Megihlettek a nemzetközi reggelik
egy saját összeállítású mediterrán reggeli fogás megalkotására.
Ha az ember
rendszeresen készíti ezeket a nagyszerű és már jól bevált reggeli
kompozíciókat, előbb vagy utóbb saját formációk is felszínre törnek.
Egyébként más tervem volt mára,
de a frissen kisült mediterrán parasztkenyér végül ezekre a nagyszerű tapas
falatokra ihlettek.
A lágy tojást mindig pohárban
szolgálom fel magamnak és szinte mindig kíséri vajas kenyér valami finom
feltéttel. Valahogyan nekem így komplett. Nem is tudom, hogy a tapas falatokat,
vagy a lágy tojást kívántam meg először, de mindegy is, mert tökéletesen
kiegészítik egymást.
Tapas reggelim tartalma:
2 db 3 és fél perces lágy tojás.
Szardellás falatkák: fokhagymás olívaolaj, rukola és egy-egy szardella filé.
Szalámis falatkák: vaj, francia szalámi, fekete olívabogyó.
Grillkolbászos falatkák: dijoni mustár, ecetes uborka, grillezett koktélkolbász.
Fürjtükörtojásos falatka: fürjtükörtojás, chorizo.(Fürjtükörtojás sütés fortélyairól itt írtam.)
A mediterrán tapas reggeli főszereplője
pedig tagadhatatlanul parasztkenyerem, amit egy órával korábban vettem ki a
sütőből:
Mit is mondjak? Nem volt rossz reggeli … J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése