Évek óta készítem ezt az ételt különböző variációkban. Az ihletadó Boros László mesterszakács, a debreceni Belga étteremben sokáig volt az étlapon az étel, melyet „hazahoztam” és időről-időre elkészítek különböző alapanyagokból.
Bemutattam már karajból, mely az egyik legtöbbször látogatott étel az oldalamon. Gyakran készítem pulykamellből például karácsonykor.
Vendégeket vártam a tengeren túlról, gondoltam ezt készítek, mint szárnyas ételt. Ugyanis a magyaros fogás ezúttal cserépben, héjas krumpli tallérokkal és dinsztelt lilahagymával együtt sült cigánypecsenye volt, melyet a vendégek kérésére ráadásul csípősre készítettem. Gondoltam, hogy a hölgyeknek egy kicsit kevésbé fűszeres ételt készítek, de semmiképpen nem kevésbé ízleteset, így esett a választásom erre a gazdagon megrakott pulykasteakre.
Először is előkészítettem 4 db 15-18 dkg-os pulykamell szeletet, amit fólia alatt enyhén megklopfoltam.
Egyszerű szárnyas fűszerkeveréket készítettem a fűszerezéséhez: 1 evőkanál fokhagyma granulátumból, 1 teáskanál kakukkfűből, 1 teáskanál durvára őrölt rozmaringból, 1 mokkáskanál frissen őrölt színes borsból, és egy teáskanál csípős magyar fűszerpaprikából. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan megszórtam a húsokat és fólia alatt pihentettem egy éjszakán át.
Háromféle színű kaliforniai paprikát, paradicsomot és lilahagymát vékony karikákra vágtam, és előkészítettem 8 vékonyra szelt bacont.
Lereszeltem durvára 40 dkg vegyes sajtot. Goudát, ementálit és füstölt sajtot.
Tengeri sóval meghintettem, majd kisütöttem a pulykamell steakeket. Forró serpenyőben, vaj-olívaolaj keveréken, egyik oldalán kb.3 percig, másik oldalán 2 percig sütöttem. Fontos, hogy szép színt, kérget kapjon a hús, de ne süljön túl, hiszen még bekerül a sütőbe.
A kisült hús szeleteket kivajazott tepsire fektettem, először a színes paprika, majd a paradicsom, végül a lilahagyma karikákkal megraktam, majd 2-2 szelet baconnal befedtem. Ezt követően egy-egy nagy maréknyi sajtot halmoztam a tetejére és ment a tepsi forró levegő-grill kombinációra állított,
Nagyon guszta! És nagyon finom!
VálaszTörlésMutatós lett!
Így ahogy van fantasztikus
VálaszTörlésTökéletes!
VálaszTörlésA köret is nagyon érdekes :-)
VálaszTörlésItt édességnek is bejönne a gyümölcse...
Elegáns és finom!
VálaszTörlés