva, úgyhogy nem kevertem el a hozzávalókat tojással, hanem roppanós zöldségágyon, pirított chorizóval körítve tálaltam a tükörtojásokat. Egy helyre megy! J

Csöpp olívaolajon, magas hőfokon megpirítottam a kétféle kaliforniai paprikát és édes hagymát, majd a félbevágott koktélparadicsomokat. Melegen tartottam, amíg a chorizo karikákat is megpirítottam. Másik serpenyőben két tükörtojást sütöttem, majd szépen mindent tányérra rendeztem. Végül füstölt spanyol paprikával (PIMENTON de la VERA) szórtam meg.


Nem esett rosszabbul, mint a tegnapi angol reggeli. Folytatás következik! J


3 megjegyzés:

  1. Isten tartsa meg ezt a "garázdálkodós" kísérletezős jókedvedet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nagyon belelendültem, már jobban izgat a holnapi reggeli, mint a mai ebéd! :)

      Törlés
    2. "Amit ma megehetsz…" :-)))

      Törlés