Időnként rám jön a szendvicskészítés, ilyenkor csak úgy ontom a szendvicseket. Mostanában közzé tettem néhány melegszendvics formációt is, most újra hideg szendvicsek következnek.
Nem vásároltam flancos alkatrészeket ehhez a szendvicstálhoz. Egyszerűeket, frisseket, finomakat.
Sült sonkát, füstölt-főtt tarját és csípős vastagkolbászt. Friss tanyasi tojást főztem keményre. Zöldhagymát, datolya paradicsomot, vajretket, enyhén csípős zöldpaprikát, piros kápiát, és csinos, apró salátaleveleket mostam, szeleteltem, készítettem elő a díszítéshez. Háromféle sajtból készítettem elő kisebb szeleteket: füstölt, nagy lyukú és brie sajtból.
A szendvicsek camambertes és kéksajtos sajtkrém alapot kaptak, majd kialakítottam rajtuk a salátaágyat, utána megpakoltam őket, egyszerűen, de csinosan.
Persze a lényeget a végére hagytam, hiszen a szendvicsek különlegességét a kenyérféle adja. A frissen kisült pain paillasse – svájci gyökérkenyerekből szeltem hozzá. A mákkal megszórt és a szárított paradicsomos gyökérkenyérből.
A kenyér friss volt és ropogós, a feltétek is frissek, színesek és ízletesek. Nem kellett őket sokat kínálni.
Szépek ezek a szendvicsek! Színesek, frissek, gusztusosak!
VálaszTörlésMár tegnap elhatároztam, hogy megpróbálom a svájci gyökérkenyeret kemencében. Nos, most elnézve a szendvicseket, indulnék is azonnal fűteni a kemencét. De várok szombatig, akkor viszont szendvicsgyártásba kezdek, fotózok, és remélem, megközelítem a Mester remekműveit.
VálaszTörlésMost megyek, megvágom a langyos kenyeret, és vajjal, friss paradicsommal bevacsorázok belőle.:-)
Csipkerózsa: Láttam a kemencédet és a szép kenyeredet! Gratulálok!
VálaszTörlésVárom a képriportot a svájci gyökérkenyérről is! Kemencében! :))
Esedezem egy szeletkéért!:-)
VálaszTörlés