Szép emlékeket ébreszt bennem a nizzai saláta. Húszas
éveimben igen gyakran megfordultam arrafelé. Három kedvenc ételem volt
Nizzában: a T-bone steak, a tintahal sörtésztában aiolival és a nizzai saláta. Azt
hiszem rányomta ez az időszak –is – ízlésemre bélyegét. A jóhoz ugyanis könnyű
hozzászokni.
Évek óta nem ettem nizzai salátát, igazából késői reggelire
készítettem magamnak.
Nizzai salátát is lehet sokféleképpen készíteni, én most így
készítettem.
Hozzávalók 1 adagoz:
1 kis agria krumpli
1 csomó ceruzabab
1 marék bébi spenót
1 marék rukola
4 koktélparadicsom félbevágva
2 levél jégsaláta tépkedve
1 doboz tonhaltörzs
1-3 tanyasi tojás
2 evőkanál fokhagymás vinaigrette (olívaolaj, borecet,
zúzott fokhagyma)
Párolóedényben megpároltam a 4 cikkre vágott krumplit és a
zöldbabot, majd lehűtöttem. Elkészítettem a vinaigrettet. Megforgattam benne
alaposan a zöldségeket és salátás tányérba rendeztem.
Közben 5 perces főtt tojást készítettem, aminek a sárgája
szépen folyik, de a fehérje teljesen szilárd. A tonhaltörzset lecsepegtettem, a tojást megskalpoltam és
mindkettőt elrendeztem a salátán.
Én még két 5 perces tojást odakészítettem
magamnak külön tányéron, és le is csúszott a salátával … J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése