Nem olyan régen sütöttem legutóbb krumplis lángost. A kisfiam imádja, őrá ráfér a szénhidrát dús étrend, úgyhogy nincs is tökéletesebb vacsora, ha hazaér a focitáborból.
A múltkor az egyik olvasóm nem találta eléggé termetesnek a lángosaimat, ezért most duzzasztottam a recepten, de ugyanúgy 8 lángost sütöttem ki belőle.
50 dkg kenyérliszt
25 dkg héjában főtt, áttört krumpli
3 dkg élesztő
1 teáskanál porcukor
3 teáskanál só
1 evőkanál növényi olaj
A tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt. Közben kelesztő tálba szitáltam a lisztet és elkevertem a sóval. Végül minden hozzávalót felhasználva tésztát gyúrtam. Alaposan megdagasztottam és egy órán át hagytam kelni a hideg sütőben (itt is kb.
Serpenyőben kétujjnyi olajat hevítettem közepesen forróra. Kézben kinyújtottam a cipókat lángos alakra és az olajban egyenként, mindkét oldalán aranybarnára sütöttem.
Míg kelt a tészta, addig elkészítettem a raitat.
3 gerezd áttört fokhagyma
1 teáskanál szárazan pirított őrölt római kömény
1 kisebb fej apróra vágott lilahagyma
só
Minden hozzávalót elkevertem, majd hűtőben pihentettem felhasználásig. Egy-egy lángosra két-három evőkanál raitát kanalaztam és friss koriander levéllel díszítettem.
Nagyszerűen passzolt a lángoshoz is a raita, az indiai konyha e remek és hűsítő mártása. Egészen biztosan máskor is fogok készíteni a lángoshoz. Nem csak raitaval tálaltam a lángost, hanem meg is töltöttem. De erről legközelebb. :)
Nagyon guszta! Minálunk is kedvenc tejfölt meg sajtot szoktam szórni rá!
VálaszTörlésNagyon szépek a lángosaid!! Én is imádom, bár így még nem ettem. Ez a kence nagyon jónak tűnik, ha legközelebb lángost sütök, lehet, kipróbálom!
VálaszTörlésCsorog a nyálam
VálaszTörlés