Oldalak

2012. március 19., hétfő

Húsvéti menüajánlat: színes grillnyársak faszénen vagy sütőben sütve – különféle fűszerezéssel, zöldséggel, gyümölccsel kombinálva


Nagyon szeretem a grillnyársakat. Télen sem mondok le róluk, ilyenkor sütőben, grill programon készítem el. Nyáron természetesen rostélyon vagy faszénen.
Zöldséggel, gyümölccsel kombinálva komplett vacsora, a húsnyársakhoz pedig hozzáillő köretet tervezek. Két részben szedtem csokorba nyársra tűzött ajánlataimat.


Hétköznapi „grillvacsora”: egyszerű, falatnyi, zöldséges csirkenyársak







Színes grillnyársak egész évben - fűszeres tarja falatok fahéjas szilvával és más finomságokkal








Sertésszűz nyársak kacsamájjal, zöldségekkel színesítve







Nyárson sült gyros házi pitával, háromféle öntettel és joghurtos uborkasalátával






Keftedes - nyárson sült görög fasírtgolyók (tojás és lisztmentesen.) Lepénykenyérrel, tzatzikivel







Grillvacsora rák és csirkenyárssal, flekkennel, valamint (fűszervajjal, tejföllel és cheddar sajttal) töltött, héjában sült krumplival





A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

1 megjegyzés:

  1. Na tessék, egy órára teszem ki a lábam és Hopp! - itt egy újabb poszt :-)
    Rosita igen szép Epitheton ornans-t adott a korábban megkapottakhoz :-)
    Hasznos lehet:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%ADres_szem%C3%A9lyek_epitheton_ornansai
    Ilyen gyöngyszemekkel:
    A Kárpátok géniusza - Nicolae Ceaușescu
    Vasfejű – XII. Károly svéd király
    Nem tudom, kívüle járt-e svéd király nálunk - ha csak temetésen nem...
    (Külön HSz kedvéért e kettő :-)

    VálaszTörlés