Oldalak

2015. november 19., csütörtök

20 legjobb kovászos kenyér Alexa Christitől






Ma 3 éve, hogy a második természetes kovász neveléséről szóló kurzust útjára indítottam a blogon:

Természetes kovász – kovásznevelés és tartás, lépésről lépésre




Ebből az apropóból összegyűjtöttem nem csak 3 év, hanem az elmúlt több mint 5 év legkedvesebb kovászos kenyérélményeit. Nem akarom túlnosztalgiázni a pillanatot, aki rendszeresen süt kenyeret, mi több, természetes kovásszal, az tudja, hogy minden egyes kisült kenyér más és más, egyik kedvesebb a másiknál. Nos, ezek a kenyerek az én legkedvesebb kovászos kenyérélményeim.

Fogadjátok szeretettel, olyan szeretettel, ahogyan én sütöttem őket.

(a címekre kattintva lehet eljutni az egyes kenyerek receptjeihez).


Normandiai kovászos cipó





Teljes kiőrlésű rozsos-tönkölyös cipó kovászolt rozskovásszal





Kovászos fehérkenyér kovászolt természetes kovásszal - fázisfotókkal





Rozsos félbarna kenyér háromféle kovásszal, cserépben – a kovász gyümölcse





Dagasztás nélküli kovászos parasztkenyér – kezdőknek is!





Kovász és kenyér, élesztőmentesen. 1000. bejegyzésem





Fűszeres sült csicsókakrém sült csicsókás kovászos kenyérrel. Természetes kovásszal, természetesen.






Tönkölyös kovászos kenyér – természetes kovásszal, természetesen





Kovászos kenyér – még pár szó a természetes kovászról





Békebeli kovászos fehér kenyér – mediterrán szendvicskrémek, mézes-mentás limonádé





Kovászos kenyér – természetesen. Kovászos kenyérmustra a Bűvös szakáccsal.





Hagyományos kovászos cipó – serényen dagasztva és néhány gondolattal „fűszerezve”





„Egyszerű” kovászos kenyér éjszakai kelesztéssel, cserépben sütve





Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.





Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, természetes kovásszal, cserépben sütve





A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók





Békebeli kovászos fehérkenyér és ropogós óriáskiflik. Néhány szó a természetes kovászról





Ropogós héjú tönkölyös, kovászos kenyér. A kovász élete 3. rész




Egészen ropogós héjú és puha belű kovászos kenyér. Mintha kemencében sült volna!





Mindennapi kenyerünk: békebeli kovászos fehér kenyér természetes kovásszal. Természetesen.





A kovász élete. 2. rész: ma kisültek az első hagyományos, kovászos kenyerek a friss kovászból...





Ráadás olvasnivaló Váncsa István tollából

A HÉJA A HÖLGYEKÉ




1 megjegyzés: