Készítettem már hasonló töltelékkel csirkemellet, a Színes-kolbászos rántottával göngyölt csirkemell sült paprikával, házias hasábburgonyával bejegyzésemben mutattam be.
Most fordítottam az arányokon, és még több, még színesebb zöldséggel készítettem a tölteléket. Tulajdonképpen egy kolbásszal és tojással gazdagított lecsó lett belőle - ezzel göngyöltem fel a pulykamellet. Értelemszerűen lágyabb lett a töltelék, mégis szépen megállt a felgöngyölt pulykamellben. Ízében pedig egészen más lett, mint a kolbászos rántotta töltelék.
Mangalica szalonnából, kolbászból, vöröshagymából, zöld kápia paprikából, paradicsomból lecsót készítettem, majd egy elhabart, sóval ízesített tojással lazán összesütöttem.
Hagytam langyosra hűlni, majd a 20 dkg-os, közepesen vékonyra kiklopfolt, sóval és frissen őrölt borssal meghintett pulykamell közepére halmoztam. Felgöngyöltem és liszt, tojás, frissen őrölt kiflimorzsa bundával burkoltam.
Először alacsonyabb hőfokon (
Efféle tölteléket ritkábban látok csirke, vagy pulykamellbe töltve, pedig vetekszik a sajttal kombinált töltelékekkel végső íz hatásban.
Még mindig nem volt elég a pulykaságokból, hiszen másnap még kétféle töltelékkel göngyöltem fel a maradék két 20-20 dkg-os pulykamellet. Egy nem hétköznapi köret készült az újabb göngyölegek mellé, de erről legközelebb mesélek.
Jó ötlet, kipróbálom én is! Köfike
VálaszTörlésMicsoda fantasztikus ötlet
VálaszTörlés