Oldalak

2012. szeptember 11., kedd

Rendhagyó szendvicskrémek: Mascarponés szárított paradicsomkrém




Ez a "sorozat" legegyszerűbb tagja. Már korábban említettem, hogy egyszer jó régen, egy vendégvárás során keveseltem a választékot (a férjem közben tépi a haját, hogy miért kell ennyifélét készítenem:) és kevertem egy ilyen szárított paradicsomkrémet. Eredetileg Philadelphia sajttal készült, de egy mediterrán jellegű uzsonnához, a mascarpone passzol, úgyhogy most mascarponéra szelídítettem a krémesítő alapanyagot. Így még, selymesebb, még „simább” a végeredmény.

Hozzávalók:

15 dkg szárított paradicsom összevágva
15 dkg mascarpone
6-8 levél friss bazsalikom összevágva
1 kis fej reszelt fehérhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma áttörve





A hozzávalókat összekeverem és alaposan behűtöm, mielőtt felkínálom. Most békebeli kovászos fehér kenyérrel került terítékre ... 


... de gyökérkenyérrel sem utolsó! :)


Majonézes padlizsánkrém, bazsalikomos szárított paradicsomkrém és majoránnás borjúmájpástétom szárított paradicsomos gyökérkenyérrel





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése