A barátnőmmel kettesben elköltött vacsora folytatása volt ez az étel. A fügés, kecskesajtos, érlelt sonkás előétel nagyszerű követője volt.
Utólag megbántam, hogy nem tagliatellével készítettem, de olyan gyorsan jött ez a közös vacsoralehetőség, hogy megfeledkeztem arról, hogy van készleten jó minőségű tagliatellém. Persze spagettivel is nagyszerű volt, csak ehhez a mártáshoz a tagliatelle még jobban illett volna. Persze ez csak ízlés kérdése.
Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg kockára vágott bacon (még jobb ha panchetta, ha van készleten)
1 nagy fej fehér hagyma (vöröshagyma is tökéletes)
4 átlagos gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
tengeri só, frissen őrölt bors
50 dkg spagetti vagy tagliatelle, pár csepp olívaolaj és ízlés szerinti mennyiségű frissen reszelt parmezán
A spenótot megmostam, majd leforráztam, azaz lobogóan forró vízben egy perc alatt „megszelídítettem”. Leszűrtem, kinyomkodtam, és kockára vágtam.
A vajon megsütöttem a bacon kockákat, majd hozzáadtam az apróra vágott hagymát. Közepes lángon dinszteltem, majd hozzáadtam a forrázott, összevágott spenótot, az átnyomott fokhagymát és egy-két percig együtt pároltam. Felöntöttem a besamellel, közepes tűzön bugyogásig hevítettem. Sóztam, borsoztam. Ekkor hozzáadtam a tejszínt, mellyel közepes tűzön egy-két percig óvatosan főztem a mártást.
50 dkg tésztát
A mártásból 4 adagot készítettem, de a tésztából csak két adagot főztem ki. Rászedtem a mártást az éppen kifőtt tésztára, majd frissen reszelt parmezánnal szórtam meg. A maradék mártást eltettem másnapra a fiúknak.
Maradtunk a száraz, vörös spanyol bornál. Nagyszerű vacsora volt.
További mediterrán ihletésű ételeim itt és itt sorakoznak!
Jó ötletet adtál! Így együtt nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésIlyet meg ma vacsorára szeretnék enni! :)
VálaszTörlésElképesztően jól néz ki! Imádom a spenótos-tésztás ételeket!