Oldalak

2014. február 19., szerda

Mediterrán tapas reggeli lágy tojással




Megihlettek a nemzetközi reggelik egy saját összeállítású mediterrán reggeli fogás megalkotására. 

Ha az ember rendszeresen készíti ezeket a nagyszerű és már jól bevált reggeli kompozíciókat, előbb vagy utóbb saját formációk is felszínre törnek.
Egyébként más tervem volt mára, de a frissen kisült mediterrán parasztkenyér végül ezekre a nagyszerű tapas falatokra ihlettek.

A lágy tojást mindig pohárban szolgálom fel magamnak és szinte mindig kíséri vajas kenyér valami finom feltéttel. Valahogyan nekem így komplett. Nem is tudom, hogy a tapas falatokat, vagy a lágy tojást kívántam meg először, de mindegy is, mert tökéletesen kiegészítik egymást.

Tapas reggelim tartalma:


2 db 3 és fél perces lágy tojás.



Szardellás falatkák: fokhagymás olívaolaj, rukola és egy-egy szardella filé.



Szalámis falatkák: vaj, francia szalámi, fekete olívabogyó.



Grillkolbászos falatkák: dijoni mustár, ecetes uborka, grillezett koktélkolbász.



Fürjtükörtojásos falatka: fürjtükörtojás, chorizo.(Fürjtükörtojás sütés fortélyairól itt írtam.)


A mediterrán tapas reggeli főszereplője pedig tagadhatatlanul parasztkenyerem, amit egy órával korábban vettem ki a sütőből:






Mit is mondjak? Nem volt rossz reggeli … J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése