Mielőtt készül egy válogatás eddigi rakott finomságaimból,
záróakkordként, íme egy újabb verzió, amely igencsak jól sikerült.
Igazi komfort étel, mondhatni a komfort ételek gyöngyszeme:
mutatós, finom, és roppant egyszerű elkészíteni. Ráadásul megállja a helyét az
ünnepi asztalon is, így nálunk karácsonykor rendszeresen bekerül a menübe a pulykás
verzió.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 csirkemell steak egyenletesre igazítva (ez annyit jelent,
hogy a dundibb végénél egyszerűen leszelek annyit a csirkemellből, hogy nagyjából
egyforma vastag szeletet kapjak, hogy egyenletesen meg tudjam rakni)
1 fej édes hagyma nagyon vékony karikára vágva
1 piros kápia paprika nagyon vékony karikára vágva
1 zöld kápia paprika nagyon vékony karikára vágva
1 paradicsom nagyon vékony karikára vágva
4 vékony szelet bacon
25 dkg vegyes, olvadós sajt, durvára reszelve, aminek a fele
füstölt sajt legyen (pl. gouda, ementáli, cheddar, eidami, gruyére, maasdamer)
1 evőkanál libazsír
1 evőkanál vaj
1 evőkanál cajun fűszerkeverék
Maldon sóvirág
4 adag ropogós kockaburgonya
Az előkészített csirkemell steakeket sütés előtt
meghintettem cajun fűszerrel és Maldon sóvirággal, majd libazsír és vaj
keverékén közepesen magas lángon oldalanként 2-2 perc alatt kérget sütöttem
a csirkemellekre. Nem kell egészen átsütni, mert a grillezés alatt ki fog
száradni.
A csirkemelleket cserépedénybe szedtem és meglocsoltam az
átszűrt pecsenyelevével.
Hagyma, paprikák, paradicsom sorrendben megraktam a
zöldségekkel, befedtem 1-1 szeret baconnel, majd a tenyeremben kicsit
tömörített sajttal megpakoltam a csirkemelleket.
200 C fokra előmelegített sütőbe toltam és grill-forró
levegő programon 20 percig, csak grill programon további 20 percig sütöttem,
amíg a sajt rápirult a rakott csirkemellre.
A szaftot átszűrtem és a kockaburgonyával együtt a rakott csirkemell mellé tálaltam.
Mindig siker nálunk a cserépben sült rakottas! Most is éppen
így volt … J
Mostanában nem is járok más gasztrobloggernél, teljesen leragadtam nálad! :) Köszönjük ezt a sok-sok gyönyörűséget, amivel naponta inspirálsz bennünket! Szeretünk! :)
VálaszTörlésErika
Köszönöm szépen Erika! Isten hozott nálam! :)
TörlésNagyon szép ,mutatós étel, de szégyenlem ,hogy nem ismerem a Maldon sóvirágot, és cajun füszert sem használtam még, hol vásárolhatók ?
VálaszTörlésCajun fűszert magad is keverhetsz, link a receptben (cajun fűszerkeverék alatt). Ugyanakkor mindkettő (Maldon sóvirág és cajun fűszerkeverék) kapható a Culinarisban Budapesten. Sajnos más tippem nincsen.
TörlésNe szégyelld, mert én is évek alatt ismerkedtem meg a különböző (egészséges) sófélékkel és fűszerekkel ... no és szívesem adom közre a megszerzett tudást! :)
Az Intersparban lehet kapni Himalája sót, ha az elérhetőbb számodra, akkor használd azt nyugodtan a Maldon só helyett. A kapható jódozott tengeri sók helyett mindenképpen ajánlott. Finomabb és sokkal egészségesebb! :)