Oldalak

2011. november 15., kedd

Pizza a'la carte: dupla hagymás és szalonnás pizza extra chorizóval





Már következik az újabb sorozat pizza itthon, és még a legutóbbi sorozat minden pizzáját be sem mutattam. A férjem csípős, szalámis pizzáját már igen, és az őszi gombás pizzát brie-vel, amit magamnak készítettem. Gyönyörűek és finomak lettek, érdemes megnézni őket.

Imádom a pizzát, mert a lehetőségek tárháza végtelen! Néhány hetente terítékre kerül nálunk a pizza, két nap is egymás után, mégsem készült még szinte soha két egyforma nálam. Korábbi pizza receptjeim csokorba szedve itt találhatóak.

A gyerekek rendelték ezt a dupla szalonnás, dupla hagymás pizzát, amit megfejeltem nekik egy kis chorizóval is. Most éppen chorizó került a kezem ügyébe, de természetesen jóféle füstölt vagy lángolt kolbásszal is éppoly finom lett volna.

A pizza tészta és a paradicsomszósz is a szokásos recept szerint készült, amit mostanában friss zsályával és lila bazsalikommal fűszerezni szoktam. A családom és ismerőseim szerint, mindkettő "díjnyertes" recept.

A paradicsomszószra mozzarella szeleteket fektettem. Megszórtam kisebb darabokra vágott spanyol kolbásszal és kolozsvári szalonnával. Karikára vágott lilahagyma és zöldhagyma következett, majd megszórtam morzsolt oregánóval a feltéteket. Befedtem a pizzát vékonyra szeletelt bacon darabokkal és 230 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem.




Nos, nálunk ilyen a kölyökpizza, sok szalonna, sok hagyma, sok paradicsomszósz! :)





8 megjegyzés:

  1. Meg tudnám enni!:-)Bár mikor nem?:-)Jó kis gazda a feltét rajta megint!A töltött ropogós zsemlék isteniek voltak.:-)Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  2. GRT! :-p

    Nagyon együtt "dolgozunk" http://horgaszosef.blogspot.com/2011/11/pizza-eredeti-recept.html
    Lehet ma összefutunk Judit gasztro-fotó kiállításon az Inkognitóban?

    VálaszTörlés
  3. Nelli: A kölykök az ilyen pizzát imádják! :) Nagyon örülök, hogy ízlett a zsömle! :))

    Mormogi Papa: :))) ... örökbefogadás?! :))

    Pupa: :)) ... sajnos nem. Ma 1 liter pestot gyártottam és még most főzöm a vacsorát ... egyébként meg nem is kaptam meghívást. Akkor áthelyeztem volna holnapra a pesto gyártást! :D

    VálaszTörlés
  4. én hívlak :-),
    a pestónak nem árt ha áll egy kicsit ;-)
    /a genovese fajtára vonatkozik/

    VálaszTörlés
  5. amúgy is lenne egy project ... nah majd írok mailt

    VálaszTörlés
  6. Pupa: ... köszönöm, és el is fogadtam volna a meghívást! ... de sajnos ez a program már ugrott! :((
    Várom az emailt, kíváncsivá tettél! ... :)

    (Gyűrűs tuskógombával tejszínes, pestos tészta készül éppen! ...:)

    VálaszTörlés
  7. …mindig törekedsz –nem tudatosan, inkább ösztönösen- a „kétszer ugyanazt” elkerülésére. Ez nem csak a pizza feltétek színes változatosságában mutatkozik meg, de a mindenkori pizzaszószószaid sem fulladnak az unalmas egysíkúságba…
    Elenben van, ami mindenkor stabil, kikezdhetetlen, megbízható,… örökkön lehet rá számítani - és ezek a pizzákat körülölelő, körkörös peremek;
    a pizzafeltéteket atyaian óvó, kitüremkedő íves védvonalak;
    a sütő, kemence hője által mélybarnult, ropogós pizzakéreg!...
    És ezek mind-mind a készítőjük fénylő glóriájának földi -kézzel fogható, harapható, ízlelhető- gasztronómiai másai…
    :)

    VálaszTörlés