Oldalak

2011. június 24., péntek

Levesek vargányával, rókagombával és csiperkével



Április óta tart a gombaszezon, egyes gombák tömeges megjelenésére azonban csak mostanában számíthatunk. A múlt évi gazdag gombatermés valószínűleg az idén elmarad, azért annyi gombára rálelhetünk, hogy ne hiányozzon a nyári ebédlőasztalról.

Hoztam néhány korábbi receptet gombával, most kivétel nélkül leveseket.

El is határoztam, hogy néhány további, korábbi receptemet is újra közzé teszem, hiszen én szinte mindig mindent egy kicsit másképpen készítek el legközelebb. Úgyhogy jönnek még a sorozatban levesek is és gombás ételek is.

Hagyományos magyar ételek falusi alapanyagokból: csirkeragu leves



Tárkonyos-citromos malacragu leves barna csiperkével



Variációk egy témára: rókagomba. A leves.



Rendhagyó nyári gombaleves barna csiperkéből és vargányából medvehagyma pestos-parmezános pirítóssal




1 megjegyzés:

  1. Húúú, de irigyellek... Itt még nem jelentek meg a gombák :-( Sebaj, ősszel behozom a hátrálékot :-)

    VálaszTörlés