Miután a komótosan főzött sertéspörkölt erényeit bemutattam, következzen az egyik köret, amivel feltálaltam. Tökpucolással együtt körülbelül fél óra alatt elkészíthető, szénhidrátmentes, és az a véleményem, hogy akár egy desszerttel is felér, olyan nagyon finom.
Kis adagot készítettem a pörköltből és kapros tökpüréből is, mert többféle étel is készült hétvégére.
4 dkg vaj
1 kis csokor száras kapor
1 evőkanál barnacukor
1 teáskanál finom, jódozott tengeri só
frissen őrölt bors
1 evőkanál Tokaji borecet Furmintból
A párolt tökből kivettem a kaporszárat, botmixerrel turmixoltam, de csak olyan rusztikusra. Felöntöttem a krémmel, és közepes tűzön, hogy ne forrjon fel, krémesre főztem. Hozzáadtam a zsenge kaporlevelet és borecettel ízesítettem.
Szerintem langyosan a legfinomabb, és borjú vagy sertéspörkölttel. Most a sertéspörkölt győzött, hiszen legutóbb, amikor (lisztmentes) tökfőzeléket készítettem, akkor a borjúpörkölt volt a nyerő.
Nem vagyok édesszájú, nekem például akár magában is, ez a tökpüré a tökéletes desszert.
Igazi nyári csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése