Még a rakott zöld spárgával együtt készítettem ezeket a húsgolyókat. Talán már mindenki azt hiszi, hogy állandóan a kisfiamat kényeztetem, de ez is az egyik kedvence, ezért készült most is. A rakott zöld spárgához sertésdagadóból rozmaringos sertésragut készítettem, a dagadóból pedig sokkal többet vettem, hogy fasírtot is készíthessek.
Úgy emlékszem olyan 30 db mini fasírt készült az alábbi mennyiségből:
70 dkg darált sertésdagadó
1 friss, házilag őrölt császárzsömle
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
1 evőkanál apróra vágott snidling
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma átnyomva
1 (tanyasi) tojás
só, frissen őrölt bors
Összegyúrtam az összes hozzávalót és néhány órán át hagytam összeérni az ízeket. Most a kisfiam gyúrt apró golyókat belőle, majd bő forró olajban (
Gyakran köret nélkül magában, vagy csak friss zöldséggel, esetleg friss kenyérrel esszük. Igazi jó kis vacsora snack.
Annyira hirtelen készült ez a gyors vacsora, hogy a nagy sietségben különösen pocsék képek sikerültek. Viszont a fasírt olyan finom lett, hogy nem szívesen hagytam volna ki, hogy megemlékezzek róla.
Legutóbb különböző zöldségekkel kifli karikákon tálaltam fel. Itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése